R

RECEPT RAVIOLI MET SPINAZIE, RICOTTA EN WALNOOT

recept ravioli - vegetarische ravioli - ravioli boter walnoot - ravioli boter parmezaanse kaas - ravioli parmezaanse kaas - pasta met parmezaanse kaas

Wil jij vanavond genieten van een lekker én vegetarisch pasta gerecht? Wij hebben een toppertje voor je gevonden die je moet proeven!  Benieuwd geworden? Hieronder vind je het ravioli recept met spinazie, ricotta en walnoot.

Vind hier het recept voor de ravioli met spinazie, ricotta en walnoot

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor het pastadeeg:
300 gr bloem
3 eieren
Snufje zout
1 tl olijfolie

Voor de vulling:
200 gr verse spinazie
125 gr ricotta
30 gr Parmezaanse kaas
Peper, zout en knoflookpoeder

Extra:
Gesmolten boter
Walnoten

Ook lekker! Vind hier nog meer pasta recepten > 

Bereidingswijze 

  1. Voeg de bloem, eieren, zout en olijfolie bij elkaar in een kom en laat mixen met een deeghaak. Leg dit vervolgens afgedekt rusten in de koelkast voor een uur.
  2. Wok de spinazie en laat uitlekken. Snijd in stukken en voeg de ricotta toe. Maak op smaak met Parmezaanse kaas, peper, zout en knoflookpoeder.
  3. Wanneer het deeg voldoende gerust heeft, mix het nog een aantal minuten door elkaar met de deeghaak. Gebruik vervolgens een pastamachine om vellen te maken (dikte 4).
  4. Strooi bloem over het aanrecht/werktafel. Leg hierop de pastavellen. Maak kleine ronde hoopjes van de vulling en leg deze op de pasta. Leg hierop het tweede pastavel en druk aan langs de vulling zodat de lucht eruit is. Gebruik vervolgens een raviolisteker om mooie ravioli’s te krijgen. Leg de ravioli’s op een met bloem bestrooid bord.
  5. Kook de ravioli’s voor ongeveer 3 minuten. De ravioli is klaar wanneer ze boven komen drijven.
  6. Smelt in een apart pannetje een flinke klont boter. Breek de walnoten in stukjes en voeg bij de boter.
  7. Leg 5 ravioli’s per persoon op een bord, giet hierover de gesmolten boter met walnoten en maak af met geraspte Parmezaanse kaas.
  8. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij dit heerlijke recept maken voor de ravioli met spinazie, ricotta en walnoot?

Bron: Homechef Huiberts