D

DIT IS DE HOEVEELHEID WATER DIE JE MOET DRINKEN PER DAG

Hoeveel water per dag moeten wij drinken? Dat is een vraag die vaak terug komt bij mensen. En het zelfs zo dat er geen echte conclusie is voor deze vraag. Wij onderzochten het!

Iedereen weet het, water drinken is goed voor je lijf. Water hebben nodig in ons lichaam om alles goed te laten stromen. Maar die 2 liter water per dag die voorgeschreven staat, daar komen wij altijd moeilijk aan. Moeten we echt 2 liter per dag drinken, of verschilt dit per persoon?

Heb je echt per dag 2 liter water nodig?

Hoeveel water per dag? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld. Natuurlijk heeft je lichaam water nodig, maar er zijn twee factoren waardoor je meer water drinkt dan normaal. Namelijk de omgeving waar je bent en de activiteit die je doet. Je bent goed bezig wanneer je vier grote glazen drinkt. Drink het glas dan wel in een keer leeg en niet in stappen. Hierdoor raakt je lichaam sneller verzadigd.

Dit helpt je water drinken als je even geen zin hebt

Mocht je even geen zin om water te drinken maar heb je wel dorst? Voeg dan gewoon wat fruit toe aan je water. Deze ’trend’ komt uit Amerika en je hebt zelfs flessen waarin je een aparte filter hebt om je verse fruit in te doen. Hierdoor gaat fruit niet schimmelen als het te lang in het water drijft. Wij hebben alvast wat recepten voor je klaar staan.

5 Recepten voor infused water >

Hoeveel water drink jij per dag?