D

DE LEUKSTE WANDELROUTE VAN FLORENCE

Wandelroute door Florence. Florence is groot, dus hoe kom je nou het best van A naar B? Vind hier mijn wandelroute door Florence, Italië. Wat een te gekke stad! Deze wandeling brengt je langs toffe eetspots, vintage winkeltjes en culturele elementen. Klik op de google maps route en heb een super dag in deze mooie stad.

Wanneer ik een stad bezoek dan bewonder ik het liefst alle hoogtepunten van zo’n stad wandelend. Zo kom je nog eens ergens, want wandelend ben je het allerflexibelts. Even een straatje insteken, vijf minuten stilstaan voor een fontein en de weg vragen aan de lokale bevolking. Dit zijn unieke momenten die je per taxi of openbaar vervoer snel mist. In een stad ga ik eigenlijk nooit over de gaande paden, het liefst loop ik om alle toeristische attracties heen. Zo ontdek je nog eens wat. Laat me je meenemen op een mooie wandelroute door Florence.

09:00 Het bakkertje op de hoek

De zon schijnt en het is tijd voor een heerlijk italiaans broodje met Pecorino kaas of een hele verse croissant. De wandelroute door Florence begint bij dit bakkertje genaamd S.Forno, waar ze ze alles verkopen uit je Italiaanse droom. De winkel is niet heel oud, maar ze hebben de winkel zo gemaakt dat het een mega oude bakkerij lijkt. Je kan de lekkernij(en) die je haalt daar op eten in een van de schattige zitjes. Meenemen en je wandeling voortzetten in de zon kan natuurlijk ook.

 

09:15 De fotoautomaat op de hoek van de straat

Ik heb er dus voor gekozen om het lopen in de zon op te eten. Om nog meer op te warmen, dronk ik een lekkere thee uit mijn Tefal travelmug (zie onze stories op Girls Who instagram). Vlak nadat ik het bakkertje uitliep kwam ik op straat een oude fotoautomaat tegen. Hoe cool is dat! Gewoon midden op straat, even wat gekke foto’s schieten met je lover of vriendinnen!

florence italie

10:00 Vintage everywhere

De wandelroute door Florence vervolgde met heleboel vintage. Aan de overkant van de fotoautomaat bevindt zich een straatje met alleen vintage-winkeltjes. You either love it or hate it, we loved it! Hier vind je alleen de vintage pareltjes. Van hoedjes, nep bontjassen tot leren tassen. Ook gek op vintage? Sla dan deze straat zeker niet over!

10:30 Het pleintje met de Fontijn

Ik was samen met mijn fototoestel op pad en ging opzoek naar een prachtig pleintje waar ik drie jaar geleden ook was geweest. Een pleintje met een fontijn en een kerk. Naast deze twee culturele elementen, was er ook een sfeervolle trattoria aanwezig en een pizza hotspot genaamd Gusta Pizza. Op dit mooie pleintje worden wekelijks verschillende markten gehouden waar je van alles kan vinden: van groente en vintage tot meubels en specerijen.

DEZE 5 EETSPOTS IN FLORENCE MAG JE ECHT NIET MISSEN

11:30 De waterval van modeblogger Linda Tol

Om speciale plekken op reis te vinden scroll ik vaak door Instagram. Over Florence vond ik daar een aantal leuke spotjes via modebloggers. Door zelf te verdwalen vind je natuurlijk altijd wel mooie plekjes, maar mijn oog was dit keer gevallen op de waterval die ik bij modeblogger Linda Tol gezien had. Deze waterval ligt op een hoek van een straat midden op kruispunt. Zeer ‘Instagramabble’ als je het mij vraagt.

⛲️

Een bericht gedeeld door Linda Tol (@lindatol_) op

12:00 Koffie + Avo toast bij Ditta

Ik was al een tijdje onderweg en de thee in mijn Tefal travelmug was inmiddels op. Even pauze nemen tijdens de wandelroute door Florence. Ik had zin in een goede lunch! Na en aantal dagen Florence had ik al flink wat pizza’s en pasta’s moeten verteren dus nu was het tijd voor wat gezonds. Oftewel: Avocado toast bij Ditta. Lees hier hoe dat was!

13:00 Overbruggen met toeristen op de Ponte

Met de avocado toast in mijn buik was het weer tijd om de wandelroute door Florence voort te zetten. Op naar de overkant van deze prachtige stad. Om de overkant te bereiken moet je over een van de bruggen lopen. Ik koos voor de bekende brug Ponte Vecchio. Deze burg staat bekend om de toffe winkels die zich op de burg bevinden. De specialiteit van deze winkels is: sieraden. En wat zich ook (in grote hoeveelheden) op deze burg bevindt: toeristen met selfie sticks. Leuk zo’n brug, maar wat een verademing als ik de overkant heb gehaald zonder een ram va een toerist met een selfie stick tegen mijn hoofd.

13:30 Sapje bij Amble en dan door naar Duomo

Al snel wil ik uit de drukte van alle toeristen vluchten. Want wanneer je eenmaal van de Ponte af bent bevindt je je tussen de stroom van toeristen die op weg zijn naar de blote billen van Micheal Angelo. Tijd voor nóg een gezond tussendoortje: een sapje bij Amblé. Met dit sapjes wandelde ik door naar de indrukwekkende koepel ‘de Duomo’. Deze moet je eigenlijk wel gezien hebben wanneer je Florence bent.

14:00 Ode aan de gilde

Florence staat bekend om zijn kleine winkeltjes. Deze winkeltje beschikken ieder over zijn eigen specialiteit van bijvoorbeeld mannenkleding, bloemen tot alleen koffie. Iedereen heeft zijn eigen gilde. Dit zijn allesbehalve commerciële winkels waar we van alles wat kunnen vinden. Ieder verkoopt zijn eigen specialiteit. Het is zeker de moeite waard om een paar van deze winkeltjes te bezoeken. En deze straat zit er vol mee: Via della Vigna Nuova.

16:00 Thee bij St.Regis

Na al het fotograferen tijdens de wandelroute door Florence is het tijd voor wat ontspanning. Ontspanning beleef ik uiteraard in stijl, dus nog even doorlopen om bij St. Regis uit te komen: een super luxe hotel met een balzaal waar je rustig kunt genieten van verschillende soorten thee met heerlijke Italiaanse koekjes. Bedankt knappe ober!

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van deze wandelroute door Florence! Vind hieronder de heerlijke route o Google Maps. Wat maken we het makkelijk voor jullie!

 Google maps route

CategoriesEuropa