restaurant felix - restaurants in amsterdam - goed uit eten in amsterdam - beste restaurants Amsterdam
N

NIEUW EN TOP: RESTAURANT FELIX IN AMSTERDAM

In de culinaire wandelgangen werd er al flink over gespeculeerd: een nieuwe aanwinst in de Amsterdamse restaurantindustrie. En ja hoor, het nieuwe restaurant aan de Amsterdamse grachten heeft zijn deuren geopend: het eigenzinnige restaurant Felix is klaar om liefhebbers van goed eten en dito wijnen te ontvangen.

Het historische pand

Het restaurant, onder leiding van chef Floris van Straalen, huist in een wel heel bijzonder en historisch pand in Amsterdam: het oude Felix Meritispand. Dit historische gebouw aan het water werd in 1777 geopend als broedplaats voor kunst- en cultuurliefhebbers. Dit jaar krijgt het een hele renovatie en opent er – naast een cultureel aanbod – een stijlvol en culinair casual restaurant: Felix.

restaurant felix - restaurants in amsterdam - goed uit eten in amsterdam - beste restaurants Amsterdam

De link met het menu

De kunstwerken uit de keuken knipogen naar het gebouw. Meegaan met te tijd, maar ook nieuwsgierigheid opwekken en gasten verrassen. Zo kun je er alleen een verrassingsmenu bestellen (4-, 5- of 7-gangen) en staat de New Dutch Cuisine centraal in de keuken. Dat houdt mede in dat iedere gang minstens één ingrediënt van de Nederlandse bodem bevat.

Meer restaurants in de grachtengordel vind je hier >

De bijzondere parings

Om er een extra ervaring aan toe te voegen wordt een deel van de gangen afgemaakt aan tafel, waarna de gezellige sommelier Saskia Smeenk het smaaksensatie afmaakt met haar drank. Zij bracht 16 jaar door als sommelier bij Okura, maar vind bij restaurant Felix haar nieuwe uitdaging. Anders dan veel sommeliers, licht ze de wijn (of sake) pairing op een speelse manier toe. Eentje die niet snel verveelt. Een uitleg die je ook écht begrijpt wanneer je na een hap een slok neemt.

restaurant felix - restaurants in amsterdam - goed uit eten in amsterdam - beste restaurants Amsterdam

Een zakenlunch in Amsterdam? 18 x hier zit je goed >

Het complete plaatje

Je komt hier niet alleen voor het prachtige interieur met uitzicht op de gracht, de oplettende bediening die zorgt voor een onvergetelijke avond of de culinaire smaaksensaties op het bord en de prachtige pairings van de sommelier. Je komt hier voor een bijzondere avond uit. Eentje die je als foodie niet snel zal vergeten.

Girls Who Giveaway: kans maken op een 7-gangendiner (GESLOTEN)

Wil jij als een van de eerste komen dineren bij restaurant Felix? Dan hebben we goed nieuws! Wij mogen namelijk een geheel verzorgd diner voor 2 personen weggeven aan 2 van onze lezers.

Hier kun je mee doen met deze win-actie >

Restaurant Felix
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam

Restaurant Felix serveert zowel lunch (3 of 5 gangen) als diner (4, 5 of 7 gangen). De prijzen variëren tussen de €39,50 en €79,-. Reserveren kan via de website.