5

5 INSPIRERENDE START-UP SORIES VAN FEMALE FOUNDERS

The Next Women. Female Founders. Girlbosses. Pitch perfect. Start-up stories.

Wat is het beste advies voor een girlboss in spé zoals jij & ik? Advies van een girlboss zelf natuurlijk! In dit artikel worden 5 female founders uitgelicht, die recent een startup onderneming zijn gestart en allemaal deelnemen aan TheNextWomen Pitch Competition 2018*. Nieuwsgierig? Lees deze “startup stories” hieronder!

*TheNextWomen pitch competitie is een startup wedstrijd georganiseerd door vrouwen voor vrouwen. De belangrijkste ambitie is om een podium te bieden aan vrouwelijke ondernemers die op deze manier de kans om zichzelf te ontplooien en om investeerders aan zich te binden.

1. Claire Passy (ThereSheGoes)


Claire Passy is een Parisienne in hart en nieren, maar op het moment in Amsterdam gevestigd met haar startup. ThereSheGoes is een netwerk dat vrouwen samenbrengt en op de hoogte brengt van events bij hen in de buurt. De bedoeling is dat vooral vrouwen in een samenleving waarin vrouwen niet zomaar over straat kunnen, zich kunnen verenigen om deze events toch te kunnen bezoeken. Daarnaast is het platform ook zeker bedoelt voor fanatieke vrouwelijke globetrotters die naast de toeristische trekpleisters ook graag events willen bezoeken op de plek van bestemming. Aanrader!

Lees ons inspirerende interview met AMFI-graduate Lisa Steur!

2. Charlotte van ’t Wout (SPOT Venues)


Jullie kennen Charlotte misschien al van haar inspirerende Instagram account (@celinecharlotte) waar ze advies geeft over het starten van een business en alles wat daarbij komt kijken. SPOT is een locatie-verhuurbedrijf dat 3 grachtenpanden in Amsterdam centrum verhuurt aan bedrijven om daar (bijvoorbeeld) een hei-dag of vergadering te houden. De panden zijn daarnaast ook nog eens ontzettend instagrammable. SPOT: “Wij geloven dat de beste ideeën en breakthroughs niet op een stijve bureaustoel worden geboren, maar in een creatieve, lichte en unieke omgeving.”

Start-up stories

3. Anne de Jongh (Cafedeco)


Altijd al een persoonlijke interior shopper willen hebben? Bij Anne’s Cafedeco ben je aan het goede adres! Cafedeco is een platform dat je in een paar makkelijke stappen je eigen stijl wat betreft interieur laat vinden. Het is een platform dat kan worden vergeleken met bijvoorbeeld een personal shopping tool: het platform helpt je je eigen interieur stijl te ontdekken en geeft advies over wat het beste past in de ruimte die je wil decoreren. Hoe handig is dat?

4. Sylvia Kegel (NOVA Products)


De thuisbasis van Sylvia’s startup NOVA Products is in München, Duitsland. Vanwege een 2e huis in Maastricht waagde deze onderneemster toch een kansje in de Amsterdam editie van de pitch competitie. NOVA Products verbindt technologie met schoonheid door middel van het ontwikkelen van een headset in de vorm van een parel-oorknopje. Stylish verantwoord én praktisch dus! Waarom hebben wij vrouwen daar nog niet eerder aan gedacht?

Met deze 5 stappen creëer je de perfecte pitch!

5. Anne van Eijsden (Paper On The Rocks)


Anne is de jongste kandidaat van de pitch competitie maar zéker niet de minste! Samen met haar team maakt ze notitieboekjes (zogenaamde “rockbooks”) van steenpapier om op die manier verantwoord met het milieu om te gaan en geen papier te verbruiken. 5% van de opbrengst gaat naar herbebossing en op deze manier probeert Paper On The Rocks een steentje (letterlijk en figuurlijk) bij te dragen een gezond milieu.

Start-up stories van female founders

Dit vind jij misschien ook leuk..

 

PIN IT

Bedrijven die opgezet zijn door vrouwen. Binnenkort gaan de pitchen van Next Woman weer helemaal los en wij selecteerde voor jou 5X startups die opgezet zijn door vrouwen

CategoriesWork