L

LEUKE RESTAURANTS OP LEFKAS: 5 x HIER WIL JE ETEN

restaurant Lefkas - restaurants lefkas stad - restaurant Lefkas stad- taverne lefkas - restaurants aan het strand lefkas - tavernes lefkas - beste restaurants op Lefkas - fine dining Lefkas - Restaurants Lefkada - lighthouse lefkas

Lefkas is een verborgen pareltje van Griekenland. Charmant, doordat het een stuk minder toeristisch dan een Zakynthos of Kreta is. Maar met net zulke mooie strandjes, idyllische baaien en heerlijke (traditionele) restaurants waar je aan kunt schuiven. Van dat laatste zetten we er hier 5 op een rijtje!

Van traditionele tavernes en fijne plekjes in Lefkas stad: dit zijn 5 fijne restaurants op Lefkas waar je lekker kunt eten >

1. Lighthouse Garden

We beginnen de reeks leuke restaurants op Lefkas met eentje die een beetje verstopt ligt in een zijstraatje van de stad. In tegenstelling tot de meeste restaurants aan de boulevard, serveert Lighthouse Garden pure én echt goede Griekse gerechten. Je hebt misschien niet veel keuze op de menukaart, maar alles wordt op een eenvoudige maar smakelijke manier bereid met verse lokale gerechten. En dat proef je.

Ook leuk! 7 x fijne restaurants op Paros, Griekenland >

2. Taverna Pantazista

Zin om met je voetjes in het zand (of kiezelsteentjes) uitgebreid te tafelen? Schuif dan aan bij taverna Pantazista direct aan het strand van Nikiana. Je vindt hier stoofpotjes, verse vis en andere traditionele Griekse gerechten. Terwijl je op de achtergrond de golven tegen zand hoort breken.

3. Thermaikos

Op het centrale plein van Lefkas stad vind je enorm veel leuke restaurants, barretjes en typische tavernes. Weet je niet waar aan te schuiven? Dan is Thermaikos een goede optie. Het eten is hier lekker (de feta in filodeeg en de gevulde aubergine zijn hier to die for), de gerechten worden ook nog eens mooi gepresenteerd en het personeel is hier vriendelijk.

Dit zijn 5 x leuke Griekse restaurants in Utrecht >

4. Thymari

Eén van de andere leuke restaurants in Lefkas stad is Thymari. Het is een plekje waar je terecht kunt voor de Griekse keuken, alleen dan nét even anders dan dat we gewend zijn. Vaak grijpen we bij een taverna naar verse vis, souvlaki of moussaka. Terwijl je voor échte fine dining in Griekenland hier kunt aanschuiven. Je krijgt hier topkwaliteit in een stijl die moderne en traditionele methoden en smaken combineren. Dat zie je ook wel terug in de prijs.

5. Taverna seven Islands

Zoals de naam stiekem al verklapt is dit een taverne op Lefkas. Schuif je aan bij Taverna Seven Islands? Dan schuif je aan bij een familiebedrijf met zeezicht, lekker rustig en direct aan het strand. Op je bord worden lokale gerechten en producten, zeevruchten en verse vis geserveerd. Precies zoals het hoort op ’t strand, toch?!

En, bij welke leuke restaurants op Lefkas schuif jij aan?

Omslagfoto: Thymari

CategoriesEuropa