R

RECEPT PUMPKIN SPICE MUFFINS

recept muffins - pumpkin spice muffins - recept pumpkin spice muffins - pumpkin spice muffin - muffin recepten - muffins maken - pompkin spice recepten - recepten met pompoen - recept met pompoen

Zin in heerlijke zoete snack met een herfst tintje? Probeer dan zeker deze cakejes met pompoentaart kruiden! Hieronder vind je het makkelijke recept voor de pumpkin spice muffins.

Vind hier het recept voor de pumpkin spice muffins > 

Ingrediënten 

Voor de muffins:
125 gr bloem
100 gr suiker
2 tl bakpoeder
1,5 tl kaneel
1/4 tl gemberpoeder
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl zout
4 el boter, in stukjes gesneden
250 gr pompoenpuree
125 ml verdampte melk
1 ei
1,5 tl vanille

Voor het kaneelsuikermengsel:
2 el suiker
1 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat

Voor het roomkaas glazuur:
60 gr zachte boter
120 gr roomkaas
225 gr poedersuiker
1/2 tl vanille

Lekker voor erbij! Vind hier het ultieme pumpkin spice latte recept >

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet daarna 12 muffinvormpjes lekker royaal in met boter.

2. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat en zout in een grote kom. Roer daarna de klonten boter er doorheen tot alles goed goed met elkaar is gemixt. Meng dan in een aparte kom de pompoen, verdampte melk, ei en vanille. Giet daarna het pompoenmengsel bij het bloemmengsel en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

3. Giet in een ingevette muffinvorm – het beslag vult bijna nooit alle twaalf, tenzij je ze voor de helft vult. Strooi lekker veel kaneelsuiker over elke ongebakken muffin. Bak ze 25 minuten in de oven. Laat de muffins nog 15 minuten in de oven staan (zonder dat deze nog draait), haal ze er daarna uit en laat ze afkoelen. 

4. Voor het roomkaas glazuur: meng alle ingrediënten tot ze zacht en opgeklopt zijn. Verspreid over de volledig afgekoelde muffins en dan is het tijd om te gaan genieten!

Tip van ons! Wil je toch nog even wachten met aanvallen? Bewaar de pumpkin spice muffins dan in de koelkast, want het glazuur wordt bij kamertemperatuur zachter.
En, wanneer ga jij dit makkelijke en heerlijke recept maken voor de pumpkin spice muffins?