1

12 x WAT TE DOEN IN UTRECHT ALS HET REGENT

Utrecht // to do // regen // tips

Het weer wordt er niet beter op, maar wij willen wel blijven genieten van alle mooie steden door Nederland. Utrecht is de ideale stad om te ontdekken wanneer de druppels beginnen te komen. Vind hier onze tips om een regenachtig dagje Utrecht zonnig te maken!

1. Hoog Catharijne

Hét shopwalhalla van Nederland. Het is net of je door een mall in New York loopt. Alle winkels die je kunt zoeken zijn er te vinden en zo blijf je lekker overdekt winkel in winkel uit gaan.

2. Spoorwegmuseum

Zin om cultuur te snuiven? Aan de rand van het centrum ligt het Spoorwegmuseum. Als je nog even wacht ligt de ijsbaan in de hal en kun je genieten van een kampvuurtje.

Geen Utrecht? 48 uur city guide voor Alkmaar >

3. DOMunder

Helemaal droog zit je onder de grond van het Domplein. Hier worden de verhalen van 2000 jaar Utrecht verteld – van de Romeinen tot de middeleeuwen tot de storm in 1674.

Foto: Domtoren // Utrecht - to do - tips - de Dom
Foto: Domtoren // wat te doen in Utrecht // hotspots utrecht

4. Lekker lunchen

Bij een dagje Utrecht hoort ook een lekkere lunch of een goed bakje koffie. We got you covered! Lees hier over onze twaalf favoriete lunch hotspots door de stad heen.

5. Domtoren beklimmen

Hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. 465 treden verder krijg je een op 112 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad. Check ook zeker de Nacht van de Nacht, dan kun je in het donker omhoog!

Ook leuk: 10 x lunchen en koffie in Utrecht >

6. Het Comedyhuis

Lekker warm binnen met een lach op je gezicht – dan is de dag sowieso geslaagd. Iedere week zijn er weer genoeg stand-up comedians die voor dat zonnetje proberen te zorgen.

Foto: Gamestate // Utrecht - to do - tips - gamehal - Gamestate
Foto: Gamestate // dingen om te doen in Utrecht // activiteiten utrecht // hotspots utrecht

7. Catharijneconvent

Het Museum Catharijneconvent is het rijksmuseum voor religieuze kunst. Dit kan over van alles gaan: verschillen tussen Noord- en Zuid-Nederland, juwelen, klederdracht – genoeg te leren!

8. Gamestate

Dé arcadehal van hartje Nederland vindt je in Utrecht: Gamestate. Er zijn meer dan 80 spellen om te spelen – genoeg om een regenbui bezig te zijn!

Netwerken als een pro – zo doe je dat >

9. Kloostertuin

De Dom heeft ook nog een kloostertuin waar je overdekt langs kunt lopen en even een plaatje kunt schieten. Ook de kerk zelf mag je natuurlijk niet missen.

Foto: Centraal Museum // Utrecht - to do - tips - musea
Foto: Centraal Museum // wat te doen in Utrecht // leuke activiteiten utrecht

10. Universiteitsmuseum

Ook als volwassenen leer je hier nog genoeg over de wetenschap en alles daar omheen. Vergeet zeker niet de oude Hortus, het Rariteiten- en Bleulandkabinet – de laatste niet op een lege maag trouwens…

11. Centraal Museum

Het Centraal Museum Utrecht is het oudste stedelijk museum van Nederland. Het oude kloostergebouw is in 2016 vernieuwd en de collecties wisselen elkaar snel af – altijd iets nieuws te zien dus!

Meer tips voor een weekend in Utrecht >

12. Rondvaart

In Utrecht zie je vooral kano’s en waterfietsen, maar op een regenachtige dag is een overdekte rondvaartboot toch fijner. Even een andere manier om van de grachten te genieten!

Genoeg leuke dingen te doen in Utrecht dus, zelfs met een beetje regen!

CategoriesWalk & Visit