7

7 x LEUKE RESTAURANTS OP PAROS, GRIEKENLAND.

beachclub paros - visrestaurant paros - traditioneel grieks restaurant paros - Traditioneel Grieks eten paros - Restaurant in Parikia - gezellige restaurants op Paros - restaurant in Naoussa - leuke restaurants op Paros

Goudgele stranden, schilderachtige huisjes (denk witte huisjes en blauwe daken) en authentieke vissershaventjes. Het relatief onbekende en ongerepte eiland Paros zit vol met charme. En naast dat het hier mooi is, weten ze hier ook hoe goed tafelen in elkaar steekt. Afijn! Hieronder staan x gezellige restaurants op Paros op een rijtje!

Of je nu buiten wil eten met zonsondergang of traditioneel Griekse gerechten wil proeven: bij deze leuke restaurants op Paros kun je aanschuiven >

1. Traditioneel Grieks restaurant op Paros: Yemeni Wine in Naoussa

Je bent in Griekenland met een missie: traditioneel Grieks eten. En waar doe je dit nu beter dan in een typische Griekse Taverne? Bij Yemeni schuif je aan op blauwe stoelen aan met wit gedekte tafels voor heerlijke gerechten uit eigen keuken (en tuin).

2. Visrestaurant in Paros: Ouzeri Halaris in Piso Livadi

Een ander traditioneel Grieks restaurant op Paros is Ouzeri Halaris in Piso Livadi. Een traditioneel visrestaurant om precies te zijn, want de specialiteiten zijn hier vis, vis, vis. Vers van de zee, maar wat verwacht je anders van een restaurant vlakbij het water?

3. Stou Fred in Parikia

Bij de chique Stou Fred staat chef-kok Fred Chesneau aan het roer. In een romantische binnentuin kun je hier genieten van een vast 5-gangenmenu dat wekelijks verandert. Dat het menu wekelijks anders is, is niet zo gek. Ze werken hier namelijk alleen met de beste seizoen producten. En dat proef je!

4. Ela in Parikia

Een ander restaurant op Paros in het dorpje Parikia is Ela. Je kunt hier een creatieve culinaire explosie van smaken verwachten. Want de gastronomische erfgoed van Griekenland wordt hier gecombineerd met de authentieke smaken van Italië én de kruiden van Israël.

 5. Parasporos Beach Club & Restaurant

Ben je op zoek naar een beachclub op Paros, waar je kunt aanschuiven voor een hapje en drankje? In Parikia heb je Parasporos Beachclub & restaurant. Er is een taverne waar je lekker kunt eten, maar stiekem staat deze strandtent vooral bekend om het prachtige uitzicht op de zonsondergang.

Een beetje Griekenland in Nederland? 5 x gezellige Griekse restaurants in Utrecht >

6. Zazala Beach Bar & Restaurant

Een andere beachclub op Paros vind je tussen de armen van de baai van Paros. Op een steenworp afstand van de aanlegplaats van de veerboot strekt Zazala zich uit over de lengte van het gelijknamige restaurant. Overdag is het een plek waar je buiten kunt genieten van gezonde mediterrane gerechten in de schaduw. Terwijl ‘s avonds de luie rieten stoelen uit de kast worden gehaald en het zand als dansvloer dient.

7. Les Amis

Heerlijk de Griekse keuken, maar soms wil je de moussaka, gyros en tzatziki omwisselen voor andere mediterrane gerechten zoals bruschetta. Dan kun je op Paros aanschuiven bij het Italiaanse slash Franse restaurant Les Amis in Naoussa. Je komt hier voor uitstekende gerechten, maar het prachtige interieur en de prettige sfeer is een dikke bonus.

En, bij welke leuke restaurants op Paros schuif jij aan?

CategoriesEuropa