7

7 x BESTEMMINGEN VOOR EEN ROADTRIP DOOR EUROPA

roadtrip europa - roadtrip door europa - roadtrip bestemmingen - autovakantie europa

Autovakanties worden steeds populairder, en nog zo gek ook: er zijn prachtige routes in Europa waar je een fantastische rondreis kan maken. Huur een auto of ga met je eigen auto de mooiste wegen verkennen. Dit zijn een aantal van de mooiste roadtrip routes van Europa voor een autovakantie. 

Wil jij een bijzondere reis maken door Europa? Stap in de auto en geniet van de vrijheid, avontuur en het afwijken van de gebaande paden. Op zoek naar mooie landen om een roadtrip door te maken in Europa? Wij hebben er een aantal onder elkaar gezet. 

Reistip voor een roadtrip door Europa: je kunt tegenwoordig ook met een deelauto op vakantie! Wij gebruiken daarvoor een auto bij MyWheels, waarmee je naar alle Europese landen kunt rijden, ook in het buitenland hulp krijgt bij pech én je standaard meerdagenkorting (25%!) krijgt als je de auto meer dan twee dagen huurt. Ook fijn: met de code girlswho25 krijg je een gratis ritje om MyWheels uit te proberen. Wij zijn fan.

Roadtrip door de Balkan

De Balkan is een relatief onbekend gebied in Europa. En dat terwijl het alle ingrediënten in huis heeft voor een bijzondere vakantie: van zonnige stranden tot hoge bergen, kraakheldere meren, gezellige stadjes en veel geschiedenis.

Voor een roadtrip door de Balkan is het aan te raden om zeker een week op 3 vrij te maken. Er is namelijk zoveel te zien! Zo kun je tijdens jouw roadtrip landen als Kroatië, Bosnië, Montenegro en Albanië bezoeken.

split - kroatie - stedentrip - citytrip - balkan - steden balkan - stedentrip europa

Roadtrip door (Noord) Sardinië

Dit Italiaanse eiland is echt niet alleen leuk voor een zon-zee-strandvakantie. Zeker het noorden is het absoluut waard te bezoeken voor een roadtrip: er valt zóveel te zien. Neem een handdoek en wat te eten mee want tijdens het rijden kom je vaak verlaten strandjes tegen waar je even een duik kunt nemen of uren kunt blijven hangen voor een picknick.

roadtrip routes in Europa. Sardinië. Onze lieve Marcella maakt natuurlijk een droom van een roadtrip voor onbekende tijd door heel Europa in een zelf verbouwde bus (mogen we een klein beetje jaloers zijn?). Maar er zijn nog veel meer prachtige routes in Europa waar je een fantastische rondreis kan maken. Boek een ticket, huur een auto of ga met je eigen auto de mooiste wegen verkennen. Dit zijn de mooiste roadtrip routes van Europa! Roodtrip routers in Europa. Route door Portugal. Rondreis met de auto.

Roadtrip door Schotland

Als je je over de angst voor regen heen kunt zetten, is Schotland een van de mooiste bestemmingen voor een roadtrip route door Europa. Hier kom je soms urenlang geen andere auto tegen, hooguit een paar schapen.

Je kunt blijven rijden want aan de mooie natuur komt geen einde. Denk meren, rotsen, bergen, maar ook hele mooie stranden. Als je graag je eigen auto meeneemt, kun je vanaf IJmuiden de boot pakken met auto en al. Maar bedenk je dat dat het rijden aan de andere kant van de weg niet veel makkelijker maakt.. Vind hier twee roadtrip routes door Schotland!

Rondreis door Georgië. Rondreis door Griekenland. Rondreis door Portugal. Rondreis door Sardinië. Onze lieve Marcella maakt natuurlijk een droom van een roadtrip voor onbekende tijd door heel Europa in een zelf verbouwde bus (mogen we een klein beetje jaloers zijn?). Maar er zijn nog veel meer prachtige routes in Europa waar je een fantastische rondreis kan maken. Boek een ticket, huur een auto of ga met je eigen auto de mooiste wegen verkennen. Dit zijn de mooiste roadtrip routes van Europa!

