DO / Work

11 x IDEALE FLEXWERKPLEKKEN VOOR ZZP’ERS EN START-UPS!

Als ZZP’er is de zoektocht naar de ideale flexwerkplek soms al een dagtaak op zich, waardoor het werk nog meer vertraging oploopt. Waar de één behoefte heeft aan warmte en gezelligheid zoekt de ander juist naar een oase van rust. Van flexwerkplekken waar je de hele dag wilt werken tot ideale locaties voor brainstormsessies & meetings; voor alle ZZP’ers en kleine start-ups hebben we een aantal fijne werkplekken in Amsterdam op een rij gezet.

Als ZZP’er is de zoektocht naar de ideale flexwerkplek soms al een dagtaak op zich, waardoor het werk nog meer vertraging oploopt. Waar de één behoefte heeft aan warmte en gezelligheid zoekt de ander juist naar een oase van rust. Van flexwerkplekken waar je de hele dag wilt werken tot ideale locaties voor brainstormsessies & meetings; voor alle ZZP’ers en kleine start-ups hebben we een aantal fijne werkplekken in Amsterdam op een rij gezet.

Tussen de ZZP’ers – Startdock

StartDock is een coworking space met een pand op zowel de Heren- als de Keizersgracht, waar de werksfeer 2.0 omarmt wordt: een gezonde balans tussen werk en leven, met een hele fijne werksfeer. Naast een flixibele werkplek kun je hier tevens vergaderruimtes reserveren. Hierbij word je van alle gemakken voorzien die nodig zijn voor bijvoorbeeld het behalen van deadlines en afstrepen van to do’s. Een lichte en inspirerende ruimte, comfortabele bureaustoelen, goede koffie en harde werkers om je heen.

Flexwerken in Amsterdam. Voworking space Amsterdam . StartDock AmsterdamCoworking space Amsterdam // Flexwerken bij StartDock

Werken aan het park – De Huiskamer van Rembrandt

Dit kleine, lichte zaakje een de rand van het park is een heerlijke plek om je laptop open te klappen. Toegegeven, de hele dag achter je laptop verschuilen en met volle focus tikken tikken kan lastig zijn wanneer het zaakje vol zit. Liever lees je nog een keer over je scriptie of dossier heen, klets je af en toe met je mede-flexwerker en bestel je een klein hapje. Ook dat is voor sommigen werk, toch?

Bron: Huiskamer van Rembrandt – Werkplekken in Amsterdam

In elk stadsdeel – De Openbare Bibliotheek

In de openbare bibliotheek (OBA) is het meestal lekker rustig (tenzij er tentamens gaande zijn), de flexwerkplekken hebben goede voorzieningen en er is er altijd wel eentje in de buurt van je huis. De ene vestiging is wat ruimer dan de ander, maar tussen de boekenlezende opa’s is altijd wel een rustig plekje te vinden. Goed om te weten: in de centrale bibliotheek zijn speciale stilteruimtes voor de geluidsgevoelige zzp’ers.

Dit zijn de beste plekken voor goede koffie en taart!

Studenten & ZZP’ers – Boterham 

Lekker belegde boterhammen voor een paar euro om de hoek van modeschool AMFI. Volop knappe studenten dus, maar ook voor ZZP’ers is er een tafeltje te vinden. Wel zelf even naar de bar lopen als je honger of dorst hebt: bestellingen opnemen doen ze bij Boterham niet. Wel fijn dat je niet de hele tijd gestoord wordt met de vraag of je nog iets wilt. Alsjeblieft.

Bron: Hubstudios – Werkplekken in Amsterdam

Serious business birds – Kanarie Club

Bij Kanarie Club kun je naast je laptop fotogenieke kiekjes maken van wisselende en lichte gerechten. Ze hebben er zelfs een speciale laptoptafel die niet ongemakkelijk zit maar écht comfortabel is. En het maandelijks evenement Business Birds en de Poolbar niet te vergeten. Voor een dagje flexwerken ben je bij Kanarie Club aan het juiste adres. Waan je in een kleurrijke en bruisende werkomgeving waar je menig flexwerk collega tegen zal komen; ff brain-picken en inspiratie op doen dus.

