8

8 x LEUKE RESTAURANTS IN DELFSHAVEN ROTTERDAM

restaurant delfshaven - restaurants delfshaven aan het water - restaurants delfshaven aan het water - Italiaans restaurant Delfshaven - lunch delfshaven - Restaurants in Rotterdam West - café delfshaven rotterdam - eten in historisch delfshaven - lunchen historisch delfshaven

Het historierijke Delfshaven in Rotterdam bruist. Niet alleen van de geschiedenis, ook van leuke plekjes waar je kunt aanschuiven. Bijvoorbeeld bij het water of juist tussen de rijksmonumenten. Hieronder vind je 8 x leuke restaurants Delfshaven, in Rotterdam West.

Van een leuk restaurant aan het water tot fijne plekjes in het historische centrum: dit zijn 8 x leuke restaurants in Delfshaven Rotterdam >

1. Le Souq

Lekker eten in historisch Delfshaven doe je bij restaurant Le Souq. Niet alleen fijn vanwege hun heerlijke spot met terras aan het water, maar ook omdat hun keuken gebaseerd is op die uit Libanon. En dan weet je het wel: da’s genieten. Van gevulde wijnbladeren tot allerlei Mediterrane salades en smaakvolle dips. Laat hier je tafel vol zetten met allerlei Libanese lekkernijen en deel, proef erop los.

Ook leuk! 12 x gezellige restaurants in Rotterdam Zuid >

2. Restaurant Goud

Aan de Lloydstraat vind je ‘het goud‘ van Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker. Schuif aan tafel tussen het extravagante interieur voor een afwisselende vijfgangendiner. Wat je kunt verwachten? Een écht avondje uit met seizoensgebonden gerechten, bereid van biologische en lokale ingrediënten. Gecombineerd met een passend wijnarrangement of cocktail.

3. Soif

Ben je op zoek naar een restaurant in Delfshaven aan het water? Dan zit je bij Soif wel goed, want zij hebben een ge-wel-dig terras die alle elementen heeft voor een zomerse avond. Denk aan een druivenrank die het halve terras overdekt, een ponton om op te dineren, vuurkoren voor een knus effect en die warmte afgeeft op de koudere dagen. En een terras zó dicht bij het water dat je de voorbij varende schepen bijna kunt aanraken.

Dit zijn 7 x leuke restaurants in Katendrecht >

4. Italiaans restaurant in Delfshaven: Trattoria Sophia

Bij Girls Who houden we van de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn. De meiden die deze liefde delen, kunnen in Rotterdam West aanschuiven bij Trattoria Sophia. Dit Italiaans restaurant in Delfshaven staat bekend om lekkere pizza’s, pasta’s, antipasti en andere Italiaanse lekkernijen. Gecombineerd met een fijn aanbod aan wijnen en cocktails. Yum!

5. De Machinist

De voormalige machinistenschool (hence the name) is volledig omgetoverd tot een fijn restaurant slash ontmoetingsplek. Bij de Machinist zijn de lokalen omgetoverd tot werkruimtes voor ZZP’ers en kun je de hele dag in het restaurant terecht voor lekker eten. Van goed bakkie ’s ochtends tot een smaakvol diner zonder poespas s’ avonds.

6. Het Ouwe Bruggetje

Voor ‘echte’ Delfshavers klinkt Het Ouwe Bruggetje niet vreemd in de oren: al sinds 1989 kun je hier aanschuiven in het pittoreske historische Delfshaven voor een drankje en eten. Je herkent dit restaurant in Delfshaven aan het fijne terras aan het water, de groene voorgevel. En de kaart met verrassingsmenu’s en de vele wijnen van eigen wijnboer.

7. Frits

Een van de bijzondere restaurants in Rotterdam West is die van Frits op het Piet Heynplein. Wat eten in dit stukje historisch Delfshaven zo bijzonder maakt? Ze hanteren hier detable d’Hote’-concept. Dat betekent geen menukaart en elke week een nieuw vijfgangendiner die de chefs met zorg voor je samenstellen.

8. EAUX POSSE

Aan de oevers van de Maas aan de rauw rand van het Lloydkwartier brengt EAUX POSSE de gastronomie van zuid Frankrijk en noord Spanje naar Delfshaven. Dat zie je terug op de kaart met simpele, maar verfijnde gerechten zoals mille feuille, Navajas, oesters en kaartplankies. Geflankeerd met passende wijnen. En een uitzicht die het plaatje helemaal afmaakt.

En, bij welke leuke restaurants in Delfshaven schuif jij aan?

Omslagfoto: Restaurant GOUD

CategoriesFijne Foodspots