1

12 x Fijne Flexwerkplekken in Amsterdam

Als ZZP’er is de zoektocht naar de ideale flexwerkplek soms al een dagtaak op zich, waardoor het werk nog meer vertraging oploopt. Waar de één behoefte heeft aan warmte en gezelligheid zoekt de ander juist naar een oase van rust. Van flexwerkplekken waar je de hele dag wilt werken tot ideale locaties voor brainstormsessies & meetings; voor alle ZZP’ers en kleine start-ups hebben we een aantal fijne werkplekken in Amsterdam op een rij gezet.

Als ZZP’er is de zoektocht naar de ideale flexwerkplek soms al een dagtaak op zich, waardoor het werk nog meer vertraging oploopt. Waar de één behoefte heeft aan warmte en gezelligheid zoekt de ander juist naar een oase van rust. Van flexwerkplekken waar je de hele dag wilt werken tot ideale locaties voor brainstormsessies & meetings; voor alle ZZP’ers en kleine start-ups hebben we een aantal fijne werkplekken in Amsterdam op een rij gezet.

12 x Lekker flexwerken in Amsterdam doe je hier >

The Student Hotel 

Hoewel je bij een ‘hotel’ niet gelijk denkt aan een informele werksfeer, is dat bij The Student Hotel (Centrum & West) absoluut wel het geval. Er hangt een chille ‘alles mag en kan’ sfeer, de inrichting is inspirerend en je kunt er tussen het werken door lekker lunchen.

Flexwerken kan kosteloos in de shared space bij binnenkomst, maar voor wie het fijn vindt vastigheid te hebben kan een spot huren bij collab. Niet alleen krijg je dan toegang tot een flexwerkplek, maar ook tot leuke events en faciliteiten, waardoor je het idee hebt dat je gewoon ‘collega’s’ hebt!
The Student Hotel >

Base Create Collab

Ben jij een creatieve ondernemer en op zoek naar een centraal gelegen werkplek in Amsterdam? Dan zit je goed bij Base Create Collab. Deze toffe flexplek is opgericht door Lily Tjon & Chichi Zhang. Zij ervaarden zelf dat het leven van een ondernemer eenzaam kan zijn en hadden behoefte een like minded ondernemers om zich heen. Het resultaat? Base Create Collab. Een flexwerkplek met uitzicht op het Rokin in Amsterdam waar creativelingen elkaar supporten, inspireren en omringd zijn door andere ambitieuzen. Handig: je kunt hier langskomen voor een proefdag >

lily tjon - flexwerkplek - base create collab - chichi

Tussen de ZZP’ers – Startdock

StartDock is een co-working space met een pand op zowel de Heren- als de Keizersgracht, waar de werksfeer 2.0 omarmt wordt: een gezonde balans tussen werk en leven, met een hele fijne werksfeer. Naast een flexibele werkplek kun je hier tevens vergaderruimtes reserveren.

Hierbij word je van alle gemakken voorzien die nodig zijn voor bijvoorbeeld het behalen van deadlines en afstrepen van to do’s. Een lichte en inspirerende ruimte, comfortabele bureaustoelen, goede koffie en harde werkers om je heen.
Startdock >

Flexwerken in Amsterdam. Voworking space Amsterdam . StartDock AmsterdamCoworking space Amsterdam // Flexwerken bij StartDock

No Rules

Flexwerken in de Pijp? Dat kan, bij No Rules op het Marie Heinekenplein. Hier koop je een strippenkaart voor €10, waar je 10 kopjes koffie mee kan halen. Koopje! Van 12:00 tot 18:00 is het restaurant open als ‘working space’. Klaar met werken? Buiten de werkuren om geniet je op het zonovergoten terras – met wellicht een glaasje rosé erbij als afsluiter. Winning!
No Rules >

For You Amsterdam

Je mag kiezen. Je werkt in een 12-in-een-dozijn saai kantoorgebouw met uitzicht op een snelweg. Of, je werkt op de plek waar in 1928 tijdens de Olympische Zomerspelen geschiedenis werd geschreven. Dat laatste kan bij For You, dat huist in de catacomben van het Olympisch Stadion. Met maar liefst 3000m2 is er meer dan genoeg ruimte voor flexwerkers. En: er is verse koffie, lunch tussen de middag en plek voor goed contact met mede-ondernemers.
For You Amsterdam >