Werkplekken in Amsterdam West

Beeldschoon flexwerken – The Hoxton

Flexwerken in Amsterdam Centrum doe je bij The Hoxton. Je weet wel, dat hotel aan de grachten. Het hotel is opgebouwd uit zes aaneengeschakelde grachtenpanden, en de lobby waar je bij binnenkomst tegenaan loopt is de geschikte plexwerkplek voor een beeldschone spot. Naast een laptopmiddagje waarbij het afvinken van deadlines de hoofdrol speelde, kun je aanschuiven voor een fijne lunch, een goed diner of een cocktail aan de bar (treat yourself!).

De Meeting locatie – Spingaren

Soms is één tafeltje niet genoeg omdat je een workshop geeft, een netwerkborrel organiseert of een productpresentatie houdt. Restaurant Spingaren biedt verschillende ruimtes en opties vanaf 20 personen. Voor, tijdens of na de zakelijke afspraak kun je aanschuiven aan een van de 150 couverts in het Scandinavische karakter.

Flexwerkplekken Amsterdam

Op deze 9 terrassen in Amsterdam kun je heerlijk dineren!

De WerkplaatsVolkshotel

De naam zegt het. Hier wordt gewerkt. En dan wel in een grote open ruimte met lange houten tafels en heel veel stopcontacten in het midden van de tafel. Door de grote ramen kun je tussentijds naar buiten spieken, mooi vooruitzicht voor na het laptopwerk. Overal staan groene planten en dat geeft een hele relaxte sfeer. Ook fijn voor de vroege vogels: de Werkplaats is al vanaf zeven uur ’s ochtends geopend.

Bron: De Werkplaats – Werkplekken Amsterdam Oost

Centrale hotspot – Kitchen & Bar Van Rijn

Deze culinaire spot in hartje Amsterdam is eigenlijk niet te missen. Door de centrale locatie is het zowel de ideale locatie om je zakenlunch te plannen of om even tussen afspraken door voor jezelf te werken. De grote, maar toch intieme ruimte en gemeenschappelijke leestafel maakt Van Rijn ook erg geschikt voor zakelijke lunches en om te flexwerken. Niks is fijner dan een goede centrale locatie weten waar je altijd terecht kan.

Flexwerkplekken Amsterdam

Sunny hideaway – Escobar

Binnenlopen bij gastro-tapasbar ESCOBAR is alsof je Nederland even achter je laat. Neem plaats aan een van de grote houten tafels of op het ‘dakterras’. Wanneer het zonlicht door de grote deuren op de terracotta vloer valt waan je je op workholiday. Snack van de kleine gerechtjes of kies voor een Spaans bammetje als lunch. Escobar is ideaal voor die dagen dat je inspiratieloos bent of wat warmte nodig hebt om door je to-do list te knallen.

Werkplekken in Amsterdam

Hier blijf je hangen voor een borrel na je flexwerk-middag!

De groene oase – Mama Makan

Dit Indonesische restaurant in het Hyatt hotel in Amsterdam Oost is dé plek om helemaal zen te werken; door het vele groen en de open ruimte is dit een oase van rust waar je full focus aan de slag kan. Ook heeft Mama Makan een speciale flexwerk deal. Zo kan je voor €20 lunchen en tegen het eind van je werkdag gebruik maken van hun gym, met netflix! waarna je nog even kan genieten van een afternoon snack voor je weer richting huis fietst.

Flexwerken Amsterdam Oost | flexwerkplekken Amsterdam

10 x gezellige ontbijtspots in Amsterdam

Work. Coffee. Food – Coffee Concepts

Iets met ruimte, koffie en ideeën – wij gokken dat Coffee Concepts zo is ontstaan. Deze drie elementen komen goed samen in dit fijne flexwerk-concept. En dan hebben we het nog niet gehad over de goede interieur smaak die ze hebben uitgevoerd. Strakke tafel, leren kleedje en mooie muur decoratie. Heerlijk plekje met comfortabele zitplaatsen, veel licht, sapjes en kleine snacks voor tussendoor.

Bron: AcePhoto – Flexwerken Amsterdam

Centraal Flexwerken – Wyers Bar • Restaurant

Op zoek naar fijn plekje vlakbij Centraal Station? Dan zit je meer dan comfortabel bij restaurant Wyers in het mooie Kimpton de Witt hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Dit restaurant is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend en de menukaart staat vol met heerlijk comfort food. Even verandering van omgeving? Zak dan weg in de heerlijke banken in de stijlvolle lobby of trakteer jezelf op een cocktail bij House Bar.

Flexwerken Amsterdam Centraal

Misschien vind je dit ook leuk..

Waar zit jij graag te werken buiten de deur? Laat het ons weten via @girlswhomagazine!Gerelateerde artikelen