5

5 x INSPIRERENDE TED TALKS OVER FEMALE EMPOWERMENT

ted talks - inspirerende ted talks - female empowerment - vrouwen - inspiratie -

In een TED Talk vertellen sprekers van over de hele wereld in maximaal 18 minuten om begrip en bewustzijn te creëren en zo bij te dragen aan een betere wereld. Je raakt gemotiveerd, je leert iets nieuws of het verandert je perspectief. Iets voor jou? Hieronder vind je 5 inspirerende TED talks over female empowerment. 

Vind hier de TED talks over female empowerment > 

1. Why we have too few female leaders – Sheryl Sandberg

In haar talk gaat de zakenvrouw en activiste niet in op wat er door bedrijven en de maatschappij gedaan moet worden om meer gendergelijkheid in het bedrijfsleven te creëren – ook al is dat een heleboel. In plaats daarvan noemt ze drie dingen die wij als vrouwen zelf zouden kunnen doen.

2. My year of saying “yes” to everything –  Shonda Rhimes

Shonda Rhimes is het grote brein achter series als Grey’s Anatomy, Scandal en How to Get Away With Murder. Ze houdt van werken en gaat er vaak helemaal in op. Dit gevoel noemt ze: ‘the hum’. In haar ontroerende TED Talk vertelt ze hoe ze door een jaar lang overal ‘ja’ op te zeggen ‘the hum’ terugvond.

Ook leuk! Vind hier 5 inspirerende start-up stories van female founders >

3. The danger of a single story – Chimamanda Ngozi Adichie

Onze levens en culturen bestaan uit veel overlappende verhalen. Schrijfster Chimamanda Adichie vertelt het verhaal hoe zij haar authentieke culturele stem vond en waarschuwt dat als wij alleen een één verhaal horen over een ander persoon of land, we serieuze misvattingen riskeren.

4. Want to change the world? Start by being brave enough to care – Cleo Wade

Kunstenaar en dichter Cleo Wade draagt een gedicht voor dat gaat over ambassadeur zijn voor liefde en aanvaarding in een tijd dat er zo weinig mensen zijn die dat doen. Zij komt tot een simpele maar duurzame conclusie: zorg goed voor jezelf, zorg goed voor anderen, zorg goed voor de aarde.

Deze wil je lezen! Vind hier 7 boeken voor powervrouwen >

5. The power of introverts – Susan Cain

In een cultuur waarin sociaal en extravert zijn ‘goed’ zijn, kan het moeilijk en zelfs gênant zijn om introvert te zijn. In deze talk legt Susan Cain met passie uit dat introverte mensen veel talenten en vaardigheden in zich hebben, dat ze aangemoedigd moeten worden en dat we dankbaar om hen moeten zijn.
En, welke van deze inspirerende TED talks ga jij als eerste bekijken?

CategoriesNiet gecategoriseerd