C

COMFORTABEL ACHTER DE COMPUTER: TIPS VOOR EEN BETERE ZITHOUDING

Goede werkhouding bureau - ergonomisch werken - Goede houding achter de computer - zithouding bureau verbeteren - een betere houding achter de computer - correcte zitpositie - ergonomische houding computer

Tegenwoordig doen we veel achter de computer. We werken, studeren én zelfs in onze vrije tijd is de computer een favoriete bezigheid. Heel leuk allemaal, maar met een verkeerde houding maken we onze ruggen & nekken niet zo blij. Hieronder vind je tips voor een betere zithouding achter de computer!

Van een ergonomische houding achter de pc worden onze ruggen & nekken blij van. Dit zijn 6 x tips voor een betere zithouding achter de computer >

De juiste afstand van gezicht & beeldscherm

We get it, soms ben je zó hard en geconcentreerd aan het werk waardoor je bijna met je hoofd in het beeldscherm gaat. Alleen erg fijn voor je rug en nek is het niet. Zorg dat je bewust bent van deze ‘slechte’ gewoonte en corrigeer jezelf wanneer je merkt dat je hoofd teveel vooruit steekt. De juiste afstand tussen je gezicht en het scherm is 50 tot 60 centimeter. Houdt deze afstand aan, en je nek zal je dankbaar zijn!

Ook leuk! 5 x dingen die professionele vrouwen nooit doen (op de werkvloer) >

Een goede bureaustoel

Eerlijk is eerlijk, je bureaustoel vormt de basis van je houding. Wat betekent dat zonder de juiste stoel, het bijna onmogelijk is om een goede houding aan te nemen. Kortom: een andere handige tip om je zithouding te verbeteren, is het aanschaffen van een goede bureaustoel. Hier vind je tips voor het kopen van een goede bureaustoel >

Benen en armen: 90 graden buigen

Eenmaal de juiste bureaustoel aangeschaft? Dan is het een kwestie van deze juist te verstellen naar jouw lichaam. Zorg dat je benen zijn gebogen in een hoek van 90 graden, met je voeten op de grond. En, ook je armleuningen heb je het liefst op 90 graden én aaneensluitend op je bureau. Op deze manier maken je polsen geen gekke buigingen tijdens het typen.

Na de afbeelding vind je meer tips voor een betere zithouding >

Juiste hoogte van je beeldscherm

Of je nu een verstelbare beeldscherm neemt of een monitorstandaard: voor een goede houding achter de computer is het belangrijk dat je scherm op de juiste hoogte staat. Dit betekent dat het scherm recht voor je staat, met 1/3 van de bovenkant op ooghoogte.

Ontspannen houding

Dit is je friendly reminder om je schouders te laten zakken – dus weg bij die oren -, je kaken te ontspannen én rechtop te zitten. Want, wanneer we hard aan het werk zijn, willen we weleens (onbewust) een gespannen houding aannemen. Wat weer resulteert in hetgene wat we proberen te voorkomen: nek- en rugklachten. Dus ontspan, ook achter de computer!

Handig! 12 x tips die helpen met ontspannen >

Neem soms een wandel- of strekpauze

Hoe goed je ook zit: heel de dag achter de computer is niet echt goed voor je lichaam. Zorg dus voor afwisseling in je houding. Gebruik bijvoorbeeld je dagelijkse lunchpauze om je werkplek te verlaten en de benen te strekken tijdens een wandeling. Of doe regelmatig een paar nek- en rug oefeningen om je spieren te rekken. Dat scheelt enorm!

En, wat doe jij voortaan voor een betere zithouding achter de computer?

CategoriesWork