G

GELD BESPAREN MET REFURBISHED PRODUCTEN: ZO DOE JE DAT

refurbished producten - refurbished wasmachine kopen - refurbished iphone

Het is geen gekke tijd om geld te besparen. Pak je kant en overweeg eens om refurbished producten te kopen. Refurbished producten zijn eerder gebruikt, zijn vervolgens gereviseerd en opgeknapt zodat ze er weer als nieuw uitzien en goed werken. De producten krijgen een tweede leven (lekker duurzaam) en zijn veel goedkoper dan nieuw. Dit betekent dat je flink wat geld kunt besparen op producten die anders misschien buiten je budget zouden vallen. Hoe pak je dit aan? Tips lees je hier.

Hier zijn 6 manieren waarop je geld kunt besparen met refurbished producten >

Wat is refurbished precies?

Refurbished producten zijn producten die eerder zijn gebruikt en vervolgens zijn gerenoveerd en opgeknapt om opnieuw verkocht te worden. Dit kan variëren van het vervangen van onderdelen tot het uitgebreid schoonmaken en testen van het product om te zorgen dat het in goede staat verkeert. Refurbished producten zijn vaak goedkoper dan nieuwe producten, maar bieden wel vergelijkbare prestaties en functionaliteit. Hier vind je een aantal opties om geld te besparen.

1. Koop een refurbished iPhone

Een nieuwe telefoon is altijd een flinke aanslag op de portemonnee. Daarom is het steeds populairder om in plaats van een nieuw, een refurbished iPhone te kopen waar je flink wat geld op kunt besparen. Check wel even goed hoe het zit met garantie indien er iets mis gaan. En als je dan toch aan het besparen bent: met een Sim Only abonnement erbij ben je nog goedkoper uit.

Ook slim: dit zijn de leukste vintage winkels in Amsterdam >

2. Bespaar op huishoudelijke apparaten

Refurbished wasmachines, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten kunnen je honderden euro’s besparen, terwijl ze nog steeds goed werken en er als nieuw uitzien. Zoek eens naar wat tweedehands witgoed winkels die vaak ook gewoon aan delivery doen, wel zo handig. Ook bij veel kringloopwinkels zoals Noppes kun je voor een paar tientjes refurbished apparaten kopen waar vaak ook gewoon garantie op zit.

3. Overweeg refurbished laptops

Als je een nieuwe laptop nodig hebt, kijk dan ook eens naar refurbished opties. Refurbished laptops worden grondig getest, gerepareerd en gereviseerd voordat ze weer te koop worden aangeboden. Dit betekent dat je een laptop krijgt die bijna net zo goed als nieuw is, maar dan voor een veel lagere prijs. Het is ook een duurzame keuze omdat het hergebruiken van elektronische apparaten bijdraagt aan het verminderen van elektronisch afval.

4. Kies voor refurbished televisies

Gadget freak? Dan is dit misschien niks voor jou. Maar een nieuwe tv kan duur zijn, terwijl een refurbished tv je veel geld kan besparen. Voor een fractie van de prijs van een nieuwe tv kun je gewoon je favoriete programma’s kijken. Ook hiervoor geldt: check even hoe het zit met de garanties.

Het kopen van refurbished producten kan een makkelijke manier zijn om geld te besparen op hoogwaardige producten. Het is goed voor je portemonnee en het milieu, omdat het de levensduur van een product verlengt. Ga jij het proberen?

CategoriesChill