5

5 x TIPS OM STINKENDE SCHOENEN TE VOORKOMEN

zweetschoenen vermijden - tips zweetschoenen - tips zweetvoeten - zweetvoeten voorkomen - tips tegen stinkende schoenen

Met de Nederlandse hittegolven die steeds vaker voorkomen groeit ook het probleem dat stinkvoeten heet. Zwetende voetjes en dus stinkende schoenen op een zonnige dag, dat is bijna onvermijdelijk. Ha, toch niet! Ben je op zoek naar een oplossing voor de stinkende lucht uit je schoenen? Lees dan even verder.

Last van zweetvoeten en stinkende schoenen? Gebruik dan deze tips!

Koffiepads of theezakjes tegen stinkende schoenen

Ben jij een thee- of koffiedrinker? Welke van de twee je ook in huis hebt, koffiepads of theezakjes, beiden kun je gebruiken om vieze geurtjes uit je favoriete Dr.Martens te voorkomen. De twee producten absorberen vocht dat vrijkomt (zweet dus), waardoor een groot deel van de druppels opgevangen wordt en je schoenen dus minder zullen stinken. Hiervoor kun je natuurlijk gewoon de goedkoopste huismerk koffiepads of theezakjes in huis halen. Laat ze 24 uur in je schoenen zitten en voilà: weg stank!

Pssst: op zoek naar nieuwe (frisse) schoenen? Dit zijn de trends van komend najaar >

Stinkschoenen in vriezer

Een ander redmiddel voor jouw stinkende schoenen: de vriezer. Door jouw schoenen na het dragen in de vriezer te leggen dood je namelijk de bacteriën die de stank veroorzaken. Doe de schoenen in een plastic zak en leg ze achterin de vriezer. Ook hiervoor moet je 24 uur geduld hebben, waarna je weer in schone schoenen kunt stappen. Of het smakelijk is om jouw schoenen naast ingevroren gerechten te leggen laten we aan jou over, maar in principe liggen ze in een plastic tas veilig!

De juiste schoenen

Naast deze middeltjes om zweetvoeten en stinkende schoenen te verminderen kan het ook helpen om de juiste schoenen in de eerste instantie aan te passen. Zo zijn er tegenwoordig gelukkig veel modellen met een speciale zooltechniek en ‘ademgaatjes’, zoals de schoenen van Hogan en New Balance. Ook helpt het natuurlijk om je schoenen regelmatig af te wisselen. Het is maar goed dat jij waarschijnlijk geen moeite hebt met het in huis halen van (alweer) nieuwe stappers.

Talkpoeder in stinkende schoenen

Ook het altijd handige talkpoeder heeft een absorberende werking en kan daarmee het vocht uit jouw zweetvoeten halen. Stop een klein beetje talkpoeder in je schoenen en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag schud je ze uit en ruiken je schoenen als het goed is weer een stuk beter. Handig: talkpoeder helpt ook tegen zweetvoeten!

Tip: zo krijg je witte sneakers opnieuw wit >

De wasmachine

Over het in de wasmachine stoppen van je schoenen zijn gemengde gevoelens, maar met sommige stoffen kan het zeker! Zoek dat per materiaal wel even van te voren op, want het zou zonde zijn om je schoenen te verpesten met een wasbeurt. Het kan in ieder geval goe helpen tegen stinkvoeten en ze gaan er ook weer nieuwer uit zien. Stop ze met een badlaken in de machine om gebonk te voorkomen, en trek genoeg tijd uit om ze te drogen – dit kan even duren.

Heb jij nog tips tegen stinkende schoenen? Laat het ons weten!

CategoriesDress Up