5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN THORN

restaurant thorn met terras - eten in thorn - nieuw restaurant in thorn - lunchen in thorn - restaurant in thorn - hotspots thorn -beste restaurants in thorn

Naast dat hét witte stadje van Limburg vol met authentieke straten, monumentale panden en natuurlijk de opmerkelijke witgeschilderde huizen staat. Kunnen ze hier ook op culinair gebied er wat van! In het kader van ‘ontdekken doen we met al onze zintuigen’, vind je hieronder 5 x leuke restaurants in Thorn!

Van een nieuw restaurant tot aan ambachtelijke hotspots met lokale producten: dit zijn 5 x leuke restaurants in Thorn >

Restaurant Pont

De voormalige wachtkamer voor iedereen die de Maas over wilde steken, is omgetoverd tot een eigentijds, warm ingericht restaurant: Restaurant Pont. Hier kun je jezelf de hele dag trakteren met al het fijne wat de keuken te bieden heeft. Van een eigenzinnige aperitief aan de borrelbar en onderuitgezakt in de heerlijke stoelen met een cappuccino. Tot aan verse bereide lunch- en dinergerechten met (veelal) producten uit de streek.

Ook leuk! 5 x gezellige restaurants in Giethoorn >

Restaurant Hofferkeukens

Net zoals velen restaurants in Thorn, kent restaurant Hofferkeukens veel historie. De toenmalige vorstin-abdis van Thorn, Maria Cunegona van Saksen, liet het bijgebouw bouwen. En terwijl tijdens de Franse Revolutie en toenmalige paleis werd afgebroken, bleef de Hofkeuken fier rechtop staan. Ruim honderden jaren later kun je hier lekker lang tafelen met het fine dining concept. In een sfeervolle interieur die warmte uitstraalt, maar ook de luxe & weelde waarin de stiftdames van Thorn verbleven.

Eten in Thorn >

Nieuw restaurant in Thorn: Humphrey’s

Net buiten het centrum van Thorn, aan de prachtige Maassplassen, vind je het nieuw restaurant Humphreys. Sinds 29 april 2022 kun je hier bourgondisch tafelen terwijl je tegelijkertijd geniet van een adembenemend uitzicht over de jachthaven en het water. Bij het naastgelegen Humphrey’s Café & Take Away neem je de lekkere producten gewoon mee to go.

Drie Cronen

Midden in het sfeervolle centrum van het witte stadje Thorn ligt het karakteristieke pand – dat dateert uit het jaar 1638 – van Restaurant Drie Cronen. Naast de ambachtelijke setting, schreeuwt met verse ingrediënten ook de menukaart ambacht. Lees: gerechten met groenten die dagelijks vers van het land wordt gehaald en vlees afkomstig van lokale fokkers.

The Beacon

De laatste in de reeks leuke restaurants in Thorn is een hotspot net buiten het centrum: The Beacon. Dit is een drijvend restaurant met een terras ín het schitterende decor van de Maasplassen. Je kunt je vast wel voorstellen dat het uitzicht over het water en de boten in de haven fenomenaal is!

En, in welke leuke restaurants in Thorn schuif jij aan?
Meer restaurant tips >

CategoriesFijne Foodspots