T

TIPS OM ALLEEN UIT ETEN LEUK TE MAKEN

solo uit eten - alleen eten - alleen uit eten - tips alleen uit eten - hoe ga je alleen uit eten - dinner for one - dingen alleen doen - uit eten met jezelf

In je eentje uit eten gaan doet bijna niemand, behalve als je op (zaken)reis bent. Het is natuurlijk ook niet heel gezellig, maar soms kan het echt goed voor je zijn. Een keertje proberen? Hieronder vind je dé tips om alleen uit eten leuk te maken.

Vind hier de tips voor alleen uit eten gaan >

1. Sta open voor gesprekken

Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele levensverhaal te doen, maar een klein beetje small-talk doet niemand kwaad. Het meest simpele is om werknemers te vragen of ze nog leuke plekjes weten in de stad of informatie te vragen over bijvoorbeeld het restaurant. Een andere goede is vragen wat zij zouden aanraden om te eten, een goede ober/serveerster vindt het namelijk altijd leuk om te helpen.

2. Neem leesvoer mee

Neem je boek, eReader of een landkaart mee als je uiteten gaat. Zo heb je iets te doen tijdens het wachten, of misschien zelfs tijdens het eten. Normaal zou je deze tijd doorkomen door te praten met je tafelgenoot of tafelgenoten. Nu die er niet zijn, moet je jezelf vermaken. Zo kun je door een boekje over de (nieuwe) omgeving leuke dingen te weten komen of in dat spannende verhaal duiken van jouw favoriete roman.

Inspiratie nodig voor een goede titel? Vind hier de best verkochte boeken van dit moment >

3. Vergeet de oordopjes 

Probeer even afstand te doen van je telefoon en zeker je oordopjes. We zitten allemaal al veel te vaak op onze telefoon en laten we van deze gelegenheid gebruik maken om even een phone break te nemen. Je ziet er ander minder makkelijk aanspreekbaar uit, sluit je af voor de omgeving en kunt eigenlijk ook niet genieten van jouw hapjes en/of drankjes.

4. Treat yourself

Eten met anderen is leuk, maar het is niet de meest ideale setting om van je eten te genieten. Vaak ben je veel te druk bezig met praten om je eten echt bewust te proeven. Verwen jezelf door de drankjes en gerechtjes die jou het allerlekkerst lijken te bestellen. Let hierbij even niet op de prijs (als dit mogelijk is) en neem voorál ook een dessert, hoef je die eindelijk eens met niemand te delen.

solo uit eten - alleen eten - alleen uit eten - tips alleen uit eten - hoe ga je alleen uit eten - dinner for one - dingen alleen doen - uit eten met jezelf

5. Eet aan de bar

Voor restaurants is het eigenlijk altijd fijn als je aan de bar gaat zitten. Dan kunnen ze hun tafeltjes nog wel aan twee personen kwijt, dat levert nou eenmaal meer op. Daarnaast gebeurt er bij de bar eigenlijk altijd wat en hoef je je er dus nooit te vervelen. Je kunt hier ook makkelijk een gesprek aanknopen met andere mensen en met een beetje geluk is er zelfs een leuke bartender om even mee te kletsen.

Overtuigd? Vind hier de beste 100 restaurants van Nederland om een tafeltje te reserveren >
En, welke van deze tips gaan jou helpen om alleen uit eten gaan leuk te maken?