5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN GIETHOORN

Giethoorn restaurant aan het water - de Sloothaak Giethoorn - Tapas restaurant Giethoorn - de Fanfare giethoorn - Italiaans restaurant Giethoorn - Sterren restaurant Giethoorn - De Lindenhof

Een plekje aan het water scoren na het varen over de prachtige kanalen en genieten van lekkere gerechten na het wandelen over de vele bruggen & schattige straten van het Venetië van Holland. We verkennen een (nieuwe) stad natuurlijk met ál onze zintuigen – dus ook met onze smaakpupillen! Hieronder vind je 5 x leuke restaurants in Giethoorn.

Van tapas- en Italiaanse hotspots tot sterren restaurants en mooie plekjes aan het water: dit zijn 5 x leuke restaurants in Giethoorn >

Giethoorn restaurant aan het water: De Grachthof

Gevestigd in het centrum van Giethoorn vind je De Grachthof met een groot terras aan de dorpsgracht en zicht op zijn vele bruggetjes. Een prachtig decor om te smikkelen van een uitgebreid à la carte menu. Pannenkoeken, tapas bij de borrel, pasta, salades, toetjes, traditionele lunch- en dinergerechten: er is voor ieder wat wils. Daarnaast kun je hier ook fluisterboot, luxe sloep of rondvaart boeken om Giethoorn vanuit het water te ontdekken.

Dit zijn 5 x leuke restaurants in Roermond >

Italiaans restaurant Giethoorn: Fratelli

We blijven nog even bij de mooie plekjes aan het water – Giethoorn heeft er namelijk veel! Restaurant Fratelli vind je op een unieke locatie in het hart van het waterstreekdorp. En neemt je mee in een culinaire reis door Italië, door middel van traditionele Italiaanse gerechten – bereid met de verste ingrediënten. Hartstikke lekker, maar past stiekem ook bij de sferen van de stad die bekend staat als het Venetië van het Noorden!

Hotspots in Giethoorn >

Sterren restaurant Giethoorn: De Lindenhof

Na het ontdekken van het mooie Giethoorn aan mooi gedekte tafels schuiven en smullen van culinaire hoogstandjes? Dat kan gewoon, bij het sterren restaurant van Giethoorn: De Lindenhof. In het warm ingerichte, huiselijk restaurant zorgen patron-cuisinier Martin en zijn Marjan voor een volledig gastronomische ervaring. Waarbij de natuur, cultuur en het waterrijke gebied de inspiratiebron is van de pure, klassieke, maar ook verrassende gerechten. Ook leuk: je kunt hier ook overnachten!

De Sloothaak – Giethoorn

Bij De Sloothaak serveren ze producten van eigen bodem gecombineerd met wereldse smaken, dat per seizoen afwisselt. Gecombineerd met een pracht locatie in een monumentale boerderij aan de Dorpsgracht. Het restaurant is alleen bereikbaar via de beroemde Gieterse bruggetjes. Wat misschien totaal niet efficiënt is, maar dat is juist het charme van Giethoorn.

Ook leuk! 6 x toffe restaurants in Emmen >

Tapas restaurant Giethoorn: Fanfare

We eindigen de reeks leuke restaurants in Giethoorn met de gezellige Grand Café Fanfare. Gelegen in het hartje van Giethoorn, waar de bootjes voor de deur langs varen naar het meer ‘t Wiede – en waar je overigens ook zelf een fluisterboot, sloep of rondvaart kunt huren. Maar het is ook een plekje waar de menukaart vol staat met lekkere dingen. Van high wines & beers en tapas om te delen. Tot traditionele lunch- en dinergerechten & klassieke cocktails: je zit hier de hele dag goed!

En, bij welke leuke restaurants in Giethoorn schuif jij aan?

CategoriesFijne Foodspots