R

RESTAURANT BEULINGS: EEN VERBORGEN, CULINAIRE VERRASSING

Restaurant Beulings is een verstopt pareltje in de grote stad, waar je –als je niet beter weet- zomaar voorbijloopt. Een restaurant die alleen échte liefhebbers weet te vinden. Een restaurant met een warme huiskamersfeer, vakkundig en persoonlijk personeel, bijzonder creatief eten en prachtige wijnen.

Sommige restaurants zie je online zo vaak voorbijkomen, dat je haast niet meer om dat bezoekje heen kan. Daarnaast zijn er ook hele bijzondere restaurants waar je iets minder van hoort of ziet, die echter hoog op je must-visit lijstje horen te staan. Op Girls Who Magazine willen we unieke diner-ervaringen graag met jullie delen. Welke sfeer kun je verwachten, hoe gaat het personeel te werk, wat kun je verwachten van het eten & drinken en ook belangrijk: hoe zal de rekening eruitzien.
Ik presenteer: restaurant Beulings.

Verstopt tussen de Singel en de Herengracht is Restaurant Beulings een perfect voorbeeld van zo’n unieke ervaring. Toen eigenaren Bas en Lisja elkaar 18 jaar geleden ontmoetten, was het gelijk raak. De liefde voor elkaar en het culinaire vak smolt samen bij het openen van Restaurant Beulings.

De sfeer

De algehele impressie van restaurant Beulings vat zich het beste samen in de woorden knus, intiem en huiselijk. Net als thuis moet niets, mag alles (bij wijze van natuurlijk, want als je je voeten op de tafel legt word je vast raar aangekeken). Je kunt je wel voorstellen wat is bedoel. Er wordt een fijne huiskamersfeer gecreëerd waar -meestal anders dan thuis- koks en bediening rondloopt. De open keuken waarin je kunt meespieken hoe de koks jouw gerechtjes bereiden, de royale gordijnen en de vrolijke trap naar de 1e verdieping creëren een interactieve sfeer. Precies de sfeer die je uitnodigt voor een lange tafelavond.

Het personeel

Persoonlijk vind ik dat het personeel meer sfeerbepalend is dan wat dan ook. Je kent het wel; ergens goed eten maar slecht bediend worden resulteert vaak in een slechte ervaring. Maar, was het personeel supervriendelijk en het eten matig; dan ga je hoogstwaarschijnlijk toch met een tevreden gevoel weg. Bij Beulings was deze afweging gelukkig allesbehalve nodig. Na negen happy years in de horeca kon ik de passie voor gastvrijheid meer dan goed voelen. Het personeel wist (in)formele hospitaliteit uitstekend te combineren, heeft extreem veel kennis en legt aangenaam persoonlijk contact. Zo ook het bedienend keukenpersoneel. Waar in vele zaken de koks het liefst zo ver mogelijk uit het restaurant blijven, doen ze bij Beulings gewoon mee. En dan doen ze nog eens goed ook! Daarnaast sloegen wij haast achterover toen we hoorde dat onze serveerster haar 1e dag draaide in het restaurant. Wat een natuurtalent!

PROBEER OOK EEN WIJN-, KAAS- EN CHOCOLADEPROEVERIJ VOOR EEN UNIEKE DINER-ERVARING BIJ EL HERMANO DE KIQUE!

Eten & Drinken

Wat betreft de intieme sfeer en het professionele personeel is Beulings al meer dan een bezoekje waar. En we hebben het nog niet eens over het eten gehad. Fe-no-mi-naal.
De chef kookt en serveert 5, 6 of 7 biologische en seizoensgebonden gangen. Kiezen hoeft niet, waardoor je de hele avond (positief) verrast zal worden. Zo ook wat betreft de bijpassende wijnen, die Lisja samenstelt voor wie wil. We begonnen met een veelbelovende amuse: een chip van gedroogde spitskool, gerookte geitenkaas en peterselie-poeder. Het culinaire feest was begonnen. De gerechten die volgden waren verre van voorspelbaar. Laten we een paar hoogstaande wijn-spijs combinaties doornemen!

 • Sweet and spice: Langoustine, pompoen en karnemelkmousse.
  Bijpassende wijn: Meoru, Vermentino di Gallura 2016, Italië.
 • Wake up and smell the cheese: Polenta – fontina mousseline, hoorn des overvloeds en selderijbleek.
  Bijpassende wijn: Zweigelt 2013, Jospeph Umathum, Oostenrijk.
 • Running wild: Wilde haas in lardo, gestoomde dumpling en topinamboer.
  Bijpassende wijn: Vina Alberdi, Tempranillo 2010, Rioja, Spanje.
 • Cheese up: Kaas assortiment met verschillende garnituren.
  Bijpassende wijn: Les Ruminants des Vignes, Gros Manseng 2012, Frankrijk.
 • Dessert galore: tutti-frutti van abrikoos, geitenkwark en maanzaad, lapsang-souchong sorbet en drakenogen.
  Bijpassende wijn: Beerenauslese, Rulander/ Kerner 1975, Carl Koch, Oppenheim, Duitsland.

Alle smaken zijn voorbijgekomen. Het was werkelijk sensationeel.

De rekening

Bij restaurant Beulings betaal je respectievelijk €59,50, €67,50 of €75 voor een vijf-, zes-, of zeven-gangen-menu. Voor een bijpassend wijnarrangement betaal je respectievelijk €37,50, €42,50 en €47,50. Water schenken ze de hele avond gratis door. Dan nog is een avondje Beulings allesbehalve gratis. Alles klopt bij Beulings en uiteraard hangt daar een prijskaartje aan. Maar zoals je hierboven hebt gelezen heb je daarvoor een geweldige culinaire avond uit. Je kunt een avond op sterrenniveau eten zonder hier de sterrenzaak-prijs voor te betalen!
Zet een avondje Beulings in je agenda wanneer je iets te vieren hebt. Je verjaardag vieren zoals ik dat deed, een jubileum, een salarisverhoging of wanneer je ouders op bezoek zijn (in de hoop dat zij trakteren, haha).

Beulings is een onontdekt restaurant dat je moet leren kennen (daar heb ik je zojuist bij geholpen!). Een verstopt pareltje in de grote stad, waar je –als je niet beter weet- zomaar voorbijloopt. Een restaurant die alleen échte liefhebbers weet te vinden. Een restaurant met een warme huiskamersfeer, vakkundig en persoonlijk personeel, bijzonder creatief eten en prachtige wijnen.

Ga jij dit restaurant binnenkort afvinken van jouw culinaire bucketlist? Ik ben altijd erg benieuwd naar jouw ervaring! Laat me weten wat je ervan vond, en of je je kon vinden in onze diner ervaring. Laat een berichtje achter op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar kiki@girlswhomagazine.nl!