R

RUM CLUB UTRECHT: EEN TROPISCH FEESTJE

Rum club utrecht - drinken - diner - borrelen

Wanneer je een beetje down wordt van dit herfstweer, doet een zonnetje altijd goed. Gelukkig is dat zonnetje gewoon om de hoek bij Rum Club in Utrecht. De naam doet het al vermoeden, het is een echt tropisch feestje.

De gerechten

Bij Rum Club kan je ervoor kiezen losse gerechtjes te bestellen, als een soort borrel, of je kiest voor de plateaus. Hierbij heet het plateau voor het voorgerecht het Aloha plateau. Hapjes als krokante kip, rauwe tonijn en een vegan spring roll. Alles op de plaat ziet er kleurrijk en smaakvol uit.

Dagje uit maar het regent? 12 x dingen om te doen in Utrecht >

Als je daar al van genoten hebt, kan je daarna next level met het hoofdgerecht: the feast platter. Hierop zitten enkele standaard gerechtjes, als flatbread, hummus en ananas, maar per persoon kun je dit aanvullen met drie andere gerechtjes. Deze gaan van gamba’s tot poké bowls, van vegan curry tot zoete aardappelfrietjes en van een arepa met pulled pork tot een roti bowl – voor ieder wat wils.

Foto: Rum Club // tropisch - sharing - plateau - eten - rum
Foto: Rum Club // tropisch – sharing – plateau – eten – rum

De cocktails

De naam doet het al vermoeden, maar de signature van deze tent is rum. Alleen al voor de namen die aan de drankjes gegeven worden, wil je ze allemaal proeven. Geniet bijvoorbeeld van: you used to call me on my shellphone of fifty shades of green. Daarnaast moet je even het symbooltje onder de drankjes checken – hier zie je namelijk hoe de cocktail geserveerd wordt: in een fancy glas of in een schelp – ja echt, alles kan. Ook hebben ze sharing cocktails welke bijvoorbeeld uit een vulkaan gedronken kunnen worden.

Foto: Rum Club // Utrecht - tropisch - cocktails - rum
Foto: Rum Club // Utrecht – tropisch – cocktails – rum

De sfeer

Wanneer je het trapje afloopt richting de grachten is het al niet meer de missen. De wilde kleuren spatten van de muren af en eenmaal binnen is ieder tropisch printje dat je kan bedenken te vinden. En toch klopt het allemaal: de meterslange bar, het aquarium, de planten, het mini-tuinhuisje.

Zin gekregen in cocktails? Vind hier al onze recepten & tips >

Ook de muziek voegt toe aan het geheel. Heerlijke hitjes en R&B luidt door de speakers, waardoor je echt even in het paradijs waant. Daarnaast kun je in de zomer genieten van Rum Club op het terras dat voor het restaurant zit. Heerlijk met een cocktail, lekker eten en een zonnetje aan de grachten – precies waar Rum Club voor staat en ze maken het waar.

Wanneer je een dagje Utrecht afsluit, loop dan zeker even langs!

CategoriesFijne Foodspots