7

7 x LEUKE RESTAURANTS IN KATENDRECHT

Restaurant Katendrecht Delistraat - beste restaurants in Katendrecht - restaurant Katendrecht Deliplein - Frans restaurant katendrecht - eten in Katendrecht - Italiaans restaurant Katendrecht - hotspots katendrecht - leuke restaurants in Katendrecht - restaurant Katendrecht

Vroeger Chinatown, Zeemanskwartier en Hoerenbuurt. Tegenwoordig een hippe wijk, vol hotspots en een walhalla voor foodies. Voor wie de overstap over de Rijnhavenbrug in Rotterdam waagt, kan een hapje en drankje doen bij deze leuke restaurants in Katendrecht!

Van een Italiaans en Frans restaurant tot leuke plekjes aan het historische Delistraat: dit zijn 7 x leuke restaurants in Katendrecht >

1. Fenix Food Factory

Doordat een aantal leuke ondernemers met liefde voor eten en ambacht hun passie wilden delen werd Fenix Food Factory geboren. Een Rotterdamse foodhall in de ruige oude havenloods op Katendrecht – over de tweede brug bij het welbekende Hotel New York en Loetje. Je kunt bij deze diverse leuke restaurants in Katendrecht zes dagen in de week (biologische) boodschappen inslaan, leren hoe producten gemaakt worden en het is de perfecte plek om nieuwe smaken te ontdekken!

Dit zijn 9 x de leukste foodhallen van Nederland >

2. Matroos en het Meisje

Naast de Fenix Food Factory, vind je in Katendrecht ook andere leuke hotspots. Zoals De Matroos en het Meisje, waar je eet wat de pot schaft. Dat is in dit geval geen ramp: het menu van de chef is seizoensgebonden en héérlijk.

3. Italiaans restaurant Katendrecht: Il Gattopardo

Bij Girls Who houden we van de Italiaanse keuken, waar we ook op wereld (of in ons Kikkerlandje) zijn. De mensen die deze liefde delen, kunnen in Katendrecht terecht bij het Italiaans restaurant Il Gattopardo. De focus van het restaurant ligt op fine dining, de Mediterrane keuken met Italiaanse/Siciliaanse gerechten als basis & seizoensproducten. En dat proef je!

4. Restaurants Katendrecht Delistraat: Burro e Salvia

Aan de welbekende Delistraat vind je een ander Italiaans restaurant in Katendrecht: Burro e Salvia. Waar je voorheen alleen verse pasta scoorden in het winkeltje, is Burro e Salvia uitgegroeid tot een pastamakerij, traiteur pizzeria en (klein) restaurantje in één. Zonder poespas en zonder geheimen. De smaaksensaties zijn gecreëerd met geduld, ambacht, zuiverheid en liefde voor het vak

12 x Leuke restaurants in Rotterdam Zuid >

5. Bistrot du Bac

Het Franse menu en het interieur van Bistrotot du Bac geven je het gevoel dat je écht even in Frankrijk waant. In een Franse bistro, hartje Parijs. Alleen hoef je er helemaal niet ver voor te reizen: je vindt deze restaurant gewoon in het historische Katendrecht. Heerlijk!

6. Frans restaurant Katendrecht: La Petite Soeur

Dit Franse restaurant La Petite Soeur is het zusje van Bistrotot du Bac én de nieuwe bar van Katendrecht. Ook hier kun je terecht voor een Franse ambiance in hartje Katendrecht. Ze serveren hier wijnen, bieren en cocktails. Gecombineerd met mooie Franse gerechtjes!

7. CEO Baas van het Vlees

Vleesliefhebbers kunnen in Katendrecht hun hart luchten bij CEO Baas van het Vlees. Zoals de naam al verklapt, ligt de focus hier écht op een lekker stukje vlees. Met een krokant laagje, knispert wanneer je erin snijdt. En bereidt een Amerikaanse gril (Broiler). Het restaurant is niet voor niets in 2015 én 2017 uitgeroepen tot beste vleesrestaurant van Nederland!

En, bij welke leuke restaurants in Katendrecht schuif jij aan?

Omslagfoto: CEO van het Vlees

CategoriesFijne Foodspots