5

5 DINGEN DIE PROFESSIONELE VROUWEN NOOIT DOEN (OP DE WERKVLOER)

wat professionele vrouwen doen op werk - vrouwen op de arbeidsmarkt - niet doen op werk - professionele gewoontes -

Nagelbijten, niet reageren op tekstberichtjes of andere gewoontes. We hebben het allemaal. Maar, sommige gewoontes kunnen we beter thuis laten. Hieronder vind je 5 x dingen die professionele vrouwen nooit doen (op de werkvloer)

Sommige gewoontes horen niet thuis op de werkvloer. Dit zijn 5 x dingen die professionele vrouwen nooit doen op werk >

Onvoorbereid de deur uit

Stel je voor: je hebt een (belangrijke) vergadering met een collega. En, eenmaal rond de tafel blijkt dat ze niets weten, geen papieren bij zich hebben en zich niet voorbereid hebben. Enorm vervelend en zonde van je tijd. Girls Who tipt: don’t be that girl, en ga voorbereid de deur uit.

Werken in het buitenland? Dit zijn de beste steden voor een workation >

Vragen en berichtjes negeren

Of het nu een email, Whatsapp berichtje of smsje is: op de werkvloer beantwoorden professionele vrouwen alle berichten. Zelfs als het antwoord een simpele ‘nee dankjewel’ is. Want, laten we eerlijk zijn: het is onbeleefd om dat niet te doen. Zeker wanneer iemand de tijd heeft genomen om contact met je op te nemen en op antwoord wacht. Zelf vinden we het ook maar vervelend als mensen onze berichtjes negeren, right?

Vastgeplakt aan telefonische apparaten

Tegenwoordig is het moeilijk om iemand te vinden die niet vastgeplakt zit aan de telefoon, maar professionele vrouwen weten wanneer je het toestel moet laten liggen. Vooral op de werkvloer. Instagram, TikTok en Facebook kunnen wachten tot na de vergadering, dus houd de telefoon in je tas. Tenzij je het écht nodig hebt voor het gesprek.

digitale detox - digitale detox tips - telefoonverslaafd - sociale media - minderen telefoongebruik
Zakelijke gewoontes op werk // Wat professionele vrouwen doen op werk // Nooit doen op de werkvloer

Niet bang voor een zakelijk belletje

Eerlijk, we begrijpen het wel. In een generatie vol berichtjes en mails, voelt bellen soms wat onwennig. En, de één is er comfortabeler bij dan een ander. Maar op de werkvloer is het soms nodig om over je angst heen te zetten en aan de telefoon te praten als dat nodig is. Dingen worden eenmaal sneller opgelost via de telefoon.

Girls who Work: Dit kun je doen als een klant niet betaald >

Roddelen over andere mensen

Een héle belangrijke: roddelen over andere collega’s? Doe het maar gewoon niet. Het maakt je niet alleen onprofessioneel tegenover je team, ook laat het een nare smaak achter. Als succesvolle, professionele vrouw op de werkvloer moet je – je niet druk maken over wat anderen doen. Lekker focussen op je eigen succes!

En, welke gewoontes laat jij thuis en zul jij nooit doen op de werkvloer?

CategoriesWork