W

WAT TE DOEN IN VOLENDAM? 5 x ACTIVITEITEN

volendam wat te doen - volendam activiteiten - wat doen in volendam - volendam bezienswaardigheden - volendam bezoeken - wat te doen in volendam

Volendam is een vissersdorp aan het IJsselmeer met knusse oude huisjes, gezellige terrassen en hun eigen ouderwetse klederdracht. Ben jij nog nooit in dit Noord-Hollandse dorp geweest en vind je dat het tijd is voor een dagje weg? Hieronder vind je 5 x wat te doen in Volendam.

 Op zoek naar wat je kunt doen in het beroemdste vissersdorp van de Lage Landen? Vind hier 5 x activiteiten in Volendam >

Slenteren over De Dijk

Bij aankomst kun je er eigenlijk al niet omheen, ‘de Dijk’ is namelijk de hotspot van Volendam. Elk jaar wandelen duizenden toeristen over ‘de Dijk’. Met aan de ene kant de haven en het IJsselmeer en aan de andere kant een mix van winkeltjes, terrasjes, goede restaurants en viskraampjes.

Bezoek het Palingsound museum 

Het is natuurlijk algemeen bekend dat er uit Volendam een groot aantal goede artiesten komen, zoals BZN, Jan Smit en Nick & Simon. Wat is het geheim van dit dorpje? Misschien dat je het te weten komt in het Palingsound museum. Hier is 100 jaar Volendamse muziekgeschiedenis in beeld gebracht en kom jij van alles te weten over de ‘palingsound’.

Ook leuk! Vind hier nog meer leuke dingen om in Nederland te doen >

Op de foto in Volendamse klederdracht 

Een dagje Volendam is eigenlijk niet compleet zonder een foto in originele Volendamse klederdracht. Op verschillende plekken op De Dijk kun jij een mooi plaatje laten schieten. Je krijgt een kostuum op maat, mag zelf de achtergrond en extra attributen kiezen en na een half uurtje is de foto klaar.

Een lekker vers visje bestellen

Volendam is een van de beste plekken in Nederland om een lekker visje te eten. Een broodje paling is een echte Volendamse lekkernij, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Hollandse Nieuwe of verse kibbeling. Vis eten kan bij een van de restaurantjes aan de haven, maar ook bij een van de viskramen.

Maak een tochtje met een RIB

Wil jij iets meer actie? Stap dan in Volendam aan boord van een RIB (Rigid Inflatable Boat) voor een tochtje over het Markermeer. Deze boten worden ook wel gebruikt door de reddingsbrigade en schieten over het water met zo’n 70 kilometer per uur! Misschien handig om daarna pas dat visje te halen?

En, wanneer plan jij een dagje met deze activiteiten in Volendam?

CategoriesWalk & Visit