H

HET VERNIEUWDE REX: STREETFOOD OP BIJZONDERE LOCATIE

Restaurant REX Hilversum. Dineren in hilversum. Uiteten in Hilversum. Multiconcept Hilversum. Shared dining Hilversum. Streetfood Hilversum.

In het centrum van Hilversum bevindt zich Restaurant Club REX. Op de Groest zit het restaurant al bijna een decennium lang en dat was reden genoeg voor een feestje. Om het feest nog groter te maken, kregen de kaart en het interieur een flinke upgrade. Het belangrijkste was het behoud van dezelfde kwaliteit als die van tien jaar geleden. REX werkt onder het motto ‘love food, love drinks, love music’, en dit komen ze zeker na.

Multiconcept

REX Hilversum is een restaurant en club in één. Het restaurant bevindt zich in de oude bioscoop (gebouwd in 1913) van Hilversum. Na tien jaar vond eigenaar Marco van Velthooven het tijd REX te vernieuwen. De nostalgische liefde voor de oude kaart met heerlijk vlees en een wijntje blijft, maar Van Velthooven heeft goed naar zijn gasten geluisterd. De kaart werd aangepast en het interieur kreeg meer dan een likje verf.

Restaurant REX Hilversum. Dineren in hilversum. Uiteten in Hilversum. Multiconcept Hilversum. Shared dining Hilversum. Streetfood Hilversum. Restaurant REX Hilversum

Tapasstijl streetfood

Het vernieuwde menu is gericht op streetfood – geen grote gerechten ieder voor zich, maar sharing is hier het motto. Denk aan tapas, maar dan met invloeden uit New York, Bangkok en Hanoi: een echte wereldkeuken De gerechtjes worden op het midden van de tafel geserveerd en iedereen pakt naar behoefte – ideaal voor een avondje met vriendinnen, een familie etentje of een late borrel. Wanneer je later komt, schuif je gewoon aan en eet je mee. Het is goed zitten op het grote terras, en binnen heb je zicht op de open keuken. De koks stralen een en al plezier en kalmte uit en lichten graag de gerechtjes toe.

Restaurant REX Hilversum. Dineren in hilversum. Uiteten in Hilversum. Multiconcept Hilversum. Shared dining Hilversum. Streetfood Hilversum.
Restaurant REX Hilversum. Dineren in hilversum. Uiteten in Hilversum. Multiconcept Hilversum. Shared dining Hilversum. Streetfood Hilversum. Restaurant Club REX
Deze Vietnamese streetfood gerechten móet je een keer geprobeerd hebben >

De smaken van ieder land komen in de gerechten goed tot hun recht. Ook na een pittig patatje Rendang vergeet je de smaak van de tonijn Tataki niet snel. Elke gerecht is sterk en er wordt gefocust op de details – zo wordt bijvoorbeeld het vlees in een houtskooloven bereid. Er is voor ieder wat wils, inclusief ruime vega opties. Bij restaurant REX in Hilversum ga je een rondje om de wereld. De gyoza brengt je zo naar Japan en de cheesecake vliegt je heen en weer naar New York.

Nieuw jasje

Niet alleen het eten is fantastisch, zo ook het interieur, dat onder handen is genomen door Leban, met een blik gericht op Art Deco. De basis is strak, maar de ‘glam’ is tot in de kleinste details doorgevoerd. Zo blijft de oorsprong van het pand nog altijd levend. De kleuren vullen elkaar goed aan: diepgroen, goud, oudroze en marmer zorgen voor een romantisch, modern Hollywood gevoel.

Restaurant Club REX

Weekendje Bergen (aan zee)? Plan hier je dineravond!

Eyecatchers

Naast de open keuken is de grote eyecatcher de U-vormige bar in het midden van het pand. De gouden bar splitst de grote ruimte in twee delen die ieder weer eigen kleuren, geometrische vormen en printjes hebben. De verschillend ingerichte ‘mini ruimtes’ zijn door Le Ban prachtig gecombineerd tot één geheel en de Art deco-sfeer is in het hele restaurant goed getroffen. Ook de muziek voegt toe aan die sfeer. Old Skool R&B vult de ruimte en op de zaterdagavond staat er een DJ plaatjes te draaien.

Restaurant REX Hilversum

Al met al is restaurant REX een top locatie om van wereldwijde streetfood te genieten, gewoon in hartje Hilversum.

restaurant REX Hilversum
Groest 23
1211 CZ, Hilversum
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Do 11:00 – 01:00
Vr & Za 11:00 – 03:00
Zo 12:00 – 00:00

CategoriesFijne Foodspots