8

8 x KIJKTIPS WAARDOOR JE NU WIJN WILT DRINKEN

Wijn verhoogt de sfeer, geeft troost en maakt dineren van ‘gewoon eten’. In films en series wordt er natuurlijk wel eens een wijntje gedronken maar er zijn ook films waarin wijn centraal staat of die bijvoorbeeld zijn opgenomen op een wijngaard. Hieronder vind je de leukste films, series en documentaires over wijn.

Vind hier de beste film tips voor series, docu’s en speelfilms over wijn >

A Good Year  

Alles wat je verwacht van het perfecte romantische verhaal komt hierin terug. De wijngaarden, de franse bourgondische levenstijl en natuurlijk de onverwachten ontmoeting. Deze film draait om wijn en daarbij kan je een goede fles samen met iemand zeker op krijgen.

10 x Netflix Originals voor op jouw kijklijst >

The Hundred Foot Journey 

Geef ons meer wijn want wij willen dat leven ook. Wat een geweldige film wanneer je verlangt naar het ultieme leven een oude boederij midden in Frankrijk. Sommige momenten in de film zijn ook best spannend waardoor je een slok extra wel kunt gebruiken.

Decanted

Eigenlijk geen film maar een documentaire. Zeker eentje die wij je niet wilde onthouden. Waan je in de wereld van de wijnen in Californië. Op zijn Amerikaans met een stukje drama opgenomen. Ga op de bank zitten, voetjes omhoog en drink een goede Amerikaanse Zinfandel.

Under The Tuscan Sun 

Dolce vita is hier het toverwoord. Het opknappen van een huis midden in de Toscane. Dat is de hoofdlijn waar deze film je helemaal gek mee maakt. Schaf die Chianti (typische Toscaanse wijn) aan en ga er uitgebreidt voor zitten samen met je glas en fles.

Bucketlist! Op deze 8 locaties kun je slapen in een wijnvat >

Sideways 

Deze buddy komedie is een vastlegging van het wijntoerisme rond begin 2000. Twee vrienden besluiten op een wijnvakantie te gaan, voordat één van hen trouwt. Tijdens hun tour door de wijngaarden in Santa Barbara leren zij niet alleen over wijn, maar ook over zichzelf.

Letters to Juliet

De jonge Sophie vertrekt met haar verloofde naar het mooie Verona. Tijdens een van haar wandelingen komt zij het huis van Juliet tegen. Na het vinden van een wel heel bijzonder briefje, besluit Sophie zelf te helpen. En komt zo bij een wijngaard terecht.

Bride Flight 

Om te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw-Zeeland. Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken.

SOMM 

Even je wijnglas walsen om net te doen alsof je er verstand van hebt. Wat zijn in hemelsnaam ‘noten’ en hoe proef je eigenlijk het verschil tussen Lidl en Leroy Chambertin Grand Cru? In deze documentaire vertellen de beste sommeliers hun verhaal. De film biedt een bijzonder diep kijkje in het glas. Een echte aanrader onder de film tips!

Welke van deze film tips van films, series en docu’s over wijn ga jij binnenkort kijken? 

CategoriesChill