Veganistisch eten hoeft niet te betekenen dat je een simpele en smaakloze maaltijd hoeft te bereiden. Er zijn allerlei heerlijke recepten om veganistisch te bereiden. In dit artikel vind je het recept voor een lekkere vegan tempeh taco salade bowl.
Vind hier het lekkere vegan recept >
Ingrediënten
Voor het tempeh taco ‘vlees’:
250 gr tempeh
1 el olijfolie
1,5 el chilipoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprika
1/2 tl oregano
1/2 tl gemalen rode peper
Zout en peper
4 el ingeblikte tomatensaus
1 el water
Voor de bowls:
450 gr gehakte Romeinse sla
200 gr kerstomaatjes, in blokjes gesneden
40 gr rode ui, gehakt
2 el verse koriander, gehakt
1/4 tl zeezout
45 gr gekookte zwarte bonen
1 limoen, verdeeld in drie stukken
1 avocado, in plakjes
verse salsa, hete saus en tortillachips voor het serveren
Meer lekkere vegan recepten voor ontbijt, lunch en diner? Hier vind je ze >
Bereidingswijze
- Haal tempeh uit de verpakking en gebruik je handen om het in een kom te verkruimelen. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de verkruimelde tempeh toe en bak 3-4 minuten. Voeg de kruiden, tomatensaus en het water toe aan de koekenpan en meng alles goed door elkaar. Laat nog 3-4 minuten koken of totdat het grootste vloeibare deel is geabsorbeerd. Haal de tempeh van het vuur en laat dit afkoelen.
- Terwijl de tempeh kookt gooi je de tomaten, rode ui, koriander en zeezout in een kleine kom. Pak drie bowls en voeg de volgende ingrediënten toe: 150 gr Romeinse sla, 1/3 van het tomaten- en uienmengsel, 115 gr tempeh, 15 gr zwarte bonen en een limoenplak. Je kunt de avocado ook op dit moment toevoegen, maar deze wordt waarschijnlijk bruin, dus we raden je aan deze toe te voegen net voordat je van de bowl gaat genieten.
- Serveer de bowls met verse salsa en hete saus als dressing en tortillachips on the side.
Met wie ga jij binnenkort genieten van dit lekkere vegan recept?
Bron: Eating Bird Food