In elk stadsdeel – De Openbare Bibliotheek

In de openbare bibliotheek (OBA) is het meestal lekker rustig (tenzij er tentamens gaande zijn), de flexwerkplekken hebben goede voorzieningen en er is er altijd wel eentje in de buurt van je huis. De ene vestiging is wat ruimer dan de ander, maar tussen de boekenlezende opa’s is altijd wel een rustig plekje te vinden. Goed om te weten: in de centrale bibliotheek zijn speciale stilteruimtes voor de geluidsgevoelige zzp’ers.
OBA >

 Boterham 

Lekker belegde boterhammen voor een paar euro om de hoek van modeschool AMFI. Volop knappe studenten dus, maar ook voor ZZP’ers is er een tafeltje te vinden. Wel zelf even naar de bar lopen als je honger of dorst hebt: bestellingen opnemen doen ze bij Boterham niet. Wel fijn dat je niet de hele tijd gestoord wordt met de vraag of je nog iets wilt. Alsjeblieft.
Boterham >

Bron: Hubstudios – Werkplekken in Amsterdam

Kanarie Club

Bij Kanarie Club kun je naast je laptop fotogenieke kiekjes maken van wisselende en lichte gerechten. Ze hebben er zelfs een speciale laptoptafel die niet ongemakkelijk zit maar écht comfortabel is. Een relaxte sfeer, goede lunchgerechten en lekkere koffie. Kortom, voor een dagje flexwerken ben je bij Kanarie Club aan het juiste adres. Waan je in een kleurrijke en bruisende werkomgeving waar je menig flexwerk collega tegen zal komen.
Kanarie Club >

kanarie club amsterdam - werkplekken amsterdamWerkplekken in Amsterdam West // flexwerken Amsterdam West

The Hoxton

Flexwerken in Amsterdam Centrum doe je in stijl bij The Hoxton. Je weet wel, dat prachthotel aan de grachten. Het hotel is opgebouwd uit zes aaneengeschakelde grachtenpanden, en de lobby waar je bij binnenkomst tegenaan loopt is de geschikte flexwerkplek voor een beeldschone spot. Naast een laptopmiddagje waarbij het afvinken van deadlines de hoofdrol speelde, kun je aanschuiven voor een fijne lunch, een goed diner of (uiteindelijk) een cocktail aan de bar.
The Hoxton >

Volkshotel

De naam zegt het. Hier wordt gewerkt. En dan wel in een grote open ruimte met lange houten tafels en heel veel stopcontacten in het midden van de tafel. Door de grote ramen kun je tussentijds naar buiten spieken, mooi vooruitzicht voor na het laptopwerk. Overal staan groene planten en dat geeft een hele relaxte sfeer. Ook fijn voor de vroege vogels: de Werkplaats is al vanaf zeven uur ’s ochtends geopend.
Volkshotel >

flexwerken amsterdamBron: De Werkplaats – Werkplekken Amsterdam Oost

 Escobar

Binnenlopen bij gastro-tapasbar ESCOBAR is alsof je Nederland even achter je laat. Neem plaats aan een van de grote houten tafels of op het ‘dakterras’. Wanneer het zonlicht door de grote deuren op de terracotta vloer valt waan je je op workholiday. Snack van de kleine gerechtjes of kies voor een Spaans bammetje als lunch. Escobar is ideaal voor die dagen dat je inspiratieloos bent of wat warmte nodig hebt om door je to-do list te knallen.
Escobar >

Werkplekken in Amsterdam

10 x Hotels die flexwerkplekken aanbieden >

Mama Makan

Dit Indonesische restaurant in het Hyatt hotel in Amsterdam Oost is dé plek om helemaal zen te werken; door het vele groen en de open ruimte is dit een oase van rust waar je full focus aan de slag kan. Ook heeft Mama Makan een speciale flexwerk deal. Zo kan je voor €20 lunchen en tegen het eind van je werkdag gebruik maken van hun gym, met netflix! waarna je nog even kan genieten van een afternoon snack voor je weer richting huis fietst.
Mama Makan >

Flexwerken Amsterdam Oost | flexwerkplekken Amsterdam // Flexwerken Amsterdam

10 x Gezellige ontbijtspots in Amsterdam >

Coffee Concepts

Iets met ruimte, koffie en ideeën – wij gokken dat Coffee Concepts zo is ontstaan. Deze drie elementen komen goed samen in dit fijne flexwerk-concept. En dan hebben we het nog niet gehad over de goede interieur smaak die ze hebben uitgevoerd. Strakke tafel, leren kleedje en mooie muur decoratie. Heerlijk plekje met comfortabele zitplaatsen, veel licht, sapjes en kleine snacks voor tussendoor.
Coffee Concepts >

Misschien vind je dit ook leuk..

Waar zit jij graag te werken buiten de deur? Laat het ons weten via @girlswhomagazine!

CategoriesWork