R

ROLSCHAATSEN VOOR VOLWASSENEN: TIPS & TRICKS

Rolschaatsen volwassenen tips - rolschaatsen volwassenen buiten - leren rolschaatsen volwassenen - remmen met rolschaatsen

Lijkt het je leuk om een keer iets anders te doen dan te wandelen of fietsen? Dan is rolschaatsen een leuk alternatief! Rond rollen met vier wieltjes onder je voet is weer helemaal hip. Plus, het is een leuke manier om frisse lucht te halen én het verbrandt ook nog eens enorm veel calorieën. Maar hoe begin je én misschien nog belangrijker: hoe blijf je staan? Geen zorgen, met deze rolschaatsen tips & tricks rol jij deze zomer overal naar toe!

Rolschaatsen voor volwassenen. Hier vind je alle tips & tricks >

Eerste stap: rolschaatsen kopen

Het enige wat je écht nodig hebt om te rollerschaatsen, zijn natuurlijk.. rolschaatsen. Als je al een paar in de kast hebt liggen, haal ze dan uit het stof en kijk of de schaatsen nog passen. Heb je thuis niets. Dan vind je rolschaatsen gewoon in een sportwinkel in de buurt of bestel ze via een online winkel zoals Decathlon.

Pitstop inlassen? Hier vind je 10 x verwarmde terrassen in Rotterdam >

Veiligheid first

Als je net begint zal niet alles gelijk op rolletjes verlopen. Vallen en opstaan hoort er eenmaal bij. Maar als je regelmatig valt dan hebben je polsen en knieën het zwaar te verduren. Daarom: bescherm jezelf en koop naast een paar rolschaatsen ook knie- en polsbeschermers. Ook een helm is handig als je net begint. Misschien niet je meest charmante look, maar veiligheid gaat voor alles!

De juiste houding

Rolschaatsen, check én beschermers check? Dan is het tijd voor het echte werk. De eerste tip die wij willen meegeven is: trek je rolschaatsen aan op een stoel. Doe je – je rolschaatsen aan op de grond, wordt het een hele klus om op te staan. Geloof ons, op een stoel gaat het een stuk makkelijker. De volgende tip is je houding. Zet je voeten op schouderbreedte, buig je knieën lichtelijk, hurk een beetje en leun ietsjes naar voren. Deze houding helpt met het behouden van je evenwicht.

Rijden & remmen met rolschaatsen

Als je staat en klaar bent voor de volgende stap, zet dan zachtjes af met je ene voet, rol door met je andere naar voren en wissel vervolgens af. Dit is de basisbeweging die je voortdurend herhaalt. Om gevaarlijke situaties zoals botsingen met voetgangers, fietsers of auto’s te voorkomen, is het handig om te weten hoe je moet remmen. Op het punt van de rolschaatsen vind je een grote dop. Steek je voet horizontaal achteruit, laat de dop over de grond slepen en dat is hoe je tot stilstand komt. Let op: dit zal je niet in één keer onder de knie hebben máár oefenen baart kunst!

Kies voor leuke routes

Mooie routes maken alles een stuk leuker. Wel is het een goed idee om voor een route te gaan met een goede ondergrond. Ga dus het liefst voor een plek met een platte weg zonder hellingen en zonder kiezeltjes of scheve stenen. En, laten parken nou vaak een fijne grond hebben om over te rollen. Kies een mooi parkje uit bij jou in de buurt en neem je vierwielige schoenen mee voor een leuk dagje rolschaatsen!

Rolschaatsen voor volwassenen // Rolschaatsen volwassenen buiten // Leren rolschaatsen

Trucjes doen

Heb je het rolschaatsen goed onder de knie en wordt het tijd om het rolschaatsen naar een hoger level te tillen? Wat dacht je dan van het beoefenen van trucjes. Het schijnt dat achterwaarts skaten een stuk makkelijker is dan het lijkt. Zin om het uit te proberen? Hier vind je een overzicht van skatetrucjes met uitlegfilmpjes >

Goed ontbijten voor het rollen? Hier vind je 10 x ontbijtrecepten met groenten >

Extra tips om alles op rolletjes te laten verlopen
(letterlijk & figuurlijk)

1. Zorg dat je de juiste maat rolschaatsen hebt.
Met losse schoenen wordt het lastig je evenwicht te behouden!

2. Let er ook op dat je veters goed vastzitten.
Om dezelfde reden als hierboven: losse rolschaatsen zijn niet goed voor je evenwicht

3. In het begin is de muur je beste vriend.
Het zorgt dat je altijd iets hebt om aan vast te houden.

4. Hou je eigen tempo aan.
Ga niet meteen full speed omdat iemand anders sneller gaat.
Dat zorgt alleen maar voor valpartijen.

5. Last but not least: oefenen, oefenen, oefenen.
Dan krijg je het vanzelf onder de knie.

En, heb jij de rolschaatsen al uit de kast gepakt?

CategoriesNiet gecategoriseerd