M

MET DEZE 6 SLIMME TECHNIEKEN STIMULEER JE JE CREATIVITEIT

Soms heb je van die dagen. Je bent vrij van werk, studie, en Netflix doet het ‘t ff niet meer voor je. VERVELING.. Creativiteit is dé manier om verveling tegen te gaan en het is tevens super goed voor je brein om je creatieve zelf aan het werk te zetten. Als je af en toe de creatieve kant van je hersenen gebruikt, ben je over het algemeen meer productief en houd je je hersenen jong. Good news, right? Maar er is meer: creativiteit helpt stress verlagen en angstproblemen te verminderen! Maar, hoe trigger je dit deel van je hersenen? Wij hebben 6 simpele manieren onder elkaar gezet! Zo stimuleer je creativiteit.

Soms heb je van die dagen. Je bent vrij van werk, studie, en Netflix doet het ‘t ff niet meer voor je. VERVELING.. Creativiteit is dé manier om verveling tegen te gaan en het is tevens super goed voor je brein om je creatieve zelf aan het werk te zetten. Als je af en toe de creatieve kant van je hersenen gebruikt, ben je over het algemeen meer productief en houd je je hersenen jong. Good news, right?
Maar er is meer: creativiteit helpt stress verlagen en angstproblemen te verminderen! Maar, hoe stimuleer je dit deel van je hersenen? Wij hebben 6 simpele manieren onder elkaar gezet!

1. Kleurplaatjes

Klinkt misschien gek, creativiteit stimuleren met kinderactiviteiten. Maar echt! Je kan natuurlijk de kleurplaten van Frozen van je kleine zusje of nichtje pakken, maar ze hebben tegenwoordig ook prachtige kleurplaatboeken en mandala’s voor volwassen. Kijk hiervoor in je plaatselijke boekhandel, op bol.com of print ze van het wereld wijde web. Dit is waarschijnlijk een van de beste en meest simpele manieren om gedachteloos en creatief bezig te zijn. Kleurplaten worden tevens gebruikt voor meditatie. Win-win.

Lees ons interview met de oprichtster van creatief platform Mañana Mañana!

2. Agenda creativiteit

Ja echt. En dan niet gewoon je afspraken en bezigheden opschrijven, maar het gewoon ff leuk maken. Laat je fantasie de vrije loop gaan! Gebruik kleurpotloden, markers, stickers, kaligrafiepennen, foto’s, en zo kunnen we nog wel even door gaan. Wil je het extra motiverend maken? Schrijf bij iedere week een inspirerende quote en laat je telkens weer inspireren om het beste uit jezelf te halen.

Zo trigger je creativiteit6 manieren om je creativiteit te stimuleren

3. Morning pages

Je wordt wakker. Je hoofd is nog redelijk leeg (hoop ik voor je). Terwijl later op de dag onze hoofden overvloeien met allerlei taken en gedachten. We hebben dat niet eens meer door. Zo druk bezig zijn we met van alles en nog wat.

Wat helpt om de drukke gedachten gedurende de dag wat rustiger te krijgen is morning pages. Plus het is goed om je creativiteit op te wekken. De methode van de morning pages komt uit het boek ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron. Hoe het werkt? Schrijf ’s ochtends alles op wat er in je hoofd op komt. Maakt echt niet uit wat, gewoon wat je voelt of niet voelt, wat je denkt of niet denkt. Doe dit gedurende 30 minuten of voor 3 pagina’s lang. Probeer een manier te vinden die voor jou werkt en houd dit vol. Ben je het ’s ochtends toch een keer vergeten? Doe het dan in de middag of in de avond. Probeer het 30 dagen vol te houden en let’s see what it does for you!

6 ideale plekken voor ZZP’ers en flexwerkers!

4. Verf erop los

Er zijn zo’n ongeveer honderd manieren van verven en misschien nog wel meer soorten verf. Vond je vingerverven op de basisschool maar saai, dan zijn er nog zo’n 99 andere manieren om te proberen. Het heeft echt geen Van Gogh te zijn, stoei gewoon lekker met de kleuren om je hoofd leeg te maken. Ben je meer van de realistische kunst? Ga dan naar Pinterest voor inspiratie, vaak zit er ook een tutorial bij hoe je het precies voor elkaar krijgt!

Zo stimuleer je creativiteit

5. Step up your photo game

Yes. Tijd voor Instagram. Maar dan nét ff anders. Probeer eens echt te kijken naar de hoek, het licht, de kleuren en de compositie. Wie weet kan je ook wat spelen met Adobe Lightroom en/of Photoshop. Who knows how many likes you can get out of it?! Niet dat het aantal likes er toe doet, maar het is altijd meegenomen als je creatieve flow gewaardeerd wordt. Anders kan je de foto’s altijd nog in het familiealbum plakken.

Deze #girlboss boektips geven je alle motivatie die je nodig hebt!

6. Doodling

En ook de laatste is je gedachten en je pen de vrije loop laten gaan. Zet gewoon op papier wat er uit je hand en in hoofd komt. Weet je nog toen je dat deed bij die saaie geschiedenis- of wiskundeles? Dat deed je dan uit verveling, maar onbewust werd je creativiteit enorm getriggerd. Leraren zouden hier dus niet boos om moeten worden, maar dit moeten stimuleren. Het is hartstikke goed voor de ontwikkeling van je hersenen!

Zo stimuleer je creativiteit

Dus, ben jij misschien introvert, of heb je een creatieve klus op de planning staan? Schrijf je artikelen zoals wij en heb je inspiratie nodig voor nieuwe onderwerpen? Pas deze manieren eens toe, en tover de ideeën uit je pen. Wedden dat jij straks last hebt van een creatieve uitbarsting?

Geinspireerd op de tekst via de babes van BADASS Magazine!

CategoriesWork