9

9 HANDIGE TIPS VOOR EEN BETERE BRANDING VAN JOUW BEDRIJF

tips voor een betere branding - bedrijfsbranding tips - gepersonaliseerde kantoorartikelen - branding experience - personal branding tips - bedrukte artikelen - visitekaartjes laten maken - online printers

Girls Who Work! Goede branding – of het nou persoonlijke branding of voor je business betreft – is cruciaal. Een consequente branding geeft niet alleen een duidelijke boodschap af, maar verhoogd ook de geloofwaardigheid van een merk en creëert loyaliteit en vertrouwen. Er valt veel te leren in de wereld van branding, en in dit artikel helpen we je alvast op weg met een aantal tips & tricks die zorgen voor een kick-ass branding.

En voor deze tips is geen groot budget nodig, ook start-ups en jonge ZZP’ers zullen hier iets aan hebben!

Eerst meer weten over het belang van personal of zakelijke branding? Lees hier meer >

Omdenken

Laten we daarmee beginnen, want juist wanneer je geen groot budget hebt, is omdenken heel belangrijk. Met beperkte mogelijkheden (weinig budget) word je eigenlijk automatisch gedwongen om creatief na te denken en andere paden te bewandelen. Als je dit goed aanpakt, kunnen hier hele toffe dingen uit voortkomen.

Anyway, laten we je op weg helpen met deze tips.

Verzamel recensies op je website

Welke dienst of product je ook verkoopt, reviews kunnen je maken of breken. Recensies hebben een hele grote invloed op de beslissingen die consumenten maken om wel of niet voor jouw product of dienst te kiezen. Wees dus niet bang om na een fijne samenwerking die klant te vragen zijn ervaring kort met je te delen, of stuur mails waarin je vraagt op feedback. Reviews zorgen voor vertrouwen – een essentieel onderdeel van goede branding.

Een duidelijke look

Heel belangrijk voor een goede branding is het personaliseren en de look en feel van je merk. Zorg voor onderscheidende en opvallende branding, die je vervolgens in alle aspecten terugziet. Van lettertype tot kleur en tone-of-voice, herkenbaarheid is belangrijk in de look van jouw merk.

Gepersonaliseerde items

Een manier om jouw branding look op verschillende manieren naar voren te laten komen, is door (kantoor)items te personaliseren. Van je eigen visitekaartjes, flyers en notitieblokjes tot aan gepersonaliseerde kalenders. Bedrukte artikelen kunnen positief bijdragen aan een professionele uitstraling en dus een goede branding.

tips voor een betere branding - bedrijfsbranding tips - gepersonaliseerde kantoorartikelen - branding experience - personal branding tips - bedrukte artikelen - visitekaartjes laten maken - online printersTips voor een betere branding // bedrijfsbranding // personal branding // gepersonaliseerde kantoorartikelen

Communiceer je hoogtepunten

Grote klant binnengehaald? Een freelance klus geweldig afgerond? Een hoogtepunt in unieke bezoekers per maand? Voel je niet bescheiden en deel dit met jouw netwerk! Het delen van deze hoogtepunten zorgt er, net als positieve reviews en gepersonaliseerde items, dat je professioneel overkomt in jouw vakgebied. En ja, dit verhoogt je geloofwaardigheid.

Schrijf je elevator pitch

Wanneer wie dan ook vraagt wie je bent, wat je doet of meer wilt weten of jouw bedrijf, is het belangrijk om een ijzersterkte elevator pitch on top of mind te hebben. Zo kun jij kort en krachtig samenvatten waar jij of je bedrijf voor staat. Hopelijk zal de ontvanger van jouw pitch (een deel) ervan onthouden en als diegene onder de indruk is, wordt het waarschijnlijk doorverteld aan anderen. Zelfverzekerdheid = key hierin.

Hier vind je tips voor het maken van jouw elevator pitch >

Heb jij nog tips voor een goede persoonlijke of business branding? Laat het ons vooral weten!

 

CategoriesWork