R

RESTAURANTS VLAKBIJ DE STADSSCHOUWBURG IN UTRECHT: 8 X TIPS

Restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht - Eten Stadsschouwburg Utrecht

Voorstelling geboekt in de Stadsschouwburg in Utrecht? Dan is het wel zo leuk om voor- of achteraf de stad in te duiken om een lekker hapje te eten, het liefst op loopafstand. Daarom maakten wij dit lijstje met leuke restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht. Dit zijn 8 x de leukste hotspots in hartje Utrecht!

Op zoek naar restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht? Dit zijn de leukste >

1. Mexicaanse restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht: Popo

Popocatepetl (say what?) is dé plek om op steenworp afstand van de Stadsschouwburg van Utrecht een hapje Mexicaans te gaan eten! Een gezellige tent met Mexicaanse tapas of hoofdgerechten zoals enchilada’s, burrito’s of burgers. De reden achter die tongbreker van een naam? Popocatepetl is de grootste actieve vulkaan in Mexico! Tip: bestel er een lekkere margarita, of één van de andere frisse Mexicaanse cocktails, bij en je avond is gemaakt.

2. Letterlijk tegenover de Stadsschouwburg in Utrecht: Villa Orloff

Dit restaurant ligt letterlijk pal tegenover de Stadsschouwburg van Utrecht, we hebben het natuurlijk over Villa Orloff. Elke dag open en een leuke combinatie tussen de bruine kroeg-vibe en lekkere gerechten zoals Zeeuwse mosselen of echte steenoven pizza’s. Ook nog eens elke dag open tot 1:00 uur ’s nachts, dus als je in bent voor een paar drankjes na je voorstelling, is dit de plek!

3. Luxe eten vlakbij de Stadsschouwburg: Restaurants Maeve

Een luxe uitje maken van de voorstelling in de Stadsschouwburg? Ga dan lekker dineren bij Restaurant Maeve en bestel het 6-gangendiner (150 euro), één van de lekkere restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht. Of bestel er mooie losse gerechten zoals langoustine, snoekbaars of kalfszwezerik. De eigenaren zelf noemen het in ieder geval ‘casual fine-dining’. Iets voor jou?

4. Vega vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht: Vegitalian

Italiaans eten + álles is er vega! En dat ook nog eens vlakbij de Stadsschouwburg. Eten bij Vegitalian is zeker een aanrader als je een dagje geen vlees hoeft te eten. Ook fijn: het restaurant is ook nog eens letterlijk op de Neude, dus kun je nog urenlang drankjes doen na je diner!

Meer Utrecht? Dit zijn 10 x nieuwe restaurants in de stad >

5. Voor de snelle hap: burgers bij Meneer Smakers

In de Nobelstraat kun je super lekker en snel eten bij één van de restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht. Namelijk bij Meneer Smakers: vega(n) burgerspecialist! Ga hier wel alleen heen voor een snelle hap voor of na je voorstelling, dit is meer bedoeld als fastfoodketen, dan voor uitgebreid tafelen. Maar hé, net zo handig vlak voor een voorstelling!

6. Indonesisch eten vlakbij de Stadsschouwburg: Djakarta

Tijd voor (en zin in) een uitgebreide Indonesische rijsttafel na je voorstelling in de Stadsschouwburg? Ga dan lekker eten bij restaurant Djakarta, vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht! Bestel er allerlei kleine hapjes of bestel, wel zo makkelijk, de standaard rijsttafel voor 29,50 euro per persoon. Of ga voor één van de andere voorbedachte menu’s, zoals ‘saté sensatie’ of de vegetarische rijsttafel!

7. Restaurants vlakbij de Stadsschouwburg: The Streetfood Club

Altijd leuk: The Streetfood Club! Perfect voor een avondje cocktails met Aziatische hapjes, gezellig aan de bar of aan een tafeltje in het jungle-interieur. Empanada’s, bao buns, gyoza’s, beef tataki, sashimi, moeten we doorgaan? Perfect voor een gezellige vriendinnenavond na een voorstelling in de Staddschouwburg!

8. Lekker en simpel: eten bij Le Clochard

Perfect als je zin hebt in een simpel hapje, waarvoor je ook niet te veel hoeft te betalen: Le Clochard! Stel je eigen 3-gangendiner samen voor 30 euro per persoon, door te kiezen uit bijvoorbeeld carpaccio, entrecote, sliptongetjes en een hamburger. Of kies gezellig voor een kaasfondue voor 17,95 euro per persoon. Lekker én dichtbij de Stadsschouwburg!

En, bij welke van deze restaurants vlakbij de Stadsschouwburg in Utrecht boek jij een tafeltje?

Bron omslagfoto: Vegitalia

CategoriesFijne Foodspots