1

16 x TERRASSEN AAN HET WATER IN AMSTERDAM

terrassen aan het water amsterdam - terras amsterdam - terras aan het water - cafe amsterdam - terras in de zon - bar amsterdam - kroeg amsterdam - stadstrand

Urenlang genieten met een lichte rosé in ons hand en een borrelhap voor onze neus! Terrassen, wij houden ervan. En dan vooral met uitzicht op de grachtengordel of kades. Hieronder vind je 15 terrassen aan het water in Amsterdam voor vertier en proostplezier!

Vind hier de beste terrassen aan het water in Amsterdam > 

Dok du Nord

Een heerlijke plek in Noord, met uitzicht op het Centraal Station en de mega cruiseschepen die een tussenstop maken bij de Passenger Terminal. Deze zaak heeft eindelijk weer wat leven geblazen in Het Wilhelmina Dok. Zie je jezelf al zitten, nippend aan een lekker koud biertje of wijntje?
Google Maps: Noordwal 1, Amsterdam
Dok du Nord >

Edel by Dennis

Goed lunchen of dineren met uitzicht op de Kostverlorenkade, bij het vernieuwde terras van Edel by Dennis zit je op de juiste plek. Er is flink in geïnvesteerd om dit populaire plekje aan het water in Amsterdam-West nóg unieker te maken. Niet alleen met de gerechten van Dennis Huwaë en zijn team, maar ook met de Bohemian inrichting en uitstraling van de buitenruimte. Onze tip: ga voor de hele zeebaars of dorade!
Google Maps: Postjesweg 1, Amsterdam
Edel by Dennis >

Waterkant

Bij deze ‘klassieker’ is het altijd gezellig druk, maar gelukkig kun je ook op de rand van de kade plaatsnemen. Het concept van Waterkant is geïnspireerd op Paramaribo. Verwacht een flinke dosis relaxedheid met lekker eten en Surinaamse biertjes!
Google Maps: Marnixstraat 246, Amsterdam
Waterkant >

Dit bericht bekijken op Instagram

Not much longer now… ☺️

Een bericht gedeeld door Waterkant (@waterkantamsterdam) op

Terrassen in Amsterdam aan het water

Ook leuk! Vind hier 15 gezellige restaurants aan de grachten van Amsterdam >

Kop van Oost

Op dit terras aan het water heb je de hele dag zon met prachtig uitzicht op molen De Gooyer. De Kop van Oost heeft niet alleen in de keuken, maar ook daarbuiten alle ingrediënten voor het grotere genieten in huis! Ontspan hier lekker aan het water en bestel bijvoorbeeld een lekkere cocktail!
Google Maps: Zeeburgerpad 1, Amsterdam
Kop van Oost >

George Marina

George Marina ligt aan de rand van het geweldige Amstelkwartier, omringd door nieuwe, hoge gebouwen, met een eigen haven aan het terras. Gek op sushi en kreeft eten met deze zon op je bol? Dan heb jij je nieuwe plek om te vertoeven gevonden.
Google Maps: Spaklerweg 10 A, Amsterdam
George Marina >

Pllek

Een rit met de pont naar de overkant is ineens helemaal niet zo erg meer als je weet dat je daarna op het (stads)strand in de zon kunt zitten. Hier relax je op een zitzak en je hoeft de rest van de dag nergens meer naar om te kijken. Een van de betere plekjes in Amsterdam-Noord!
Google Maps: TT Neveritaweg 59, Amsterdam
Pllek >

Dit bericht bekijken op Instagram

Waar sluit jij jouw weekend af…? ⁠ Foto: @fabianerlach

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam) op

terrassen aan het water in amsterdam

Meneer Nieges

Op dit grote terras met super uitzicht over het IJ kun je de hele dag genieten van de zon, met (bijna) altijd een lekker briesje. Bij dit gezellige restaurant en ontmoetingsplek aan de Westerdoksdijk is iedereen welkom en geniet je van heerlijke hapjes en drankjes voor een zacht prijsje in een huiselijke setting.
Google Maps: Westerdoksdijk 40H, Amsterdam
Meneer Nieges >

Ook leuk: 12 x verborgen terrassen met een tuin in Amsterdam >

Café de Ceuvel

Op de veranda, in de hangmat en op hun mooie scheepshelling aan het water kun je komen genieten van de lekkerste hapjes en drankjes. Café de Ceuvel is een zaak met een duurzame missie en ze willen je maar wat graag uitnodigen om deel te nemen aan hun avontuur.
Google Maps: Korte Papaverweg 4, Amsterdam
Café de Ceuvel >

Strand Zuid

Op een verrassende plek achter de RAI Amsterdam, aan het water, vind je een oase van rust, gezelligheid en zomer. Je komt binnen op het strand, bestelt je speciaal biertje en ploft neer op één van de ligbedden met uitzicht op het prachtige Beatrixpark. Niks meer aan doen toch?
Google Maps: Europaplein 22, Amsterdam
Strand Zuid >

Dit bericht bekijken op Instagram

Terwijl de zomer langzaam wegslipt, is het op ons terras nog altijd op en top zomer. #altijdzomer #strandzuid

Een bericht gedeeld door Strandzuid (@strandzuid) op

Meer terrassen aan het water in Amsterdam >

Westergasterras

Het Westergasterras is een toffe plek op het groene terrein van de historische Westergasfabriek. Met uitzicht op de bekende Gashouder en de mooie watertuinen, ligt het terras aan de westkant van het park. De menukaart is klein, maar verandert met het seizoen.
Google Maps: Klönneplein 6, Amsterdam
Westergasterras > 

Hangar 

De noordzijde van het IJ zorgt er met Hangar Amsterdam voor dat je het centrum van Amsterdam even achter je kan laten en het bruisende noorden ontdekt. Ruig en chique, daar staan ze voor. Van lunch tot borrel, het komt allemaal samen aan de Noordzijde van het IJ. Google Maps: Aambeeldstraat 36, Amsterdam
Hangar > 

Vind hier nog meer restaurants aan het water in Amsterdam > 

Hannekes Boom – Dijksgracht 4, Amsterdam
Kade West – Kinkerstraat 87, Amsterdam
Café-Restaurant Hesp – Weesperzijde 130-131, Amsterdam
Amstel Boathouse – Amsteldijk 223, Amsterdam

En, welke van deze toffe terrassen aan het water in Amsterdam ga jij als eerste bezoeken?

Bron omslagfoto: Meneer Nieges

CategoriesDrankje doen