S

SAY WHAT?! TIGER KIND DEEL 2 IS ON IT’S WAY

nieuwe docue tiger king

Het hield alle gemoederen bezig in 2020: heeft Carole Baskin nou wél of niet haar man vermoord? Om nog maar niet te spreken over Joe Exotic zelf, die sinds april 2019 zijn tijd doorbrengt in de gevangenis. In ieder geval goed nieuws voor fans van dé Netflix documentaire Tiger King; er komt een nieuwe documentaire over Joe Exotic. We vertellen je er meer over.

Nieuwe Tiger Kind documentaire

Tiger King was dé Netflix-hype van 2020, de bizarre documentaire werd met de aflevering raarder en complexer, en een jaar later begrijpen veel mensen nog steeds niet helemaal wat ze hebben gezien en hoe het verhaal in elkaar steekt.

Wat we wel weten is; we want more. Want, hoe gaat het nu met Joe Exotic (spoiler: niet zo goed). De markante man zit nog steeds in de gevangenis en hij wordt daar overspoeld door brieven van fans.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness op Netflix was niet de eerste documentaire die werd gemaakt over de Joe. Onze favoriete documentairemaker Louis Theroux maakte 10 jaar geleden al een docu over zijn excentrieke leven, waarin Theroux Joe Exotic in zijn dierentuin volgde.

Na het succes van Tiger King op Netflix besloot Theroux een vervolg documentaire te maken over zijn leven. Daarin spreekt hij onder andere met vrienden van Joe en kijkt hij terug op de documentaire reeks en het leven van de Tiger King.

The Cult of Joe Exotic

De nieuwe documentaire wordt gemaakt in samenwerking met BBC en zal The Cult of Joe Exotic heten. De docu gaat waarschijnlijk 90 minuten duren en er is (helaas) nog geen releasedate bekend.

Maar er is meer: de man is zo ‘interessant’ dat er ook een miniserie in de maak is over het verhaal van Joe Exotic, waarin zelfs Nicolas Cage een rol zal spelen. Wij houden de uitzend date voor jullie in de gaten!

Meer zien? 10 x documentaire tips op NPO >

CategoriesChill