Zin een lekkere roep? Hieronder vind je het recept voor een heerlijke pittige soep met garnalen en avocado.
Vind het lekkere soep recept hier >
Ingrediënten (4-6 personen)
1 kleine jicama, geschild (een middelgrote koolrabi of courgette kan ook)
1 elextra vierge olijfolie
1 kleine witte of gele ui, in blokjes gesneden
1 groot teentje knoflook, fijngehakt
1 grote jalapeño zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1,5 tl chilipoeder
1 tl gedroogde oregano
½ tl gemalen komijn
½ tl gerookte paprika
Snufje cayennepeper (optioneel)
1 blik geroosterde in blokjes gesneden tomaten
1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
± 1,5 liter groentebouillon of kippenbouillon (afhankelijk van hoe “soupy” je je soep wilt)
450 gr middelgrote garnalen, ontdooid, geschild en ontdooid
Sap van 2 kleine limoenen
1 hand grof gehakte verse korianderbladeren
Zout
Peper
1 avocado, in plakjes of in blokjes
Gesneden jalapeño (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de jicama halverwege om een spleet te maken, pas op dat je niet verder dan het midden prikt. Spiraliseer het dan met een spiraalsnijder of mes tot het ‘noedles’ worden.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Wanneer de olie glinstert, voeg je de ui toe en bak je ze 3-5 minuten tot ze zacht en doorzichtig zijn. Voeg de knoflook en jalapeño toe en kook die dan tot ze zacht zijn (ongeveer 30 seconden). Voeg de chilipoeder, oregano, komijn en paprika toe en kook 1 minuut om de kruiden te roosteren.
- Roer nu de tomaten, bonen en bouillon erdoor. Zet het vuur hoger en breng aan de kook, laat vervolgens even sudderen.
- Voeg dan de garnalen en limoensap toe en kook 5 minuten tot de garnalen helderroze en ondoorzichtig zijn.
- Roer daarna de noedels, koriander en jicama erdoor. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en serveer gegarneerd met avocado en gesneden jalapeño.
Met wie ga jij binnenkort genieten van dit lekkere soepje?
Bron: Domesticate Me