S

STOP MET STRESSEN: 12 TIPS OM EINDELIJK TE ONTSPANNEN

tips tegen stress - tips om te ontspannen

Het is Relaxation Day! Dat betekent dat we onszelf vandaag éxtra in de watten mogen leggen. Eventjes helemaal ontspannen en opladen voor de volgende dag. Hoe je dat doet? Met dit rijtje tips om te ontspannen. Die stiekem altijd handig zijn!

Van lezen en een dagje stomen in de sauna tot een fijn weekend weg. Dit zijn 12 tips om ultiem te ontspannen >

Zet je telefoon op stil

Het eindeloos scrollen door social media, continu notificaties van nieuwe berichten en het niet weten wanneer het te veel wordt. Wist je dat je telefoon een grote oorzaak van stress en slapeloosheid is? Let’s fix that! Door middel van je telefoon een dagje op stil te zetten, nutteloze apps (tijdelijk) te verwijderen en je telefoon überhaupt vaker thuis te laten!

Telefoonverslaafd? Hier vind je 11 x tips voor een digitale detox >

Ga in bad

Een warm bad doet wonderen! Laat je badkuip vol lopen, een lekker geurtje en bubbels in het water. En, misschien zelfs een glas bubbels in je hand. Laat je omarmen door het warme water en geniet van het momentje met jezelf! Verveel jij je snel in bad? Dan kan je altijd een Netflix show, podcast of een goed boek erbij pakken!

Verwen jezelf met een cadeautje

Wat voor menig mens ontspannend kan werken is winkelen. Online of strollend langs leuke boutique winkeltjes: het kan zo heerlijk zijn. En op jouw ontspanningsdag koop je geen cadeautjes voor anderen, maar verwen je jezelf met iets leuks. Die ene crème of dat lekkere geurtje dat al zolang op je verlanglijstje staat (shop hier bijvoorbeeld ontspannende producten waarmee je je zo in de Provence waant), of een bezoekje aan de massagesalon. Je zal merken dat je een blij gevoel krijgt van een cadeautje aan jezelf en ja, dat werkt ontspannend!

Maak een lange wandeling

Trek je wandelschoenen aan, zoek een leuke wandelroute uit en ga de natuur in- en uitademen. Want wist je dat wandelen de hersenen stimuleert om endorfine aan te maken? Wat weer goed is voor je mentale gezondheid, om even helemaal te ontstressen en al je gedachten op een rijtje te zetten. Wandelen kan je heel goed met iemand anders doen, maar je kan er ook voor kiezen om alleen op pad te gaan.

mooie wandelroutes nederland - bijzondere wandelingen nederland - wandelen in nederland - wandelroutes limburg - wandelen brabant

Luister naar muziek

Of je nu naar rustgevende muziek wilt luisteren met je ogen gesloten of juist vrolijke muziek om al je spanning uit je lichaam te shaken. Muziek is altijd een goed idee! Zet je favoriete playlist maar aan en laat je meevoeren door de verschillende nummers en klanken!.

Lees een goed boek

Nestel jezelf op de bank, zorg dat de thee of wijn en chocola (!) binnen handbereik is en verlies jezelf in een goed boek. Het leuke aan lezen is dat je de realiteit ontsnapt en letterlijk óveral naar toe kan reizen. Gegarandeerd dat jij ontspant tijdens het ontdekken van een andere wereld.

Zet alles op papier

Schrijf alles van je af! Want hoe ontspan je beter dan je hoofd leeg te maken en alles op papier te zetten? Zo leg je de focus écht op jezelf, krijg je meer inzicht over je gevoelens en situaties die je stressniveau laten stijgen. Plus, door het op te schrijven blijft het niet in je hoofd hangen én dat scheelt weer piekeren in bed. Alleen maar voordelen als je ‘t ons vraagt!

Leesvoer nodig? Hier vind je alle boekentips van Girls Who >

Ontspanningsoefeningen

Zoals de naam al verklapt helpen ontspanningsoefeningen bij het volledig ontspannen van je lichaam. Deze oefeningen zijn er in verschillende soorten en manieren. Eén van de bekendste ontspanningsoefeningen is voor de ademhaling, want (onbewust) verkeerd ademhalen is een groot vijand van ons stressniveau. Hier vind je een aantal oefeningen >

Yogasessie

Een goede yogasessie vermindert stress en angstgevoelens. Terwijl tegelijkertijd je slaap, concentratie en bloedcirculatie verbeterd wordt. Daarbovenop word je ook nog eens sterker en flexibeler. Kijk, dat is precies wat we willen! Hoe en waar je yoga doet, is helemaal up to you. Het kan namelijk goed binnen in huis, buiten op het strand of in een sportschool.

Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd

Een andere tip om te ontspannen is door je kamer of huis grondig schoon te maken. Want laten we eerlijk zijn: relaxen doe je veel beter in een opgeruimd huis. Ze zeggen niet voor niets een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het voor minder stress, meer rust in je hoofd en meer levensvreugde zorgt. Dus pak de bezem maar uit de kast!

Een dagje naar de sauna

Hoe ontspan je beter dan in een wellness. Heerlijk stomen in de sauna, uitrusten in een spa en genieten van het lekkere eten in het wellness restaurant. Boek er een ontspanningsmassage bij en je komt helemaal zen thuis! Hier vind je 8 x adembenemende spa’s in Nederland >

Wellness huisje huren? Hier vind je 10 x leuke plekken in Nederland >

Of een fijn weekend weg

Wie zegt dat Relaxation Day alleen maar één dag kan zijn? Pak het groots aan en maak er een relax week of weekend van. Kies een leuke bestemming uit, boek je tickets, pak je koffers in en kom pas terug als je helemaal ontspannen bent! Hier vind je alle Girls Who Travel tips >

En, welke van deze tips om te ontspannen ga jij gebruiken om weer helemaal tot jezelf te komen?

CategoriesChill