W

WIJN BESTELLEN IN EEN RESTAURANTS DOE JE ZO

cadeau voor valentijnsdag - wijnproeverij thuis organiseren

Wijn bestellen in een restaurant kan een lastige opgave zijn. Wat drink je bij welke gerechten en in welke prijscategorie kies je een gegiste druivensap?
Girls Who Magazine is hier om het bestellen van de juiste fles wijn van de (uitgebreide) kaart makkelijker te maken.

Kies een wijn die past bij de setting

Wijn bestellen bij Italiaans restaurant is bijvoorbeeld dus niet zo ingewikkeld. Het is eigenlijk best logisch, je kiest gewoon een Italiaanse wijnen. Niet die Franse soort die ze voor de variatie op de kaart hebben gezet, omdat je de naam herkent. Tenzij je natuurlijk in Frankrijk zit, dan is het een ander verhaal.

Dit zijn de beste supermarktwijnen van dit jaar >

Deze fles moet je nooit bestellen

Veel mensen gaan voor die tweede goedkoopste fles op de kaart, simpelweg omdat we niet de allergoedkoopste willen bestellen. Restaurants weten dat gasten dit doen, en daarom is de tweede goedkoopste fles op de kaart vaak van mindere waarde dan de andere flessen. Be smart! Neem wel de goedkoopste fles op de kaart, als prijs jouw hoofdreden is voor het bestellen van een wijn. 

Heb je ook wel eens gehoord dat rode wijn gezond is? Nou dat zijn dus niet alle wijnen. Er maar een paar wijnen echt gezond en dat zijn dezeWijn bestellen in restaurant tips


Wat staat er op het menu? 

Wijn en eten kunnen elkaar versterken, als je het goed doet. Een handige tip is om je te houden aan de ‘rood bij rood’ en ‘wit bij wit’. Dus vis met witte wijn en rood vlees met rode wijn. Bij spicy eten raden wij altijd een Nebbiolo (rood) aan. Omdat deze wijn het sterke eten kan dragen.

Stel de juiste vragen

Aan de sommelier. Een duur woord voor de ‘wijnkelner’, maar zeker in de betere restaurants een goede sparringpartner om jou wegwijs te maken in de wijnkaart. Zo kan je, zonder enige kennis over wijn, of stress bij het zien van zoveel moeilijke termen, druiven en jaargangen, gewoon vrienden maken met de sommelier en zo tot een goede keuze komen.

Slimme vragen zijn:

  • Ik ben van plan dit gerecht te bestellen, welke wijn zou je hierbij aanraden?
  • Deze wijn ken ik niet, kun je er iets meer over vertellen?  
  • Ik neem de entrecote, mijn vriend de ossenhaas, is er een wijn die bij beide gerechten lekker samengaat?

En onthoud: een goede sommelier haalt er alleen maar plezier uit om jouw te helpen.

Het is nog wel slim om gewoon recht voor zijn raap aan te geven wat je wilt betalen voor je fles. Dat is echt niet gek (vaak zitten er grote verschillen in de prijs), en helpt de sommelier direct jouw vraag te kaderen!

Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Stuur Marcella een berichtje, dat mag altijd!

 PIN IT

Zo bestel je altijd een goede fles wijn in een restaurant. Dit zijn 4 tips! #wijnbestellen #wijn #wijnkaart