6

6 x BIJZONDERE SPORTEN OM EEN KEER UIT TE PROBEREN

originele sportactiviteiten - onbekende sporten - onbekende teamsporten - leuke nieuwe sporten - antizwaartekracht yoga - Stair Trek - Kanopolo - Rocycle -Quidditch - boulderen

Ben je uitgekeken op de sportschool of de standaard groepslessen & teamsporten? Dan is het tijd voor verandering! Dit zijn 6 x bijzondere sporten om een keer uit te proberen. Spoiler: van sommige wisten we niet eens dat ze bestonden.

Zin om je sportroutine wat op te spicen? Hier vind je 6 x bijzondere sporten om een keer uit te proberen >

1. Boulderen

Tegenwoordig is klimmen niet alleen meer voor kinderfeestjes of teambuilding uitjes, maar een opzichzelfstaande sport. Zo is het bij boulderen de bedoeling dat je, via een korte route, omhoog klimt op een kunstmatige rots die niet hoger dan 4,5 meter van de grond ligt. Zonder touw! Doordat je voor de kortste route omhoog soms acrobatische bewegingen moet maken, zorgt boulderen er voor dat je snel, soepel en vindingrijk wordt. Een soort van puzzelen met je lichaam dus!

Stretchen na het sporten: dit is waarom het belangrijk is >

2. Quidditch

Misschien zegt quidditch je niets, maar Harry Potter fanaten zullen de term zwerkbal vast wel herkennen! Deze bijzondere sport is hier namelijk op gebaseerd: twee teams van zeven spelers nemen het tegen elkaar op, om drie ballen van een onpartijdig persoon af te pakken. Allemaal met een bezemsteel tussen de benen. Iets voor jou?

3. Rocycle

Ook de Amerikaanse fitnesstrend rocycle hoort thuis in de reeks bijzondere sporten om uit te proberen. Deze trend is overgewaaid naar Nederland en lijkt een beetje op spinning, alleen is het een stuk intensiever. Dit komt omdat je naast het trappen op keiharde muziek, ook je bovenlichaam oefent met lichte gewichtjes en push-ups. Soms met ademhalingsoefeningen tussendoor. Zo train je binnen drie kwartier je hele lichaam! Goed om te weten: Rocycle is enorm intensief en daarom is een stevige sport bh een must. Hier vind je alle rocycle studio’s in Nederland >

4. Antizwaartekracht yoga

Naast intensief trappen op een fiets en bijzondere teamsporten, is de laatste onbekende sport in dit rijtje eentje om ultiem te ontspannen. Het is yoga, maar dan nét anders. Bij antizwaartekracht yoga ruil je namelijk je comfortabele yogamat om voor een hangmat aan het plafond, bijzonder om een keer te proberen. Handig om voor deze bijzondere sport te hebben is een goede sportleggings voor dames.

Ook leuk! 6 x work-outs die niet voelen als sporten >

5. Stair Trek

Nee, niet de bekende sci-fi film. Maar iets met trappen en een helm. Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar bij deze bijzondere sport gaan jij en je tegenstander racend de trap op. Met een helm op en met de regel dat er geen sprake is van lichamelijk contact. Dat betekent: geen mensen omver duwen als je de trap op rent! Je kunt dit óveral doen overigens, zelfs in een winkelcentrum. Met wie ga jij dit proberen?

6. Kanopolo

Waterliefhebbers kunnen een andere activiteit aan hun lijst toevoegen! Zo is de watersport kanopolo een combinatie van kanoën en waterpolo. En, is het principe heel simpel: met een team van vijf spelers in een kano, wil je de bal in het doel van de tegenstanders scoren. Geen regels verder, zolang je maar niemand in gevaar brengt. Ondanks het spel relatief onbekend is, kun je het al op meerdere plekken in Nederland doen. Ga jij ervoor?

En, welke bijzondere sporten ga jij uitproberen?

CategoriesChill