U

UIT ETEN OP EEN EERSTE DATE: WEL OF GEEN GOED IDEE?

uit eten eerste date - eerste date tips - date tips - eerste date restaurant - wat te doen op een eerste date - daten tips

Een restaurant is een van de meest gekozen plekken voor een eerste date. Waarschijnlijk heb je daar zelf ook al aan meegedaan! Maar is uit eten nou wel of toch niet zo’n goed idee? Hieronder lees je alles wat je hierover moet weten. 

Vind hier alles over uit eten op een eerste date. Goede date tips dus! >

Het is logisch dat veel mensen er wel voor kiezen om uiteten te gaan op de eerste date. Je kunt het gedrag van je date namelijk goed observeren in een restaurant. Je leert wat ze lekker vinden om te eten, of ze bijvoorbeeld vlees eten, hoeveel alcohol ze drinken en hoe ze zich gedragen tegenover het personeel.

Daarnaast hangt er in een restaurant vaak een romantische sfeer wat weer helpt bij het voeren van persoonlijke gesprekken. Ook is uit eten gaan iets wat jullie (waarschijnlijk) beiden al vaker hebben gedaan dus je weet hoe het werkt.

Oogcontact is key

Oogcontact is vaak een belangrijke factor tijdens het daten. Het doet je verlangen naar meer; je wilt je date nog een keer laten lachen om je opmerking en hebt al zin in een volgende date. Dit gebeurt natuurlijk wel alleen als je (fijne) kriebels krijgt van het oogcontact.

Hier zit natuurlijk wel een ‘maar’ aan… Als je helemaal in love bent, dan is het fijn om elkaar in de ogen te staren. Maar als je de ander nog niet zo goed kent, kan het ook heel awkward zijn om uren tegenover elkaar te zitten.

eerste date - eerste date ideeën - date ideeën - wat te doen op een date - date tips - uit eten eerste date

Date inspiratie nodig? Vind hier 15 originele eerste date ideeën >

Uit eten op de tweede date

Als je op een eerste (of tweede) date uit eten gaat, is het handig om niet recht tegenover elkaar te gaan zitten. Als je schuin naast of recht naast je date zit kun je zelf de goede momentjes kiezen om elkaar aan te kijken en voel je misschien minder spanning. Een plek aan de bar is daarom vaak een aanrader!

Misschien is het om deze redenen wel beter om op een eerste date nog niet naar een restaurant te gaan. Je weet natuurlijk nog niet of het klikt met de ander en als de gesprekken niet vanzelf gaan kan het nog een hele lange avond worden.. Als je elkaar al eerder hebt gezien of gesproken, en je dus weet of er een klik is, dan is het restaurant een fijnere locatie voor een date.

De Conclusie 

Zin in een sprong in het diepe of weet je al dat er een klik is? Dan kun je die dinner date zeker plannen! Better safe than sorry? Ga pas later samen uit eten en ga als eerste date lekker een drankje doen op een gezellige plek.
En, zou jij wel of niet uit eten gaan op een eerste date?

Bron: nu.nl