EAT / Culinaire bucketlist

EEN KAAS-, WIJN- & CHOCOLADEPROEVERIJ BIJ EL HERMANO DE KIQUE

El Hermano de Kique

Het leuke aan het maken van de Weekend Tips is dat ik zelf ook inspiratie opdoe voor mijn weekendplannen. Toen ik een kaas-, wijn- & chocoladeproeverij voorbij zag komen bij een tentje dat ik nog niet kende, wist ik hoe mijn vrijdagavond eruit zou zien. Ik belde mijn grootste kaasvriendin en bezoekje aan El Hermano de Kique is een feit. Hoe was het?

Zoals ze dat zelf mooi samenvatten is El Hermano de Kique een wijnbar met eten. Leuk, maar dat klinkt een stuk simpeler dan het is. Ze serveren namelijk 150 verschillende wijnen uit de oude Europese wijnwereld en naast 20 glazen die ze per glas serveren, staat hun koeling en kelder vol met manzanilla’s (sherry’s) & fino’s. De bodemloze kennis over wijnen komt voort uit de wijnwinkel verder in de straat. Voor de eigenaren Wieger de Vries en Dubravko Janjac werd het tijd voor een extra uitdaging: een half jaar geleden besloten ze een wijnbar te openen.

Als je niet beter zou weten zou je denken dat kaasvriendin en ik Spaans bloed hebben. Het gierende enthousiasme dat ontstaat bij het proeven, zien of horen van íets dat met Spanje te maken heeft, is ongekend. Precies dit gevoel ontstond dus ook toen wij de tafelhapjes zoals brood met aioli, Jamón serrano reserva en gerijpte kazen op de kaart zagen staan.

 VERGEET TIJDENS HET ETEN NIET TE DRINKEN EN VERGEET ZEKER NIET TIJDENS HET DRINKEN TE ETEN

(Deze pakkende slogan is praktisch gezien mijn levensbeschrijving. Een match made in heaven).

Maar goed, een kaas-, wijn- & chocolade proeverij dus.
Hoe gaat dat in z’n werk?

Voor slechts €15,00 (El Hermano hanteert héle schappelijke prijzen) hoef je nergens meer over na te denken. Dat is fijn, zeker voor een besluiteloos dilemmadrama als ik. Het is wel handig (en leuk) als je een beetje oplet tijdens de fascinerende verhalen achter de kazen en wijnen die voorgeschoteld worden. Het enthousiasme spat van zijn gezicht als Dubravko de kaas & wijn toelicht. Drie rondjes kaas en vijf glazen wijn is het tijd voor twee bordjes chocolade. De marketingwereld schetst soms het beeld dat de chocowereld ophoudt bij Tony Chocolonely. Bij het proeven van deze next-level lekkernijen bleek niets minder waar. Zet er krachtige rode wijn naast en je hebt de beste vrijdagavond van 2018.

 

El Hermano de Kique

Drie educatieve uren later & acht (proef)glazen wijn verder kwamen we tot de teute en contente conclusie: El Hermano de Kique is jullie bezoek meer dan waard! Ik zou het als tapas- en wijnfanaat in ieder geval ten zeerste aanraden.

Je kunt ‘gewoon’ binnenlopen en aan de bar op een tafeltje tapas happen, maar één van hun geplande evenementen bezoeken maakt de avond misschien wel nóg leuker. Dus jongens en meisjes; mark your agendas. 

20 januari: Een Buurtborrel

 

27 januari: De Leipe proeverij: Witte Bourgogne en oesters – €15 p.p. voor 5 proefglaasjes, €10 voor 6 oesters
 

Iedere dinsdag: Lange Tafel Diner – Hoofdgerecht + glas wijn voor €12,50Gerelateerde artikelen