1

10 x NIEUWE RESTAURANTS IN UTRECHT IN 2023

Nieuwe restautants in Utrecht - Nieuwe hotspots Utrecht - Nieuwe restaurants 2023

Utrecht is constant aan het vernieuwen, ook in de restaurantsferen! Houd jij nog wel bij wat de nieuwste hotspots in 2023 zijn? Om je een handje te helpen hebben we alle nieuwe restaurants in Utrecht voor je op een rijtje gezet, in een lijst die we regelmatig aanvullen met alle nieuwe hotspots!

Zin om eens een bij een nieuw restaurant in Utrecht aan te schuiven? Overweeg deze nieuwe restaurants in Utrecht dan eens >

1. Spaans eten in Utrecht: Restaurant Sevilla

In het nieuwe jaar is er een leuke Spaanse hotspot aan de verzameling van nieuwe restaurants in Utrecht toegevoegd. Bij restaurant Sevilla ben je tijdens de lunch én het diner aan het juiste adres voor flinterdunne ham, sousvide gegaarde octopus en natuurlijk… croquetas! Alsof je op citytrips bent in Sevilla, maar dan gewoon aan de Korte Jansstraat in Utrecht!

2. Restobar Rosie aan het Lucasbolwerk

Er komen niet alleen nieuwe restaurants bij in Utrecht, maar ook gezellige Restobars! Sinds een tijdje kun je bij Café en Restobar Rosie aanschuiven voor een lekkere borrel of een uitgebreid diner. Mét een mooie bijpassende wijn natuurlijk. Gelegen aan het Lucasbolwerk in Utrecht, perfect te combineren met een leuke stadswandeling vanaf de Oude Gracht dus.

3. Eten voor een goed doel: Pop-up restaurant Happietaria

Vanaf 13 februari 2023 opent pop-up restaurant Happietaria voor de zoveelste keer haar deuren voor het publiek, dit jaar een maand lang in het Molenpark. Elk jaar runnen studenten en vrijwilligers de pop-up in Utrecht om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar: voor vredesopbouw onder jongeren in de Democratische Republiek Congo, Ethiopië en Zuid-Soedan! Wat er dit jaar zoal op het menu zal staan is nog niet duidelijk, houd de website van de pop up dus in de gaten!

4. Nieuwe vestiging voor Ted’s All Day Brunch

Misschien heb je al wel eens bij Ted’s All Day Brunch café in Utrecht gegeten, maar vanaf 18 januari heeft Ted’s er een tweede vestiging in de binnenstad bij! Aan de Korte Minrebroederstraat 11 kun je binnenkort de hele ochtend en middag lang brunchen met gepocheerde eieren, gebak en wafels. Nog een tip: je kunt er ook uitgebreid plaatsnemen voor een high tea voor een mooi prijsje.

5. Italiaanse antipasti in Utrecht vanaf februari

De drieharingenstraat in Utrecht is vanaf februari ook een nieuwe hotspot rijker met de Italiaanse Bar Basta! Waar ze om bekend zullen staan: de klassieke antipasti met hun eigen twist. Vul je bucketlist met nieuwe restaurants in Utrecht dus ook een avondje aan met een gezellige tafel vól met hapjes en bestel er een Italiaans wijntje bij. Loopt het water jou ook al in de mond?

6. Nieuwe vestiging van Spice Monkey in de binnenstad

Bij Spice Monkey was je aan de Oosterkade al aan het juiste adres voor Balinees streetfood en frisse cocktails. Maar het restaurant kreeg er in het afgelopen najaar een nieuwe vestiging bij aan de Biltstraat, lekker in de binnenstad, waarmee ze zich op dit lijstje met nieuwe restaurants in Utrecht wisten te vestigen! Deze vestiging is alleen “iets kleiner en daarom ook chiquer”, volgens de eigenaren.

7. Amerikaans fastfood in Utrecht

Sinds december is Utrecht een Amerikaanse diner rijker. Je kunt sindsdien namelijk loaded fries en smashed burgers bij Fat Phill’s aan de Vinkerburgstraat bestellen! Want was dit lijstje met nieuwe restaurants compleet zonder één fastfoodhotspot? Afijn, Fat Phill’s is ideaal voor een snelle hap als je een dagje of avond in Utrecht bent en je geen tijd hebt om uitgebreid te tafelen!

8. Nieuwe kaasfondue bar in Utrecht

De Kaasbar aan de lijnmarkt in Utrecht ken je wellicht al wel, maar wist je ook dat zij de benedenverdieping sinds november hebben omgetoverd tot een Oostenrijke fondue-bar? In één van de leukste straatjes van Utrecht, als je het Girls Who vraagt, moet je dus zijn met je vrienden die dol zijn op kaas en lekkere drankjes!

9. Nieuwe restaurants met mooi vlees in Utrecht

Zin om je vrienden of familie uit te nodigen voor een gangendiner met prachtige stukken cote de boeuf en andere mooie stukken vlees, gebakken op open vuur? Dan kun je sinds het najaar van 2022 terecht bij restaurant Feu. Overigens hebben ze er ook mooie groentemenu’s en een groot aanbod aan bier, dus echt iedereen kan hier terecht! De nieuwe hotspot is vinden aan de Veilinghavekade in Utrecht.

10. Nieuw restaurant in een oud Fort

Eten in een oud Fort in Utrecht: dat kan bij Fort de Gagel aan de rand van de stad, gelegen aan de Gageldijk! Ze zijn 7 dagen per week, voor de borrel, lunch én het diner geopend, je kunt er dus letterlijk altijd terecht. En als de kerst op de taart: er spelen regelmatig bands en artiesten live! Helemaal leuk dus voor de muziekliefhebber die nieuwe restaurants in Utrecht wil bezoeken!

Bron omslagfoto: Restaurant Sevilla

En, welke van deze nieuwe restaurants in Utrecht bezoek jij als eerste?

CategoriesFijne Foodspots