E

EK VOETBAL 2024 KIJKEN IN AMSTERDAM OP GROOT SCHERM: DIT ZIJN DE LEUKSTE PLEKKEN

EK Voetbal 2024 - EK Voetbal - uefa 2024 - EK Voetbal 2024

Ben jij die oranje fan die zijn vakantiedagen om het EK voetbal van 2024 heeft vrijgepland? Of ben jij die ene die altijd door het spannendste moment heen kletst en eigenlijk gewoon voor gezelligheid en bier gaat? Wil jij Frenkie of Depay onder het genot van een bitterballetje naar de overwinning zien sprinten? Dan zit je bij deze plekjes in Amsterdam helemaal goed. Voor het EK 2024 kijken in Amsterdam zijn wij nu helemaal ready.

Waar ga jij het oranje legioen aanmoedigen? Hieronder vind je de leukste plekken om op groot scherm het EK 2024 te kijken in Amsterdam.

EK 2024 kijken in West

 • Lekker veel ruimte, in het Vondelpark, grote picknicktafels, lekker eten, genoeg bier en grote schermen zodat je altijd goed zicht hebt op onze oranje leeuwen. In de Vondeltuin schuif je zo aan om het Nederlands elftal naar de overwinning te schreeuwen.
 • Een schandalig groot scherm zoals ze het zelf noemen bij Westerunie. Zowel buiten als binnen kan je vanaf 16 juni hier Nederland zien spelen. Er zijn tafels te reserveren waar je een pitcher en goeie borrelplank bij krijgt maar ook losse plekjes zijn te reserveren. De plekjes buiten zijn schaars dus claim je plekkie op tijd als je Oranje op het scherm wil zien schitteren. 
 • Oranje kijken omringd door groen. Bar Kantoor ligt midden in het Westerpark en installeert een megascherm zodat je altijd eerste rang zit. Zeker weten dat je een goede plek hebt? Reserveer dan een van de biertafels vooraan inclusief bitterballen en twee pitchers bier voor zes of zeven vrienden, of reserveer met drie vrienden een plek aan een van de gedeelde tafels. De QR-codes op tafel zorgen ervoor dat je altijd volle pitchers hebt!

Onder de foto nog meer tips om het EK voetbal 2024 in Amsterdam te kijken>

EK op groot scherm in de Jordaan

 • Helaas zijn appeltaart en voetbal geen goede combinatie over het algemeen. Anders zou café Papeneiland steenrijk worden dit EK. Dit cafe bij ons in de Jordaan schreeuwt karakter en voetbal (en anders schreeuwen de barmannen hier wel wat over). Ga naar het toilet en de geur van zelfgemaakte appeltaart komt je tegemoet. Of wellicht zal dit tijdens het WK de gulle vette geur zijn van bittergarnituur.
 • De term druk kennen ze bij Thijssen niet. Stampvol zit het hier namelijk tijdens voetbalwedstrijden. Befaamd om de goeie pubquiz staan ze ook bekend als een heerlijke plek om vol passie naar voetbal te kunnen turen. Maar kom op tijd, de tent zit ruim van tevoren vol met voetbalgekkies. 

Onder de foto nog meer tips om het EK voetbal 2024 in Amsterdam te kijken>

EK 2024 kijken in de Pijp

 • Kater zijn tijdelijk, dronken verhalen eeuwig bij de Tapmarin. Met zo’n motto als kroeg kan het bijna niet anders dan een overgetelijke wedstrijd worden. Deze bruine feestkroeg in de pijp zend al sinds jaar en dag voetbalwedstrijden uit waar de liters bier geen grens kennen en de bitterballen niet heet genoeg kunnen zijn. 
 • Ons aller Ajax is bijna het motto van Arie, dus het WK op het scherm in de kleine kroeg in de Pijp kan niet ontbreken. De kroeg ademt voetbal en met deze (speciaal)bieren van de tap kan je hier ook als je niet van voetbal houdt het EK goed doorstaan.

