U

UITGAAN OP IBIZA: DE LEUKSTE CLUBS & CAFÉS

Uitgaan Ibiza Playa d'en Bozza - club ibiza ushuaïa - Ibiza uitgaansgebied - grootste clubs Ibiza - duurste clubs Ibiza - clubs ibiza - bekende clubs Ibiza

 

Het veelzijdige Spaanse eiland heeft alles: prachtige natuur, fraaie stranden en witte stadjes. Maar als Ibiza ergens wel bekend om staat, is het wel het fantastische nachtleven. Met buitengewone clubs, grote namen die hun plaatjes draaien en duizenden dansende mensen op een plek, is Ibiza een echt party walhalla. Wel handig om te weten waar je moet zijn. Hieronder vind je de leukste clubs & praktische informatie voor een nachtje (of meer) uitgaan op Ibiza!

Praktische informatie & de leukste clubs op een rijtje: dit is alles wat je wilt weten over uitgaan op Ibiza >

Uitgaan Ibiza Playa d’en Bozza: Ushuaïa

We beginnen de reeks met een spectaculaire openlucht club gelegen in Playa d’en Bossa. Hier gaan de deuren open terwijl de zon nog op is. En kun je dansen en genieten van optredens van ‘s werelds beste DJ’s tot in de late avonduurtjes. Boek je tickets hier

Ook leuk! 8 x bijzondere restaurants op Ibiza >

Amnesia

Bij Amnesia is er elke avond (lees: nacht) een ander feestje. Zoals fuiven die wekelijks herhaal worden, seizoensparty’s & eenmalige optredens – elke keer met een andere muziekgenre in de hoofdrol. In 2022 varieert dit van Steve Aoki op de dinsdagen, een groot feest op 24 juni om de 30e verjaardag van de Renaissance te vieren. En heel de zomer lang élke zondag met de beste tunes van vroeger, nu en de toekomst!

Ocean Beach

Zoals de naam stiekem al verklapt, ligt Ocean Beach aan het strand. Inclusief prachtig uitzicht op de oceaan aan de westkust in één van de grootste uitgaansgebied van Ibiza: San Antonio. Met een zwembad, een lekker menu, een tuinlounge én dakterras is het hier de hele dag goed vertoeven!

Pacha

Sinds 1973 is Pacha één van ‘s werelds meest iconische nachtclubs, waar het cultuur van Ibiza, muziek en glamour hand in hand samen gaan. De zalen zijn hier exotisch, luxe en er worden goede nummers afgespeeld. Begin je avond wat eerder en ga uitgebreid dineren in het restaurant. Ook deze vind je in één van de grootste uitgaansgebied op Ibiza, namelijk de hoofdstad: Ibiza-stad!

Wat te doen op Ibiza? 22 x activiteiten, tips & hotspots >

Privilege

Een van de grootste clubs op Ibiza is Privilege. Groot met een hoofdletter G, want de hoofdzaak is namelijk net zo groot als een vliegtuighangar (!). Daarnaast vind je in de club een zwembad, de Vista club waar je uitzicht hebt over Ibiza Stad en kleine clubruimtes waar je kunt relaxen met vrienden. Heel tof natuurlijk, maar waar Privilege vooral bekend om staat zijn de spectaculaire feesten die hier gegeven worden. Voor nu nog even gesloten, maar als het zomerseizoen weer aanbreekt…

Es Paradis

Wil je uitgaan in San Antonio op Ibiza? Dan is Es Paradis één van de populaire clubs waar je terecht kunt. Eenmaal binnen begrijp je waarom: de zaal is hier adembenemend. (Kijk zelf maar naar het plaatje hieronder) Daarnaast zullen er in 2022 een groot aantal nieuwe evenementen hun intrede doen om je een unieke, wereldberoemde clubbing ervaring te bezorgen. Dat beloofd wat!

Uitgaan op Ibiza: praktische informatie & extra tips>

  • Handig om te weten: bij de meeste bekende & grote clubs moet je 18+ zijn
  • Koop van te voren je tickets online: vaak is het online goedkoper, je bent zeker van een kaartje én je hoeft niet in de rij te staan. Een win-win als je ‘t ons vraagt!
  • Of koop je tickets bij de zogenoemde ‘proppers‘. Zij promoten een bepaalde club en bij hen kun je (meestal) ook korting krijgen

Overnachten op Ibiza? Dit zijn de 5 x mooiste Airbnbs op Ibiza >

  • Entreeprijzen zijn een stuk hoger op Ibiza dan in Nederland. Reken tussen de 20 – 60 EUR om binnen te komen
  • Naast de entreeprijzen zijn in de grote clubs ook de drankjes vrij prijzig. Neem dus genoeg geld mee op stap.

En, in welke leuke clubs of cafés op Ibiza ga jij een avondje uit?

CategoriesEuropa