W

WITTE SNEAKERS ZO GOED ALS NIEUW MET DEZE 8 TIPS!

Zo houd je je witte sneakers wit. Witte schoenen schoonmaken. Witte sneakers schoonmaken tips

Yes! We hebben weer het zoveelste paar Adidas-klassiekers aangeschaft. Onmisbaar schoeisel kun je het ook wel noemen. Want naast de Sam Smiths is de Adidas Superstar – als je het ons vraagt – een essentieel item in de (uitpuilende) schoenenkast.

Wil jij je witte schoenen schoonmaken als een pro? Doe doe je dat >

Want er zit één grandioos nadeel aan witte sneakers: ze worden zo snel smerig en lijken daarom ook niet echt duurzaam. Want ‘na een jaar moet je weer nieuwe kopen’.

Nee hoor, de banden van je auto gooi je toch ook niet weg als ze versleten zijn? Hoppa, aan de slag met die (niet meer zo) witte vrienden van je. Met deze tips verhelp je alle viezigheid, zijn je sneakers weer witter dan sneeuw en hoef je niet iedere keer een nieuw paar aan te schaffen!

1. Preventief aan het werk

Watermoleculen zijn de grootste vijandjes van je schoenen. Als je deze weg weet te houden, zal ook de moddermix niet aan je witte stof blijven hangen. Laat je dus bij de kassa inderdaad overhalen door hun salespraatje, en gebruik een beschermende spray (voor de stof waar je sneakers van gemaakt zijn). Deze spray gaat je misschien niet de komende 300 km beschermen tegen viezigheid, maar het werkt écht om ze van viezigheid te beschermen.

2. Witte azijn

Zijn je patta’s dan toch overvallen door modder (vroeg of laat overkomt het ze), dan is onder andere witte azijn een wondermiddel. Doe een beetje azijn op een oude doek en je veegt het vuil zo van de sneaker af.

3. Witte nagellak

Witte lak op je nagels? Forget about it – dat is zó ‘’toen we 14 waren’’. Nu dient dit witte middel voor een ander doel: het bekladden van krasjes op je witte sneakers.

4. Vochtige doekjes

Yes, deze zijn niet alleen goed voor rioolreiniging. Vochtig toiletpapier of however we het willen noemen, helpen ook tegen de vlekken om je schoenen. Vertik je het om vochtige doekjes in huis te halen? Meng dan water en een beetje azijn op een theedoek.

5. De tandenborstel

Het middel om de lastige plekjes mee te bereiken. Niet alleen in je gebit, maar ook bij je sneakers. Dat doe je weliswaar zonder tandpasta, maar met een beetje zeep.

6. Een donkere hoek

Dat klinkt misschien een beetje sneu voor je witte vrienden, maar net als bij kleding verkleuren je gympen in de zon. Het rubber krijgt de gevreesde kleur geel. Tuurlijk voorkom je dit niet op een gezellig festivalletje, maar thuis kun je ze gewoon in een donkere hoek zetten.

7. Bleekmiddel

Een vriend of een vijand, want als je teveel van dit sterke middel gebruikt dan help je je schoenen naar de Filistijnen. Meng een beetje bleek dus met water, en ga je schoen met die tandenborstel te lijf.

8. Zo krijg je de schoenen droog

Je schoenen schoonmaken was hoognodig, alles leuk en aardig, maar dat ze daarna nat zijn is onvermijdelijk. Stap dus voor een dagje in een van die andere 43 paar schoenen en stop in de tussentijd droge kranten in je schoongemaakte schoenen. Het Parool of De Volkskrant van vorige week zuigt het vocht uit je witte sneakers en zo heb jij de volgende dag gewoon weer droge voetjes.

Zo, nu kun jij weer het hele seizoen verder huppelen van geluk in je witte Superstars.

CategoriesDress Up