B

BIZAR: THE SIMPSONS VOORSPELDE DIT JAAR AL IN 1993

simpsons - the simpsons - simpsons corona - simpsons 1993 - voorspelling simpsons
Op de één of andere manier lijken The Simpsons soms de toekomst te kunnen voorspellen. Zo lijkt er een speech van Lisa Simpson wel erg veel op de speech die onze klimaatactiviste Greta Thunberg gaf. Het fragment komt uit The Simpsons film uit 2007 dat gaat over klimaatopwarming en CO2. Zelfs de nare blik lijkt wel een beetje op die van Greta. Een leerling schrok zo erg van Lisa’s verhaal, dat hij zo uit het raam sprong. Vergelijk dat weer eens met het effect dat de speech van Greta op veel mensen onder ons heeft.

Een ander voorbeeld is de voorspelling dat Donald Trump president wordt. In de aflevering “Bart to the future” uit 2000 liet kijkers zien dat Trump gekozen wordt als president. Maar check vooral ook even de “toevallige” overeenkomsten. De scene dat Trump de roltrap afkomt, de speech en de stemmingen.

En ook de Ebola-uitbraak, de aanslag op 9/11, een winnaar van de Nobelprijs en de iPod werden al in beeld gebracht voordat ze gebeurden. Toeval of hebben we hier te maken met iemand die in de toekomst kan kijken? Want nu zien we dus ook dat het coronavirus al in 1993 werd voorspeld…

Voorspelling coronavirus

Als bewijs wordt een aflevering uit 1993 gebruikt. In deze aflevering gaat het over een virus met de naam Osaka Flu dat zich door Springfield verspreidde nadat bewoners Juicers uit Japan bestelden. In de aflevering zien we één van de werknemers uit Japan over een doos hoesten en zo het virus verspreid naar de VS. Zodra de juicers binnenkomen in Springfield worden de meeste bewoners ziek.

Het virus komt in dit verhaal dan wel uit uit Japan in plaats van Wuhan, maar de fans blijven toch zeggen dat The Simpsons een voorliefde hebben voor het voorspellen van wereldwijde events.

Hoe denk jij over de voorspellingen van The Simpsons? Wij vinden het maar bizar allemaal..

CategoriesChill