Z

ZOMERSE PASTA MET SCHELVISROLLETJES EN RIVIERKREEFT

pasta recept met vis - recept met schelvis - recept met rivierkreeft - pasta met rivierkreeft - pasta met vis maken - recept met schelvisrolletjes - recept met rivierkreeftjes

Wil jij vanavond genieten van een heerlijk pastagerecht met vis? Wat dacht je van conchiglie met schelvisrolletjes en rivierkreeft? Deze combinatie van zeevruchten met verse pasta en een vleugje kruidigheid zal je doen denken aan zwoele avonden aan de kust. Hieronder vind je het recept voor dit gerecht.

Op zoek naar een gerecht met vis? Vind hier het recept voor pasta met schelvisrolletjes en rivierkreeft > 

Ingrediënten vispasta

2 x schelvishaas met vel
1 bakje rivierkreeft
2 potjes langoustinesaus
1 bakje conchiglie
1 bakje lamsoren
Een citroen
Peper
Zout

Ook lekker! Vind hier nog meer heerlijke pasta recepten > 

Bereidingswijze voor de schelvisrolletjes met rivierkreeft

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de lamsoor grondig, goed uitlaten lekken en overtollig water deppen.
  2. Schenk de langoustinesaus in een sauspannetje en laat dit langzaam opwarmen.
  3. Snijd de schelvis in 4 delen. Rol de schelvis op en zet deze vast met een satéprikker. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Leg de schelvisrolletjes in de ovenschaal en bestrooi ze met wat peper en zout. Knijp 1 partje citroen over de visrolletjes uit. Giet over elk rolletje 1 el langoustinesaus en zet de schaa ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Zet een pan met ruim water op het vuur. Kook de schelpjespasta in 5 minuten af, deze mogen bevroren de pan in. Verhit ondertussen een klontje roomboter in een koekenpan en bak de lamsoor even kort aan. Haal 100 gram rivierkreeftjes uit de verpakking en voeg deze aan het pannetje met saus toe en verwarm ze even mee.
  5. Giet de pasta af en roer hier de lamsoor doorheen. Verdeel de pasta over twee diepe borden. Leg per bord twee schelvisrolletjes op de pasta en verdeel hierover de langoustinesaus met de rivierkreeftjes. Breng het recept op smaak met wat verse peper.
  6. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met schelvisrolletjes en rivierkreeft?

Bron omslagfoto: Spijsdecor