EK wedstrijd op groot scherm kijken in Noord

 • Wederom is er een feestkantine in de hoofdstad voor Ajax en deze is te vinden in Noord bij Skatecafé. Het podium is dagelijks gevuld met Jazz, house tot artieke gigs en natuurlijk niet te vergeten: voetbal. Kaartjes kan je binnenkort krijgen via de website. En als je nou een handig moment kiest voor de wedstrijd, kan je daarna nog een feestje pakken hier. Twee vliegen in een klap toch?
 • Op Zondag 16 juni organiseert Deck Amsterdam (terras van Yotel) de eerste editie van ‘Make it a Magnum’. Denk groots: popping 1,5L bottles, mousserend, verschillende rosés of een 0.0 magnum. Ontvang een gratis glas wijn bij binnenkomst en geniet van de eerste wedstrijd van onze Nederlandse leeuwen in Amsterdam Noord. Tijdens dit evenement is er een speciale aanbieding: de prijs van de magnum rosé is gelijk aan het aantal graden buiten, dus als het 20 graden is, betaal je slechts €20.
 • Ben jij een voetbal-liefhebbende wijndrinker? Trap het EK dan af na een uitgebreide vaderdagsbrunch of -lunch bij urban winery Chateau Amsterdam. Eerst heerlijk genieten met de familie van een tafel vol lekker eten en daarna aanschuiven voor het grote scherm voor de aftrap van het Nederlands elftal. En ondertussen zorgt Chateau Amsterdam ervoor dat de hapjes blijven komen en de oranjewijn rijkelijk blijft vloeien. Meer info vind je hier.

EK 2024 kijken in Zuid

 • Op grote hoogte je focussen op het scherm en niet op het uitzicht kan wellicht een uitdaging zijn hier bij het Nhow. In de bar van het Nhow Hotel bij de RAI kan je het gehele EK genieten van veel voetbal. Omdat het in een hotel zit is er altijd wel een buitenlandse supporter die je mee kan trekken in een goede dosis energie. 
 • Pas maar op als Nederland tegen Duitsland moet spelen in deze Wohnzimmerbar, oftewel café Brecht. Het lieve kleine cafeetje de Brecht aan de Weteringschans laat zich als trouwe voetbalkroeg namelijk niet kennen. Een groot scherm zal er hangen gedurende het hele EK. Je moet waarschijnlijk tegen je zin in aan het Duitse bier of wijn, maar voor wie dat echt niet over zijn hart krijgt kan voor een zelfgemaakte frisdrank gaan. 

Hier vind je de leukste bruine kroegen in Amsterdam om altijd te zitten>

Hieronder nog meer tips om het EK voetbal 2024 in Amsterdam te kijken>

EK kijken in het centrum

 • Engelsen die naar voetbal kijken. Dat gaat er vaak zeer gepassioneerd aan toe. Met de locatie van Belushi’s in de Warmoesstraat lijkt het zwart op een wit een rampscenario maar niets is minder waar. Aan de bar van het St. Christopher hotel kan je in de verstopte binnentuin jezelf helemaal onderdompelen in de heat of the game. Plus, the crowd is jong. 
 • Viva Lieidseplein in de Kopstootbar. De partyrkoeg waar tot in de late uurtjes goed gedanst kan worden tovert zichzelf om tot ware voetbalbios tijdens het EK.. Wil je verzekerd zijn van een plekje, reserveer dan een tafeltje. Tijdens de match kan je daghap krijgen of een snackje bestellen.

Onder de foto nog meer tips om het EK voetbal 2024 in Amsterdam te kijken> 

EK wedstrijden kijken in Amstrdam Oost

 • Geen 50 cent die uit speakers komt maar voetbal op een mega scherm in de Qfactory. Beter dan dit wordt het niet, toch? In de fabriek van Q music worden normaal radioshow’s geproduceerd, maar deze zomer kan er ook van het EK voetbal genoten worden. Kaartjes komen binnenkort in de verkoop, dus houd de site id gaten. 
 • Gyoza’s, bier en voetbal? Dan moet je Otemba Gyoza op 16 juni. De Japanse tent tovert jouw avond voor 10 euro om met een portie gyoza, bier en front row voetbal.

Dus waar zien wij jou de Oranje leeuwen toejuichen?

CategoriesWeekend tips