7

7 x TOFFE SPEAKEASY BARS IN AMSTERDAM

speakeasy bars - speakeasy bars amsterdam - speaekeasy bar amsterdam - verborgen bar amsterdam - geheime bar amsterdam

Vroeger werden bars verborgen achter omdat het drinken van alcohol bijna overal verboden was. Vandaag de dag is dat natuurlijk niet het geval, maar vinden we het wel leuk om verborgen plekjes te ontdekken (en een drankje te drinken). Wanna talk easy? Hier moet je zijn.

Vind hier dé speakeasy bars in Amsterdam > 

Speakeasy bars (letterlijk: fluister bars) kenmerken zich door locaties die lastig te vinden zijn, wachtwoorden die gegeven moeten worden bij de deur en drank – héél veel drank. Het woord speakeasy is ontstaan toen Kate Hester, eigenaresse van zo’n cocktailbar in Pittsburg, tegen haar bezoekers “Speak easy, boys! Speak easy!” riep.

The Butcher – The Secret Kitchen

Bij deze populaire burgerzaak zou je eigenlijk niet verwachten dat je er in een verborgen club luxe cocktails kan drinken. Hier moet je een reservering maken waarna je het wachtwoord zal ontvangen. Als je er bent moet je een knop indrukken en wordt je begeleid naar een van de geheimste cocktailbar in Amsterdam.
Google Maps: Albert Cuypstraat 129, Amsterdam
The Butcher >

Door 74

Achter een zwarte deur in de Reguliersdwarsstraat kan je deze cocktailbar vinden. Bezoekers moeten een reservering maken door een voicemail achter te laten met de informatie voor de reservering. Een van de bartenders van Door 74 zal terugbellen en het wachtwoord delen.
Google Maps: Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam
Door 74 >

Minder geheim maar net zo leuk! Vind hier 14 x de beste cocktailbars in Amsterdam >

World Class Room

Deze bar bevind zich boven het restaurant Pigs & Punch. Na je reservering door te geven zal je door iemand naar een koelkastdeur te worden begeleid. Hierachter bevindt zich de geheime cocktailbar waar je door first class bartenders bediend zal worden.
Google Maps: Utrechtsestraat 30A, Amsterdam
World Class Room > 

Hiding in Plain Sight

Hiding in Plain Sight (HPS) straalt de jaren ’20 uit en in combinatie met de opvallende figuren achter bar en old fashioned cocktails is dit de ultieme plek om de speakeasy sfeer te proeven. De bar ligt verscholen vlakbij de Nieuwmarkt, vandaar de naam hiding in plain sight (verstoppen in het zicht).
Google Maps: Rapenburg 18, Amsterdam
Hiding in Plain Sight >

speakeasy bars - speakeasy bars amsterdam - speaekeasy bar amsterdam - verborgen bar amsterdam - geheime bar amsterdamBron: HPS

 

The Wine Cellar

Sla de ‘normale’ wijnbars eens over en ga naar de 15e-eeuwse “Nieuwe Kerk” bij de Dam in Amsterdam. In de catacomben van de kerk vind je deze bar, waar je kunt genieten van een proeverij met een deskundige sommelier. Geniet van New World-wijnen in het hart van de stad, en als je iets vindt waar je van houdt, neem je gewoon een flesje mee naar huis.
Google Maps: Nieuwezijdsvoorburgwal 137, Amsterdam
The Wine Cellar > 

Ook leuk! 18 x de leukste wijnbars van Amsterdam vind je hier > 

Wynand Fockink

Deze bar is goed verstopt in een van de zijstraten bij de Dam. In 1679 creëerde Wynand Fockink een distilleerderij voor drank. Al snel kwam daar een proeverij-ruimte bij zodat zijn klanten de producten konden proeven. In deze bar drink je vandaag de dag nog steeds de beste likeuren en jenevers die zijn gemaakt volgens de 17e-stijl crafting-methoden.
Google Maps: Pijlsteeg 31, Amsterdam
Wynand Fockink > 

Bar Oldenhof

Bar Oldenhof is een unieke ouderwetse, high-end bar in het hart van Amsterdam. Het is de perfecte plek om te genieten van de lekkerste whisky’s, cocktails, bieren, wijnen en de lekkerste hapjes. Ze noemen zichzelf een schuilplaats voor de snelle, dynamische samenleving van vandaag. Hier kun je niet reserveren en je moet dus een gokje wagen.
Google Maps: Elandsgracht 84, Amsterdam
Bar Oldenhof > 

Nieuwsgierig naar andere speakeasy bars in Europa? Vind ze hier > 

Naar welke van deze speakeasy bars in Amsterdam ga jij binnenkort op zoek?

CategoriesDrankje doen