D

DEZE BIZARRE DOCUMENTAIRE OP NETFLIX MÓET JE ZIEN

tiger king - netflix - netflix docu - netflix documentaire - netflix tips - fyre festival

De bizarre documentaire over FYRE
– the party that never happened – maakte vorig jaar veel los. Goed nieuws voor die ‘onder de indruk’ was van de docu: dezelfde producer komt nu met een volgend bizar verhaal. Ditmaal over Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic. Dit is wat je over deze nieuwe Netflix docu moet weten.

De producent van FYRE: The Greatest Party That Never Happened werkt dus voor Netflix aan een nieuwe documentaire. Ook nu heeft hij weer een fascinerend onderwerp te pakken: Joe Exotic, ook wel bekend als de Tiger King. Maak kennis met Tiger King: Murder, Mayhem and Madness.

Dan hebben we het over Joseph Maldonado-Passage. Je kunt hem kennen van een documentaire van de Britse held Louis Theroux, America’s Most Dangerous Pets. Daarvoor ging Theroux namens de BBC in 2011 langs zijn dierentuin in Oklahoma. Het aantal dieren waar zijn non-profit voor zorgde? 1400.

Ook leuk! 19 x goede Netflix docu’s over de muziekindustrie vind je hier > 

Joe Exotic

Die documentaire zat vol gekke uitspraken en antwoorden van de bijzondere Joe Exotic. Ondertussen is het verhaal van de dierentuin-eigenaar er alleen maar vreemder op geworden. Niet alleen probeerde hij gouverneur te worden van Oklahoma, maar hij overwoog zelfs voor het presidentschap te gaan.

Maar daar blijft het niet bij. De leeuwenvriend werd vorig jaar namelijk veroordeeld tot 22 jaar cel. De rechter strafte hem voor het complot om Carole Baskin te vermoorden. Zij is de oprichter van Big Cat Rescue Wildlife en activiste, en met haar kritiek op Joe’s manier van dieren ‘verzorgen’ maakte ze zich natuurlijk niet bepaald geliefd bij hem.

Moordcomplot en Netflix release

Om er nog een schep bovenop te doen bleek het dat Joseph Maldonado-Passage in 2017 vijf tijgers doodde en lemurs en tijgerwelpen op een illegale manier verkocht. Je merkt het al: zijn leven is een echte rollercoaster, van dieren, dierenleed en het presidentschap tot een moordcomplot. 

Vanaf 20 maart kun je het hele verhaal zien in Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, op Netflix.

Kan jij ook niet wachten om deze docu te kijken?

CategoriesChill