 Autovakantie door Griekenland

Misschien denk jij bij Griekenland gelijk aan stranden en azuurblauw water, maar het land is ook perfect voor een roadtrip. Het minder toeristische deel Peleponnessos is het grootste schiereiland van Griekenland en is prachtig om te doorkruisen met de auto.

Je kunt hier alsnog heel goed naar de allermooiste stranden en ook hier eet je de perfecte Griekse salade bij een idyllisch strandbarretje, maar dan allemaal net even iets rustiger. Als het nog niet te heet is kun je de auto ook even parkeren en een hike maken, maar je kunt natuurlijk ook vanuit je auto de groene landschappen en kustlijn bewonderen.

Rondreis door Toscane

Het maakt natuurlijk eigenlijk niet uit wat voor vakantie je precies hebt in Italië. want het is eigenlijk altijd fijn. Maar denk ook eens een aan een rondreis met de auto. Vermijd de tolwegen en ga offroad door kleine schattige dorpjes en landwegen.

Stop bij een van de fruitkraampjes langs de weg voor het lekkerste fruit en rij langs een van de ontelbare wijnhuizen voor een fijn souvenier voor thuis. En als je de kleine dorpjes en de natuur zat bent, kun je altijd nog een stop maken in Lucca, Siena of Florence. Mi piace!]

Hier vind je de mooiste steden en dorpjes in Toscane >

toscane tips - roadtrip toscane - wat te doen in toscane - leuke dorpjes toscane - plekken in toscane

Rondreis door Georgië

Na het zien van Wie is de Mol in Georgië staat dit prachtige land bij menig mens op de bucketlist. Zeker voor een autovakantie is deze bestemming heel geschikt: het landschap van Georgië is enorm veelzijdig en overal is iets moois te spotten.

Begin in de leuke hoofdstad Tbilisi en rijd door de bergen naar Kazbegi. Hier kom je naast wilde landschappen, besneeuwde bergtoppen ook schattige kerkjes en kloosters tegen.

Onze lieve Marcella maakt natuurlijk een droom van een roadtrip voor onbekende tijd door heel Europa in een zelf verbouwde bus (mogen we een klein beetje jaloers zijn?). Maar er zijn nog veel meer prachtige routes in Europa waar je een fantastische rondreis kan maken. Boek een ticket, huur een auto of ga met je eigen auto de mooiste wegen verkennen. Dit zijn de mooiste roadtrip routes van Europa! Roodtrip routers in Europa. Route door Portugal. Rondreis met de autoRondreis door Europa // roadtrip bestemmingen // roadtrip routes // autovakantie tips

Schotland

De kustlijn van Portugal

Begin deze reis met een mini citytrip in Lissabon en huur daar een auto. Portugal heeft nog prachtige (onontdekte) stranden en de kustlijn lijkt haast oneindig lang en op plaatsen prachtig ruig en rotsachtig. Haal pastéis de nata voor onderweg of stop bij een klein restaurantje om vers gevangen vis te eten. Wanneer je de zee wel gezien hebt is het een aanrader om langs de steden Sintra, Porto en Faro te rijden. Genoeg te zien!

Dit zijn de grootste verschillen tussen Lissabon en Porto >

Onze lieve Marcella maakt natuurlijk een droom van een roadtrip voor onbekende tijd door heel Europa in een zelf verbouwde bus (mogen we een klein beetje jaloers zijn?). Maar er zijn nog veel meer prachtige routes in Europa waar je een fantastische rondreis kan maken. Boek een ticket, huur een auto of ga met je eigen auto de mooiste wegen verkennen. Dit zijn de mooiste roadtrip routes van Europa! Roodtrip routers in Europa. Route door Portugal. Rondreis met de auto.Roadtrip routes in Europa// roadtrip in europa

5 airbnb’s in de mooiste wijngebieden 

Niet onbelangrijk..

Als je een roadtrip maakt met je eigen auto is het belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten. Mocht er tijdens je autovakantie iets mis gaan onderweg, dan ben je gelukkig niet al te ver van huis. Hier kun je je autoverzekering vergelijken om te checken welke bij jouw type reis hoort.

En, welke roadtrip door Europa staat op jouw bucketlist?

CategoriesEuropa