U

UNIEK DINEREN OP 100 METER HOOGTE IN BRASSERIE EUROMAST

Naast een borrel aan de oude haven, winkelen in de koopgoot en in de Markthal en lunchen in de Pannenkoekenstraat, dineerde we op 100 meter hoogte in Brasserie Euromast. Met uitzicht op de havens en de zakkende zon, terwijl de bediening het eten uitserveert en de wijnen uitschenkt, valt deze avond absoluut onder de categorie uniek dineren.. Euromast Rotterdam. Uniek dineren Rotterdam. Dineren met uitzicht.

Girls Who Magazine speelde voor een weekendje toerist in eigen land en ontdekte Rotterdam. Naast een borrel aan de oude haven, winkelen in de koopgoot en in de Markthal en lunchen in de Pannenkoekenstraat, dineerde we op 100 meter hoogte in Brasserie Euromast. Met uitzicht op de havens en de zakkende zon, terwijl de bediening het eten uitserveert en de wijnen uitschenkt, valt deze avond absoluut onder de categorie uniek dineren.

Betoverd uitzicht

Ja, want dat is toch we dé unique selling point van Brasserie de Euromast. De in totaal 185 meter hoge toren is ontzettend populair onder dagjesmensen. Waar zij de afgelopen dagen Rotterdam ter fiets, watertaxi, tram of bus ontdekten, krijgen ze bij de Euromast de mogelijkheid om de stad vanaf extreme hoogte te bewonderen. Ineens krijgt Rotterdam geografische logica, is de hoeveelheid aan groen in de stad duidelijk te zien en begrijp je het belang van de gigantische haven. Tijdens zomeravonden zie je de oranje zon langzaam ondergaan. Maar ook in donkere maanden is het uitzicht betoverend, met de tienduizenden lichtjes van de stad Rotterdam die dienen als het decor. Combineer deze lucht-bezienswaardigheden met een goed glas wijn, een diner en je hebt een bijzonder romantische avond te pakken.

Uitzicht brasserie Euromast

Het personeel

Lucky them, werken op 100 meter hoogte en dagelijks kunnen genieten van Rotterdam op hoogte. Dat hebben ze goed voor elkaar gekregen, en dat stralen ze uit. Het werkende horecapersoneel in Brasserie de Euromast doet er alles aan om bij te dragen aan jouw unieke diner ervaring. Na een warm ontvangst wordt de wijn- en dinerkaart zorgvuldig toegelicht. Ze hebben kennis van zaken en weten dit goed over te brengen. Zo komen we erachter dat de brasserie een selectie heeft aan topwijnen en dat, wat betreft het diner, we zowel a-la-carte kunnen dineren als ons kunnen laten verrassen door de chef. Naast de, door de chef gekozen, gerechten heeft de bediening een passend wijnarrangement verzonnen.

5 x bijzondere restaurants in Nederland

Eten & Drinken

In brasserie Euromast kun je je 3, 4 of 5-maal laten verrassen door de chef. Hoewel de gastheer uitlegde dat ieder menu zowel een vis-, vlees-, als vegetarisch gerecht bevat, was dat bij ons niet het geval. Wij begonnen met vlees (pastrami), gingen door met vlees (kwartel), aten vis als hoofdgerecht (zeebaars) en eindigden zoet. De menu-opbouw verbaasde ons een beetje, en zo ook de wijnen waren naar ons idee verrassend opgebouwd (wit, rood, wit, dessertwijn). Desalniettemin heeft de chef zich ontzettend uitgesloofd en hebben we prima gegeten.


Naast een diner kun je voor veel meer gelegenheden terecht bij Brasserie Euromast. Je kunt er bijvoorbeeld voor hele schappelijke bedragen genieten van een lunch. Zo betaal je €9,50 voor een uitsmijter Euromast, €7,50 voor huisgemaakte baba ganoush met feta en munt €11,00 voor een dagelijkst wisselende pasta. Ook kun je een uitgebreide (letterlijke) high tea of high wine boeken, waarvan de laatste bestaat uit een etagère met hartige hapjes inclusief een glas bubbels en twee glazen wijn naar keuze, voor maar €22,50. Vinden wij niet veel geld voor een tipsy middag in een Rijksmonument!


Rijksmonument

Jep, dat ook nog eens. De Euromast is in 2010 aangewezen als rijksmonument. De attractie is volgens de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een onmisbaar toonbeeld van de wederopbouwperiode na de oorlog. De Euromast heeft door de hoogte, vorm en ligging een grote cultuurhistorische waarde en wordt gezien als een ”oriëntatiepunt in het silhouet van Rotterdam”. Daarnaast staat de mast volgens de Rijksdienst ”symbool voor een moderne attractietoren gericht op vermaak van een groot publiek”. Interessant weetje, vonden wij.

Deze wijn moet je volgens Marcella nooit bestellen in een restaurant

Duurzaamheid

Naast het bijzondere uitzicht en de culturele functie, heeft de Euromast een duurzaam beleid dat zich richt op het zorgvuldig omgaan van de mens, zijn omgeving en de planeet. Zo maken ze onder andere gebruik van groene energie, zijn ze in het bezit van een Golden Green Key certificaat en heeft de Euromast een goed afvalbeleid opgesteld.

Ze tillen de duurzaamheid naar een nog hoger niveau door zijn lokale betrokkenheid te tonen. Door samenwerkingen aan te gaan met maatschappelijke projecten zoals opleidingsmogelijkheden voor jongeren, dragen ze hun steentje goed bij.

De prijzen

Brasserie Euromast serveert brasseriegerechten en rekent daarvoor logischerwijs brasserieprijzen. Zo kost een driegangendiner €36,50, bestel je een wijnarrangement voor €17,50 of een flesje wijn vanaf €19,50 en kost een cappuccino ‘gewoon’ €2,60. Eerlijke prijzen die tegenwoordig haast niet voor te stellen zijn in een toeristenattractie (respectievelijk €3,80 voor een espresso op de Amsterdamse wallen). Wel moet er een bedrag van €9,75 betaald worden voor de entree van de Euromast, ook als je gaat dineren. Met deze ticket kun je een adembenemende pauze nemen als de wijn even naar het hoofd stijgt. In de Euroscoop bereik je de uiteindelijke top van de mast, waarvan je tot wel dertig kilometer ver kan zien en leuke weetjes over de stad Rotterdam te horen krijgt.

Dus, wil jij uniek dineren en genieten van een romantische avond op grote hoogte, bezoek Brasserie Euromast. Aan het eten hadden we een aantal dingen aan te merken, maar met de prijs/kwaliteitverhouding is niets mis!

PIN IT!

Dit is de spot van Rotterdsm waar je geweest moet zijn. In dit restaurant kan je heel Rotterdam over kijken. Dineren met uitzicht!

Bron (omslag)foto: Euromast

 

CategoriesFijne Foodspots