T

TIPS OM HOOFD- EN NEKPIJN TE VOORKOMEN NA EEN WERKDAG

tips hoofdpijn - tips nekpijn - pijn voorkomen - hoofdpijn voorkomen - nekpijn voorkomen - pijn werk - tips werk - tips tegen hoofdpijn - wat te doen tegen

Niemand is fan van hoofd- en nekklachten na een lange werkdag. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hier iets aan te doen! Hulp nodig? Hieronder vind je dé tips om hoofd- en nekpijn te voorkomen.

Vind hier de tips tegen hoofd- en nekpijn (na een werkdag) > 

1. Typ blind

Als je veel typt is het belangrijk dit blind te kunnen doen. Zo voorkom je dat je naar de toetsen hoeft te kijken. Deze beweging geeft namelijk irritatie in de nekspieren, wat daarna overgaat in stijfheid en nekpijn. Daarna kun je niet meer vrij bewegen en ga je meer compenseren met je lichaam, wat weer andere klachten kan veroorzaken (zoals hoofdpijn).

2. Zorg voor goede verlichting

Slecht licht veroorzaakt vermoeide ogen, en dwingt je eerder naar voren te leunen om dingen te kunnen lezen. Dit kan extra druk geven en een pijnlijke nek veroorzaken. Een goed verlichte werkplek zorgt er daarnaast ook voor dat je minder vaak ziek bent, een beter humeur hebt en productiever kan zijn. 

3. Drink veel water

Veel hoofdpijn wordt veroorzaakt door dehydratie, zeker als je een hele dag in een verwarmde ruimte zit en al een keer een maaltijd over hebt geslagen. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar de ervaring leert dat het echt helpt.

Hoeveel water per dag moeten wij drinken? Dat is een vraag die vaak terug komt bij mensen. En het zelfs zo dat er geen echte conclusie is voor deze vraag. Wij onderzochten het!

Meer informatie? Vind hier de hoeveelheid water die je moet drinken per dag >

4. Stretchen regelmatig

Het is goed om af en toe even je lichaam te stretchen. Een stijve nek is namelijk vaak de oorzaak van hoofdpijn, en die paar minuutjes stretchen kan al wonderen doen voor de ontspanning van je lichaam. Goed werkende stretchoefeningen zijn: met je hand op je hoofd je nek zachtjes richting schouder trekken of met beide handen op je achterhoofd je hoofd richting borstkas bewegen.

5. Drink genoeg thee

In Aziatische landen zweren ze bij geneeskrachtige thee. Een mix van citroen, verse gember en honing is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond. Ook pepermuntthee zou verfrissend werken tegen hoofdpijn.

Lunchpauze? Vind hier 16 heerlijke lunch recepten om mee te nemen naar werk >

6. Ontstress regelmatig

Je werkt veel beter en effectiever als je lekker ontspannen bent. Haal af en toe eens diep adem (een paar keer) en skip die pauze vooral niet. Lach vooral ook lekker mee met de grappen van collega’s. Eet daarnaast een tussendoortje waar je écht zin in hebt, ook al is het niet heel gezond. Treat yourself!

7. Zet een raam open

Frisse lucht binnenlaten, kan helpen hoofdpijn (en zelfs misselijkheid) te verminderen. Een zuurstofarme omgeving draagt namelijk bij aan hoofdpijn. Wanneer het warm is op jouw werkplek is het goed om het raam aan het begin van je dag al open te zetten! Zo geniet  je de hele dag een lekker briesje. Geen raam in de buurt? Vind hier handig mini airco’s > 
En, welke van deze tips om hoofd- en nekpijn te voorkomen gaat jou helpen?

CategoriesNiet gecategoriseerd