U

UITLEG TRUFFEL + 3 TRUFFEL PASTA RECEPTEN

recept truffel pasta - pasta met truffel - truffel pasta recepten - pasta recepten - pasta recept - recept met truffel - truffel recepten - winter recepten - wat is truffel - hoe duur is truffel - truffel kopen amstedam

Een klassieker onder de pasta’s is toch wel pasta al tartufo (oftewel truffel pasta). Ook zo gek op deze kostbare delicatesse? En zin in verse pasta? Onderstaandere recepten combineren best of both worlds. 

Voordat je de heerlijke truffel pasta recepten vindt, eerst nog wat extra informatie over de ondergrondse zwammen >

Waar kun je verse truffels kopen?

Heb je besloten om met de verse delicatesse te koken? Dan moet je nog wel weten hoe je er aan een komt. Gelukkig is er online 1 grote truffelwalhalla waar je terecht kunt: truffels.nl. Ha! Hoe kan het ook anders. Dit is de grootste truffel webshop van Nederland en je vindt er van ook alles rondom het zwarte goud. Van verse truffels tot truffelolie, – saus, -salsa, -meel, -boter, -kaas, -pasta en zelfs hele geschenksets. Kortom: één groot truffelfeest. 

Wat zijn truffels nou eigenlijk?

Vraag je je nog stiekem af ‘wat zijn truffels nou eigenlijk?’ Truffels zijn eigenlijk ondergrondse paddenstoelen van de schimmel ‘mycorrhiza’, die enkel worden gevonden  door varkens en honden die speciaal getraind zijn.

Truffel honden

Truffel honden worden de laatste ook wel genoemd. Ze zijn onmisbaar tijdens de jacht naar de delicatesse. Vroeger werden vaker varkens ingezet, maar die waren een stuk minder goed af te richten dan de blaffende viervoeters. De hond loopt zijn neus namelijk snel achterna en speurt de truffels op.

De taak van de jager is om de hond goed in de gaten te houden, want voor je het weet eten ze de truffel zelf op. Is de hond iets op het spoor, dan helpt de jager de hond met graven, totdat ze hun pareltjes snel zelf kunnen bemachtigen.

truffelhond - truffels zoeken - truffels kopen - truffel receptenTruffel hond in Kroatië // truffels zoeken

Verschillende truffel soorten

Binnen de truffel wereld kunnen de smaken en prijzen van truffels nog flink variëren. Dit zijn de meest voorkomende truffels en hun verschillen:

De witte truffel (Tuber magnatum) is by far de duurste soort. Hij wordt over het algemeen rauw gegeten en komt meestal uit Italië, soms uit Kroatië.

De zwarte of Perigord truffel (Tuber melanosporum) is iets minder duur en wordt vaak meegekookt in een gerecht zoals bij pasta’s. Deze ‘B-truffel; wordt voornamelijk gevonden in het zuiden van Frankrijk en Italië, maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in Nieuw-Zeeland en Tasmanië.

– De zomertruffel (Tuber aestivum) komt ook voor in wat noordelijker streken. Deze variant schijnt zelfs in België te vinden te zijn, maar niet in Nederland. De zomertruffel wordt gezien als minder van kwaliteit en is dus goedkoper dan de zwarte truffel. Dit is de truffel die vaak in truffel mayonaises verwerkt wordt.

Klaar om aan de slag te gaan? Hier vind je de truffel pasta recepten > 

Gnocchi met Truffel Parmezaan Saus

Bij dit gerecht maakt het niet uit of je gnocchi zelf maakt of niet, want de saus zorgt ervoor dat jij sowieso een feestje op je tong ervaart! Hier vind je het recept > 

Bron: EatingWell

Pasta al dente koken? Zoe doe je dat >

Ravioli met Truffel Whiskey Saus 

Bij de combinatie van truffel en whiskey zou je misschien eerder aan zoete truffels denken, maar dit is zeker niet het geval! Zin in een nieuw en bijzonder gerecht? Vind hier het recept voor de heerlijke ravioli >

Bron: Yummly

Meer inspiratie? Vind hier nog 10 andere heerlijke pasta recepten met een leuke twist >

Tagliatelle Pasta met Zwarte Truffel

Deze tagliatelle pasta met zwarte truffelsaus maak je binnen 15 minuten! Een rijk, romig recept voor zwarte truffelsaus met boter dat je snel onder de knie kunt krijgen. Hier vind je het recept > 

recept truffel pasta - pasta met truffel - truffel pasta recepten - pasta recepten - pasta recept - recept met truffel - truffel recepten - winter receptenBron: Jernej Kitchen

Geen pasta maar ook heel erg lekker is dit truffel risotto recept: 

Witte Truffel Risotto met Worst en Rum

Ook dit wil je proeven! Hoe lekker klinkt deze risotto met witte truffel, worst en rum? Vergeet deze heerlijke pasta zeker niet af te maken met een flinke hand parmezaanse kaas! Hier vind je het recept > 

Bron: Yummly
En, welke van deze heerlijke truffel pasta recepten ga jij als eerste maken?